perjantai 18. joulukuuta 2015

Lennokas - Satuja jotka saivat siivet

Lennokas - Satuja jotka saivat siivet
Toimittaneet Sirpa Kivilaakso, Riitta Kiiveri ja Anna-Reetta Sipilä
Kuvittanut Karoliina Pertamo
61 s.
2015
Lasten keskusKustantajalta


Ensimmäisen kerran lueskelin tätä ihanaa, värikästä satukirjaa jo aiemmin syksyllä kun ihana kummityttöni oli käymässä Joensuussa. Luin hänelle ensimmäisen sadun, johon ihastuin kovasti, ja taisi kummityttökin tykätä ainakin värikkäistä kuvista. Nyt, kun kirja on menossa hänelle joululahjaksi niin annoin itselleni satuhetken ja luin kirjan kokonaan itsekseni.

Lennokas on koottu Finnairin työntekijöiden sekä matkustajien omista saduista. Jokainen satu on muutaman sivun pituinen, joten ne jaksaa kuunnella pienempikin ihminen. Suurta osaa kirjassa näyttelee Karoliina Pertamon hurmaava kuvitus, joka on värikästä ja kaunista: varmasti lapset pitävät tästä yhtä paljon kuin minäkin pidin.

Tietysti löysin suosikkini satujen joukosta. Erityisesti pidin kirjan ensimmäisestä sadusta, Pirkko Saaren Pii Peipposesta, jossa keskeisessä osassa oli lintujen Twiitbook. Pii laittaa viestin Twiitbookiin, ja päätyy sitä kautta matkustamaan ympäri maailmaa tervehtimässä uusia tuttujaan. Vaikka kirjassa on monta muutakin mukavaa, ihanaa hyvänmielen satua, niin Pii Peipponen oli silti se kaikkein mukavin - johtuisikohan siitäkin että satuun liittyy mukavia muistoja? Nimen omaan tuon sadun luimme yhdessä kummityttöni kanssa, ja se oli ihana hetki. Ehkä nyt joulun aikaan luemme kirjaa lisää.

Kirjassa on mukava idea, sillä jokaisessa sadussa taisi olla lentäminen tai matkustaminen jollain tapaa mukana. Vaikka sadut ovat keskenään hyvinkin erilaisia, niin tämä yhdistää kirjan mukavasti. Ehkei lapsi vielä tätä yhdistävää tekijää ymmärrä, varsinkaan pienempi tyyppi, mutta kirjaa lukeva aikuinen varmasti ymmärtää.

Lennokas on satukirja joka on syntynyt uuden Lastensairaalan hyväksi. Tämä on ihana ajatus, joka sai minut vielä enemmän pitämään kirjasta - käsittääkseni tuotto menee hyvin pitkälti Lastensairaalalle. Eli kirja kannattaa ostaa omaan hyllyyn!

Minä ajattelisin että Lennokas sopii hyvin monenikäiselle lapselle. Jo värikkäiden kuviensa vuoksi se sopii ihan pienelle ihmiselle, mutta sadut ovat niin lämpimiä ja hauskoja että varmasti vanhempikin lapsi jaksaa niitä kuunnella. Toivon mukaan kirja tulee säilymään kummityttöni lukemisena pitkään!

P.S. Viimeinen viikonloppu ennen joulua tulossa! Minä olen jo jouluostokseni tehnyt, olen tyytyväinen ettei pidä lähteä enää ruuhkaan shoppailemaan. Olen ollut kuluneella viikolla niin paljon menossa, että otan vastaan tulevan viikonlopun mielessä rentoutuminen. Maanantaina lähden jo joulutohinoihin, ja tiistaina lähden Raumalle, siskoni luokse viettämään joulua. Mutta nyt viikonloppuna rauhoitun. Ihan täysin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!