lauantai 19. lokakuuta 2013

Holly Smale: Geek Girl: Matalalentoa mallitaivaalla

Geek Girl: Matalalentoa mallitaivaalla
Holly Smale
Suomentanut Kaisa Kattelus
358 s. 
2013
Tammi
Annami antoi minulle vinkin tämän kirjan lukemiseen, en olisi taaskaan ilman kirjablogeja ehkä löytänyt tätä. En ainakaan tullut varanneeksi tätä kirjastosta, koska kyllähän usein käyn Joensuun kirjaston LaNu osastolla ja olisi tämä jossain vaiheessa tullut sieltä vastaan.

Matalalentoa mallitaivaalla aloittaa kolmiosaisen sarjan joka kertoo Harrietista. Harriet on sanalla sanoen nörtti, se on kirjoitettu hänen koululaukkuunsakin. Itse hän ei ole sitä kirjoittanut, vaan Alexa, jolla on jotain perustavanlaatuista Harrietia vastaan. Yhtäkkiä Harrietin elämä kuitenkin muuttuu.

Harrietin ystävä Nat raahaa tämän muotimessuille, jossa tapahtuu ihmeellinen asia: mallinurasta haaveilevan Natin sijasta malliksi löydetäänkin Harriet. Tästä alkaa ihmeellinen seikkailu, josta ei puutu rakkauttakaan.

Geek girl viihdytti minua. Jaksoin valvoa sen parissa aika pitkälle eilen illalla, ja hyvin se piti vielä aamupäivänkin minua otteessaan. Kirja on nopealukuinen, eikä vaadi kummempaa ajatustyötä. Matalalentoa mallitaivaalla on ennenkaikkea kevyt välipala, josta tosin löytyy pieniä syvällisempiäkin vivahteita, kuten ystävyys ja rehellisyys.

En voi sanoa että olisin samaistunut Harrietiin täydellisesti, mutta hän olis silti ehdottomasti suosikkihahmoni. Myös Harrietia stalkkaava Toby oli kerrassaan suloinen. Ärsyttikö joku hahmoista? Kyllä! Harrietia mallimaailmassa ohjaava Wilbur oli kertakaikkiaan ärsyttävä, hän käytti Harrietista, 15-vuotiaasta nuoresta naisesta mitä naurettavimpia hellittelynimiä, jotka olivat aika epätodellisia.

Itsessäni asuu pienen pieni nörtti, joten sille tämä kirja maistui erittäin hyvin.

★★★½

2 kommenttia:

  1. Olet hyvin samoilla linjoilla kuin minäkin. Geek Girl oli viihdyttävä ja valvotti minuakin melko myöhään, kun en olisi malttanut laskea kirjaa käsistäni. Eipä se silti mikään kovin mullistava lukuelämys ollut, mutta aion lukea muutkin osat kyllä joskus, koska viihdyttäviä välipalakirjojakin tarvitsee luettavaksi aina välillä. En enää anna blogissani tähtiä, mutta jos antaisin, olisin antanut juuri tuon kolme ja puoli kuten sinäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, huomasin että olimme hyvin samoilla linjoilla mielipiteidemme kanssa. Samat asiat taisivat ärsyttääkin! Välillä täytyy lukea sellaisiakin jotka eivät ehkä herätä hirveitä ajatuskuvioita tai edes tunteita suuntaan tai toiseen, juuri tällaisia välipaloja. Tekevät hyvää. Mutta kas, olisimme päätyneet vielä samaan tähtimääräänkin! :)

      Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!