lauantai 2. tammikuuta 2016

Blake Crouch: Wayward Pines - Viimeinen kaupunki

Wayward Pines: Viimeinen kaupunki
Blake Crouch
Suomentanut Ilkka Rekiaro
324 s. 
2016
Tammi
Kustantajalta


Wayward Pines trilogian viimeistä osaa, Viimeistä kaupunkia, on kyllä odotettu! Kaksi ensimmäistä osaa on ollut sellaista tykitystä että olen täysin koukussa - vaikken televisiosta sarjaa ole katsonutkaan. Ehkä nyt, kun kirjat on luettu, voisin katsoa tv versionkin, mutta pilaisiko se kirjoista syntyneen tunnelman? Voi olla. Vaikka olen lukenut jo muuta tämän kirjan jälkeen, olen vieläkin vähän fiiliksissä Viimeisen kaupungin loppuratkaisusta. Herkullinen, kertakaikkiaan herkullinen.

Niin, Wayward Pines. Kaupunki, jonne Ethan Burke on päätynyt asumaan. Kaupunki, jota ympäröi sähköaita, ja josta pääset pois vain menettämällä henkesi. Mikä on tämä kaupunki? En tahdo kertoa enempää erityisesti Viimeisen kaupungin juonesta, edes alkuasetelmista, sillä jos joku ei ole vielä tutustunut kaupunkiin nimeltä Wayward Pines, niin pienikin kertomus juonesta pilaisi paljon. Mutta kyllä - Wayward Pinesiin kannattaa astella. Sieltä ei ehkä ihan heti pääse pois, mutta käyminen kannattaa.

Viimeinen kaupunki on oikeastaan rytinää alusta loppuun. Jotenkin odotinkin tällaista trilogian päätösosaa, sillä Salaisuus lupaili sen osalta paljon. Kirjojen nimet kertovat niin paljon - Salaisuus, kaupungin salaisuudet paljastuivat ja Viimeisessä kaupungissa.... mitä Wayward Pines muuta onkaan kuin viimeinen kaupunki? Ensimmäinen osa oli nimeltään Ei pakotietä, eikä Wayward Pinesistä pakotietä Ethanille löytynytkään. Koko trilogia oli minulle suomennoksen juhlaa - Ilkka Rekiaro on yksi lempisuomentajistani ja hän on tehnyt näiden kirjojen kanssa valtavan hyvää työtä. Niin kuin aina.

Luin Viimeisen kaupungin ahmimalla. Tahdoin palavasti tietää miten asiat päättyvät, miten Ethanin ja muiden lopussa käy. Loppu palkitsi, en kerro millä tavalla, mutta se tavallaan kruunasi tämän trilogian. Hieno päätös Crouchilta! Tavallaan olisin halunnut lukea kirjan nautiskellen, koska lisää ei ole enää tulossa, mutta... en voinut hillitä itseäni.

Wayward Pinesia ollaan kokonaisuudessaan markkinoitu hurjasti - niin kirjoja kuin tv-sarjaakin. Mutta täytyy sanoa että ei turhaan. Minulle tämä oli yksi viime vuoden isoimmista jutuista jännärigenressä, rytinää ja pauketta yhdistettynä psykologiseen piinaan. Vau!

Olen iloinen että Blake Crouch vei minut Wayward Pinesiin. Anna hänen viedä sinutkin sinne.

3 kommenttia:

 1. En ole näitä kirjoja lukenut, mutta katsoin sen sarjana. Tai siis en tiedä onko se kuvattu kokonaan, kun mielestäni se loppui jotenkin kesken. Tai sitten on toinen kausi tulossa tmv. pitääkin selvittää. Mutta pidin siis sarjasta kovasti, tosi jännä idea tällä kirjalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, en osaa yhtään kommentoida tuohon sarja-asiaan, kun en ole katsonut, mutta toivon että sarjaa olisi tehty yhtä pitkälle kuin kirjojakin. Eli että olisi tulossa toinen tuotantokausi. :) Tää idea oli ihan mahtava tosiaan!

   Poista
 2. Tämä oli kyllä huikaisevan hyvä sarja! Lisää samanlaisia, kiitos :)

  Ja ihana postaus muru! <3

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!