lauantai 26. joulukuuta 2015

Rauhaa maailmaan -lukumaraton starttaa!
Lukutoukka on palannut joululomalta! Joulu oli ihana, tunnelmallinen ja täynnä hienoja hetkiä, mutta olin silti onnellinen kun suljin kotioven takanani, ja sain huokaista: oma rauha. Kun asuu yksin, niin pitkä aika isossa porukassa ottaa hieman voimille, siitä huolimatta että kaikki ihmiset olisivat rakkaita ja hetket hienoja. Mutta joulusta en valita alkuunkaan, päin vastoin, kaikki oli mahtavaa.

Vaikka olin paljon ihmisten seurassa, tuli tietysti luettuakin. Esimerkiksi ihana Lumilapsi, josta on tulossa bloggaus tänne omaan blogiini, sekä Anja Snellmanin Antautuminen, josta bloggaan Suomi lukee -sivulle. Molemmat kirjat olivat omalla tavallaan vaikuttavia ja hienoja, ja olivat hyviä valintoja joulun ajan lukemisiksi.

Pinon päällimmäinen blogin Sanna keksi meille bloggareille puuhaa joululoman ajaksi. Hän keksi haastaa meidät lukumaratoonaamaan. Tähän maailman aikaan on mahtavaa haastaa meidät Rauhaa maailmaan -lukumaratoniin, ihan jo siksi että maailmalta tulee huonoja uutisia päivä toisensa jälkeen. Lukumaraton viikko alkoi tänään, 26.12., ja kestää lauantaihin 2.1. Tarkoituksena on valita jokin ajankohta, jolloin lukee, lukee ja lukee, huiman 42 tunnin ajan. Mikä ihana ajatus!

Minun kirjapinoni ei liity Rauhaa maailmaan -teemaan, vaan valitsin sekalaisia, aikuisten ja lastenkirjoja. Valitsin kirjoja, jotka kiinnostavat, kirjoja joista innostun. Ja aina voin vaihtaa kirjaa. Tässä kasani:Ei, en ehdi lukea kasan jokaista kirjaa, mutta mielummin liikaa kuin liian vähän, se on mottoni maratonien kanssa. Mielummin valitsen monesta kirjasta, kuin ryhdyn kesken maratonin etsimään kirjahyllystä kirjoja.

Maraton alkaa "virallisesti" kello 19, ja ensimmäinen kirjani on yhden lempikirjailijani Katri Tapolan Satu rakkaudesta. Yritän pysyä poissa somesta, mutta aina välillä raportoin facebookiin, instagramiin ja ehkä twitteriinkin. Ja kyllä, onhan tätäkin postausta päivitettävä!

21.18.

Ensimmäinen kirja luettu ja on iltakahvin aika. Maratonin ensimmäinen kirja oli ihanan Katri Tapolan Satu rakkaudesta, todella hieno pienoisromaani. Satu rakkaudesta on arvoituksellinen tarina, tietenkin rakkaudesta, mutta myös erilaisuudesta, etsimisestä ja löytämisestä. Eikä vain rakkauden etsimisestä, vaan myös itsensä. Tykästyin päähenkilöön, Miraan, mutta myös entistä enemmän tykästyin Tapolan huikean vahvaan tyyliin kirjoittaa. Tästä kirjasta oli todella hienoa aloittaa lukumaraton.

Seuraavaksi jotain ihan muuta, luulen että jatkan lastenkirjalla...

Aikaa kulunut: 2 h 25 min
Luettuja sivuja 173 

8:00

Takana hyvin nukuttu yö. Eilinen pitkä automatka otti veronsa, enkä jaksanut kovin myöhään lukea. Eilen kuitenkin luin Mila Teräksen lastenkirjan Telma ja tarinoiden talo, joka oli ihana. Telma on mukava tyyppi ja hän asuu kerrassaan mielenkiintoisessa talossa: talossa josta löytyy tyyppejä jos jonkinmoisia. Telma ja tarinoiden talo on sopivaa luettavaa jo aika pienille, mutta kyllä siitä nauttii aikuinenkin.

Lisäksi eilen aloitin Anilda Ibrahimin romaania Punainen morsian. Olen aiemmin lukenut Ibrahimin kirjan Ajan riekaleita, joka myös sijoittuu Albaniaan, Punaisen morsiamen lailla. Tämä vaikuttaa erittäin kiinnostavalta, joten uusi maratonpäivä varmasti lähtee hyvin käyntiin.

Aikaa kulunut: 13 h
Luettuja sivuja: 344

15.30.

Nyt täytyy sanoa: luovutan. Olen aivan liian uuvuksissa vielä joululoman, ja ennen kaikkea eilisen ajomatkan vuoksi, että jaksaisin maratoonata. Olen tuon kello kahdeksan heräämisen jälkeen nukkunut kahdet unet, ja siihen on kulunut ihan liikaa aikaa maratonista. Muutenkaan olo ei ole sellainen, että jaksaisin intensiivistä lukemista. Onneksi, onneksi ei ole pakko, vaan voin jättää maratonin tähän ja puuhata muuta, ja ehkä vähän lukea.

Maratoniloa muille, jotka tänään lukevat!

7 kommenttia:

 1. Tsemppiä lukemiseen! Sinulla on kiinnostavan näköinen kirjakasa odottamassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika, sinulla olikin maraton mennyt todella hyvin! Minun kirjakasani päätyy luettavaksi epäonnistuneesta maratonista huolimatta, niin hyvän tuntuisia kirjoja kasasta löytyy. :)

   Poista
 2. Toivon sinulle hauskoja ja liikuttavia luettavia! Lukumaratonit ovat mukavia, kunhan muu elämä ympärillä joustaa tarpeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä pidän maratoneista, mutta tällä kertaa olin tosiaan aivan liian väsynyt joulureissusta. :)

   Poista
 3. Viisautta lopettaa jos ei fiilis ole sopiva! Lukuilo pitää säilyttää :)! Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, bleue. Lukuilo pitää säilyttää, eikä lukea väkisin. Ihanaa viikon alkua sinulle! <3

   Poista
 4. Toivottavasti toivut pian reissaamisesta ja jaksat taas lueskella, rauhassa. :)

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!