perjantai 1. tammikuuta 2016

Marjatta Kurenniemi: Onnelin ja Annelin talo

Onnelin ja Annelin talo
Marjatta Kurenniemi
Kuvittanut Maija Karma
112 s. 
2014 (e-kirja)
WSOY
Ostettu e-kirja


Hyvää uutta vuotta, lukutoukan lukijat ja seuraajat! Onko vaikeaa arvata missä merkeissä vietin uuden vuoden? En ole muutenkaan mikään bilettäjä, mutta syy eiliseen kovin rauhalliseen iltaan oli flunssasta toipuminen. Sairastaminen vie aina vähän voimia, joita eilen keräilin. Nyt tuntuu siltä että alan jo olla täysin voimissani, ja se onkin hyvä tapa aloittaa uusi vuosi. Olkoon teidänkin vuotenne täynnä hienoja lukuelämyksiä ja uusia kirjallisia löytöjä!

Palaan vielä joulun ajan kirjoihin, sillä tässä on kirja johon haluan blogissanikin kirjoittaa. En muista mistä e-kirjojen "alennuskorista" löysin Onnelin ja Annelin talon, mutta se lähti heti mukaan koska en tätä, melkein klassikko lastenkirjaksi luonnehdittavaa kertomusta muista. Luulen että kirjaa ollaan minulle lapsena luettu, mutta se ei ole painunut mieleen. Ja nyt, kun Onneli ja Anneli ovat elokuvatähtiäkin, niin pitäähän minunkin tarinaan tutustua.

Onnelin ja Annelin tarina on varmasti monelle tuttu. He ovat siis kaksi ystävystä, parhaat kaikista, ja kummallakin on hieman huolia kodeissaan. Eräänä päivänä parin mutkan kautta tytöt pääsevät asumaan yhdessä ikiomaan taloonsa! Mikä voisikaan olla parempaa. Varsinkin kun naapurustossa asuu mitä mielenkiintoisimpia tuttavuuksia.

Kirjallisuudessa, ja eritoten lastenkirjallisuudessa, on se hyvä puoli että kaiken ei aina tarvitse olla niin realistista. Onnelin ja Annelin tapahtumatkaan eivät ole realistisia, ja ehkä juuri siksi kirjasta nauttii niin paljon. Se on täynnä iloa, satumaista seikkailua ja ihania hetkiä.

Onnelin ja Annelin talo on todellinen hyvän mielen kirja, myös aikuiselle lukijalle. Se oli todella hyvä kirja joulun aikaan, rauhoittumiseen ja samalla iloon. Tosin en lukiessakaan saanut tarinaa mieleeni, vaikka olen melkein varma että tätä on minulle pienenä luettu, ehkä useampaankin kertaan...

Ainoana miinuksena tätä lukiessa oisin sanoa sen, ettei e-kirjassa ollut mukana kuvitusta. Voin aavistella että kirjassa on mukana ihana kuvitus, enkä voinut nyt siitä nauttia. Mutta ehkä luen kirjan toistekin, painettuna versiona. 

Miten tälle voisi antaa yhtään vähempää kuin viisi tähteä? Ei millään.

7 kommenttia:

 1. Tämä todella on hyvän mielen kirja, joka sopii myös aikuisille. Luin tämän ensimmäistä kertaa ystäväni suositeltua kirjaa minulle. Olin silloin muistaakseni 14-15v. Aina, kun murrosiän kriiseilyissäni koin, että maailma potkii päähän, tartuin tähän kirjaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kia, voin kuvitella että minäkin tulen tarttumaan tähän uudelleen silloin kun elämä tuntuu pahalta. Ja nyt minulla on vielä lukematta Onnelin ja Annelin talvi, ihanaa! <3

   Poista
 2. Onnelin ja Annelin kirjat ovat mainioita lukukirjoja lapsille ja lapsenmielisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, ihan totta! Onneksi ei tarvitse olla lapsi nauttiakseen näistä. :)

   Poista
 3. Rakastan Onneli ja Anneli-kirjoja. Jos vaan saat käsiisi alkuperäisiä painoksia, niin suosittelen lukemaan ne näiden elokuvakuvilla kuvitetun kirjaversion sijaan, sillä niissä kuvat ovat I-H-A-N-I-A! :)


  Kirja on ihana, mutta elokuva on surkea. Olisipa sen oikeudet saatu myytyä jollekkin Disneylle, niin oltais saatu näinkin ihanasta tarinasta huippuelokuva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa Kristan laittamissa kirjan tiedoissahan lukee, että myös tuossa leffakantisessa versiossa on Maija Karman kuvitus :) Se on tosiaan ihana ja ainoa oikea.

   Leffat eivät ole tietenkään kirjojen veroisia, mutta mielestäni melkoisen suloisia omassa lajissaan. Onnelin ja Annelin talvi on ehkä vielä ihanampi kuin Onnelin ja Annnelin talo.

   Poista
  2. Kata, luin tosiaan kirjan e-kirjana joten en tiedä kuvituksesta, mutta kirjan tiedoissa kyllä sanotaan että kirjassa on Maija Karman kuvat. Eli täytyy ehdottomasti metsästää käsiin tämä kirja myös painettuna! <3

   Maria, uskon että minäkin nauttisin elokuvista. Jotenkin pystyn jo vähän kuvittelemaan elokuvan tunnelmaa, ja se on aika vetoava. Ehkä löytäisin elokuvankin kirjastosta. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!