torstai 10. joulukuuta 2015

Kirjabloggaajien joulukalenterin 10. luukku

Kuva: Niina T / Yöpöydän kirjat

Hyvää joulukuun kymmenettä päivää! Lukutoukkakin on mukana kirjabloggaajien joulukalenterissa, jossa tähän mennessä on ollut ihania, jouluisia asioita. Eilen saimme lukea tonttujutuista Mustikkakummun Anna -blogista, ja huomenna avaa yhdennentoista luukun Katja Lumiomena -blogista.  Hyönteisdokumentista voit käydä tutkimassa koko listan mukana olevista blogeista.


Typy ja topakka tonttu
Sanna Isto, Eppu Nuotio
Kuvittanut Sari Airola
2015 
Bazar 

Kustantajalta


Mustikkakummun Annan aloittamana tonttuteema jatkuu myös minun luukussani. Se jatkuu Sanna Iston ja Eppu Nuotion lastenkirjan, Typy ja topakka tonttu avulla, jonka on kuvittanut Sari Airola.

Typyn mielestä joulu on kerrassaan huippu juttu. Ehkä parasta mitä hän tietää. Sitten, joulun alla, hän joutuu moneksi päiväksi Bertta-tädin luokse, koska heillä kotona on sattunut vesivahinko. Ja Bertta-täti ei välitä joulusta alkuunkaan! Hänellä ei ole joulukalenteria eikä joulukoristeita, ja hänen laatikossaan asustava tonttu on ollut piilossa niin kauan että on unohtanut miten joulua vietetään. Typy lupaa tuoda sen tontun mieleen - ja myös Bertan!

Minäkin olen joulutyttö, kuten Typy. Olen kertakaikkiaan innoissani, kun tiedän että jouluun on tasan kaksi viikkoa, ja jo vajaan kahden viikon kuluttua matkustamme Raumalle, siskoni luokse, viettämään kummityttöni ensimmäistä joulua. Joululahjat on jo ostettu, joulukalenteri minulle totta kai on, ensimmäiset joulukortitkin on jo saatu. Ja rutkasti lisää joulumieltä tuli Typystä ja topakasta tontusta!

Tarina on ihana, jouluinen ja mukava. Juuri sopiva lastenkirjalle - ihanat päähenkilöt Typy ja tonttu, ja kirjan pituus ja tekstin määrä on sopivaa pienemmällekin lapselle. Mutta silti, silti minä nautin kaikista eniten Sari Airolan kuvituksesta (ja ei, en sano tätä ainoastaan siksi että Sari sattuu olemaan kummitätini), sillä pidän Sarin tavasta piirtää aivan suunnattomasti. Hän oli tavoittanut Typyssä ja topakassa tontussa joulun hengen, lempeällä ja mukavalla tavalla.

Minulle joulu tulee kirjallisuudessa kaikkein eniten lastenkirjojen mukana. Taitaa aihetta sivuta useampikin aikuisten kirja, mutta jotenkin joulun henki ja joulusta innostuminen on kaikkein vahvimpana lastenkirjoissa. Niin se oli Typyssä ja topakassa tontussakin, sillä Typyn rakkaus jouluun oli aivan kuin minun rakkauttani. Tästä tuli joulumieli!

Lukutoukka toivottaa hyvää joulun odotusta kaikille lukijoille, tänään on tosiaan enää kaksi viikkoa jouluun! Nautitaan odotuksesta, ei kiirehditä tai stressata, jooko? Kyllä se joulu tulee vähemmälläkin hosumisella.

P.S. Lukutoukan kulttuuriblogi on tänään kolme vuotias, huomasin sen aivan sattumalta! Huippua!


22 kommenttia:

 1. Kirja vaikuttaa suloiselta! Suuronnittelut kolmevuotiaalle! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea kolmevuotiaalle! <3 Minäkin aion blogata tästä jahka töissä todistustentekokiireet helpottavat. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että Sari Airolan kuvat ovat suloisia. Kirja on hauskalla tavalla erilainen joulukirja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kia, kiitos onnitteluista! Odotan kovasti bloggaustasi, sinulla on niin hienoja näkemyksiä lastenkirjoista. <3

   Poista
 3. Onnea kolmevuotiaalle! Kylläpä aika kuluu nopeasti.

  Tämä on ihana kirja, jonka minullakin odottaa bloggaustaan. Pidän kummitätisi kuvituksesta kovasti. :)

  T. Lumiomenan Katja toisella Google-tilillään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos onnitteluista! <3 Niinpä, aika kuluu nopeasti, tuntuu että vasta aloitin. :) Täytyy kertoa Sarille, että blogimaailmasta löytyy hänen kuvituksensa ihailijoita, Leenakin kehui sitä yhtenä päivänä. :)

   Poista
 4. Onnea kolmivuotiaalle blogille. Se onkin jo aika pitkä aika. varmasti tämä on kiva kirja.

  VastaaPoista
 5. Onnea!

  Postauksestasi oikein hehkuu rakkaus jouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Margit, kiitos onnitteluista! <3 Kiva että rakkaus jouluun näkyy, minä olen kyllä joulutyttö.

   Poista
 6. Paljon onnea ensimmäisestä kolmesta vuodesta! Aika rientää nopeasti kun on mukavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, nimen omaan ensimmäisestä kolmesta vuodesta, vuosia on varmasti edessä vielä monta. <3 Kiitos onnitteluista!

   Poista
 7. Ihana lastenkirjaluukku :)! Odottelen itsekin tämän kirjan lukemista! Ja onnea 3-vuotiaalle blogille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. bleue, minäkin odotan kovasti että bloggaat tästä. Ja kiitos onnitteluista! <3

   Poista
 8. Onnea 3-vuotiaalle :-)
  On helppo uskoa että olet jouluihminen, en osaisi kuvitella toisin! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jane, kiitos onnitteluista! <3 Jotenkin pystyn arvaamaan, että minusta joulutyttöys oikein paistaa. :D

   Poista
 9. Myöhästyneet onnittelut. :) Tuntuu hassulta, että blogisi täyttää vasta kolme vuotta, sillä olin ajatellut sen olleen olemassa pidempäänkin. Se ja sinä olette tulleet niin tutuksi osaksi kirjablogistaniaa.

  Tajusin itse tänään, että puolen vuoden päästä minun blogissani juhlitaan viisivuotissynttäreitä. Tänä vuonna unohdin koko asian. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! <3 Minustakin tuntuu vähän hassulta, jotenkin kuvittelin että blogi täyttäisi jo neljä vuotta. Mutta on vaan ollut niin mukavaa, tuntuu että olisin blogannut aina. :D Viisi vuotta on pitkä ikä, vautsi!

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!