keskiviikko 13. tammikuuta 2016
Blogistanian kirjapalkinnot 2015: Omat ehdokkaani
Se on taas se aika vuodesta kun kirjablogistania äänestää viime vuoden parhaista kirjoista. Blogistanian palkinnoilla on jo useamman vuoden historia, ja minäkin olen ollut mukana äänestämässä jo parina vuonna. Ryhdyin pohtimaan omia ehdokkaitani vasta alkuviikosta, ja täytyy myöntää ettei se ollut helppoa. Tuntuu että olen lukenut vuonna 2015 hirvittävän määrän aivan mahtavia kirjoja, joten jokaiseen kategoriaan jossa äänestän (Finlandia, Globalia, Kuopus) oli tunkua. Hienoja kirjoja jäi ulkopuolelle, mutta onnistuin kuitenkin listaamaan jokaisesta nuo kolme parasta.
Osasta äänestämistäni kirjoista olen kirjoittanut vain Suomi lukee -sivulle, joihin linkit vievät.
Näin äänestän:
Blogistanian Finlandia
3 pistettä:
Asko Sahlberg: Irinan kuolemat
Irinan kuolemat oli ehdottomasti kokonaisuudessaan väkevin lukukokemukseni viime vuodelta. Kun aloitin Sahlbergin teoksen, meni hetki ennen kuin pääsin sen sisään: se vaati täyden keskittymisen. Mutta sitten kun antauduin kirjalle, se antoi niin paljon. Sahlbergin kieli, kirjan juoni, Irina... kirjassa oli läsnä kaikki!
2 pistettä:
Emmi Itäranta: Kudottujen kujien kaupunki
Emmi Itäranta. Oi, Emmi Itäranta. Teemestarin kirja teki aikanaan hirvittävän suuren vaikutuksen, mutta yhtään siitä jälkeen ei jää Kudottujen kujien kaupunki. Fantasianomainen tarina joka on kerrottu niin hienolla tavalla että sanat tuntuvat loppuvan. Ihana teos!
1 piste:
Ricky Tähtisilmä: Pyrypallo
Voi, Pyrypallo. Ricky Tähtisilmän Pyrypallo oli vuoden 2015 yllättäjä. Vaikka olin odottanut hyvää kirjaa, sujuvaa (ehkä hauskaakin) teosta, niin en mitään näin hienoa kuitenkaan. Ricky Tähtisilmä kertoo kirjassaan nuoren miehen rakkauden kaipuusta ja maailman tuskasta niin sattuvasti, etten voinut kuin nauttia.
Blogistanian Globalia
3 pistettä:
Kate Morton: Kaukaiset hetket
Kate Mortonin uusi romaani, Kaukaiset hetket on jakanut mielipiteitä. Sitä ollaan rakastettu, mutta on myös niitä jotka eivät ole kirjasta pitäneet. Vaikka kirja on hieman hidas, eikä alkupuolella tapahdu hirveästi, minä nautin suunnattomasti Mortonin tyylistä kuvata aikaa ja paikkaa. Jokainen lukemani Kate Morton on ollut elämys vailla vertaa.
2 pistettä:
John Williams: Stoner
Globalian suhteen kirjojen järjestykseen laittaminen oli vaikeaa. Olin lukenut monta sellaista kirjaa, jotka olisivat kaikki voineet saada kolme pistettä: niin olisi voinut saada Stonerkin. John Williamsin Stoner vaikuttaa mielessäni vieläkin, vaikka lukemisesta on aikaa. Ja uusi suomennos saadaan jo tänä keväänä, ihanaa!
1 piste:
Audrey Magee: Sopimus
Vuonna 2015 julkaistiin useita käännösromaaneja joissa teemana oli jollain tavalla toisen maailmansodan aikainen Saksa. Niin oli Sopimuksessakin, joka käsitteli aihetta raikkaalla, uudella tavalla, tavalla joka teki minuun suuren vaikutuksen. Edellisten lailla, Sopimus olisi yhtä hyvin voinut saada kolme pistettä - se oli yksi vuoden parhaita kirjoja.
Blogistanian Kuopus
3 pistettä:
Kirsti Kuronen: Paha puuska
Kuopus oli minulle kaikkein vaikein kategoria. Kokosin yhteen tiedostoon jokaisesta kategoriasta palkitsemisen arvoiset kirjat, ja Kuopuksen lista oli kaikkein pisin. Mahtavia kirjoja tuntui olevan hirveästi! Silti Kirsti Kurosen Paha puuska oli aika selkeästi ykkönen: hienolla tavalla runomuotoon kirjoitettu kirja vaikeasta aiheesta. Mielessä vieläkin!
2 pistettä:
Sophie Kinsella: Kadonnut: Audrey
Olen aina pitänyt Kinsellan aikuisille suunnatuista chick lit kirjoista, mutta tämä nuortenkirja oli vielä paljon parempi. Kadonnut: Audreyssä yhdistyy Sophie Kinsellan tapa kirjoittaa humoristisesti ja kirjan syvällinen, vakavakin aihe. Kadonnut: Audrey on mielestäni saanut aivan liian vähän mediahuomiota, ja toivonkin että monet nuoret löytävät kirjan.
1 piste:
Nadja Sumanen: Rambo
Finlandia Junior palkinnon voittanut Nadja Sumasen Rambo oli edellisten lailla ihan pirun hieno kirja. Sekin käsittelee Kinsellan kirjan lailla vaikeita asioita, mutta ei kuitenkaan liian vakavalla tavalla. Nautin lukemisesta suunnattomasti!
Ja nyt jännittämään torstaina 14.1. tulevia tuloksia!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sopimus ja Paha puuska olivat minunkin pistesijoillani. Paha puuska ravistelee vieläkin!
VastaaPoistaVillis, Paha puuska ravistelee minuakin - mikä kirja! <3
PoistaKrista, Sopimus oli minullakin <3
VastaaPoistaLeena, Sopimus olikin mahtava! <3
PoistaStoner yhteistä. Se taitaa olla melkein kaikilla.
VastaaPoistaOmppu, en ihmettele lainkaan että Stoner oli niin monen pistesijalla <3
PoistaOoh, miltei pompin riemusta, kun näin, että Sahlberg oli saanut sinulta täydet pisteet!! Niin i h a n a a !!! <3 <3 <3
VastaaPoistaSara, Irinan kuolemat oli niiiiin hyvä!! <3
PoistaOhoh, Sahlberg saanut 3p! Vau! Itsekin tykkäsin kovasti <3! On ihme jos Stoner ei ole vuoden käännetty, oli se niin pinnalla blogeissa.
VastaaPoistableue, se vaan oli niin mahtava, että sanat melkein loppuvat. <3 Stoner oli tosiaan pinnalla, ja syystä!
PoistaKudottujen kujien kaupunki ja Rambo löytyvät minunkin listaoiltani :)
VastaaPoistaIhanat kirjat meillä samoina <3
PoistaHienot ehdokkaat! Stoner meillä sama!
VastaaPoistaAmma, ihana Stoner <3
PoistaHyvät ehdokkaat olet valinnut. Samaa mieltä Mortonista ja Sahlbergista.
VastaaPoistaAnneli, meiltä löytyy monia samoja suosikkeja. :)
PoistaKudottujen kujien kaupunki ja Stoner löytyvät minunkin listaltani. Sahlbergin laitan ehdottomasti lukulistalle.
VastaaPoistaKirjokansi, Sahlberg kannattaa ehdottomasti lukea!
PoistaSahlberg ykkösenä! Pitääpä laittaa tuo teos heti lukulistalle, sillä aikeissani on lukea mieheltä tänä vuonna lisää. Kudottujen kujien kaupunki, Stoner ja Sopimus löytyvät minultakin. Ihania, ihania, ihania kirjoja! Rambon aloitin juuri eilen lukupiiriä varten. :-)
VastaaPoistaKaisa, meillä on ihania samoja kirjoja listoilla! Olen melkein varma että tulet pitämään Irinan kuolemista, ei siitä oikein voi olla pitämättä. <3 Ja Rambo, voi mikä kirja!
PoistaSahlbergin teos erittäin vaikuttava ja vaikka en listoja laadikaan, niin hyvä valinta sinulta!
VastaaPoista