tiistai 19. marraskuuta 2013

Seppo Jokinen: Koskinen ja siimamies

Koskinen ja siimamies
Seppo Jokinen
262 s. 
1996 
Karisto
Seppo Jokisen ensimmäinen Koskisesta kertova dekkari on antikvariaatti hankintani. Se on odottanut hyllyssäni jo jonkun aikaa, muistaakseni kesällä sen ostin. Nyt tuntui että haluaisin lukea lämpimän dekkarin. En mitään väkivallalla mässäilyä, vaan jotain lämmintä. Mutta silti vähän jännittävää. Mikäpä muu tähän toimisi paremmin kuin komisario Koskinen?

Tosin tässä kirjassa Koskinen ei ole vielä komisario, vaan rikosylikonstaapeli. Koskisen jaos saa selvitettäväksi oikean painajaisen, 16-vuotias tyttö löytyy kuristettuna siimalla. Liikkeellä on murhaaja, jonka seuraavista liikkeistä ei ole poliisilla aavistustakaan.

Tiettyjä dekkarisarjoja lukiessa tuntuu kuin kotiin palaisi. Niin minulla käy ainakin lukiessani Maria Kallioita, sekä lukiessani Koskis dekkareita. Hieman mietiskelin alotitaessani tätä kirjaa, että miltä tuntuisi palata tavallaan ajasta taaksepäin, koska en ole lukenut sarjan alkupään kirjoja. Jospa ne ovatkin suuri pettymys?

Mutta ei. Oli ilo huomata että Seppo Jokinen on alusta asti ollut hyvä dekkarikirjailija. Ja koska olen lukenut monta tuoreinta Koskisesta kertovaa kirjaa, on ihana huomata miten henkilöt ovat kasvaneet ja heidän tarinansa rakentuneet matkan varrella. Sakari Koskinenkin on tässä vielä melkeinpä nuori mies!

Olen samaa mieltä Booksyn kanssa siinä, että kerronta etenee ja tarina kulkee. Hyvinkin. Mutta kuten Booksy on kirjoittanut, niin kyllähän tekstissä on noita äijämäisiä piirteitä - tosin luenhan minä esimerkiksi Vuorista ja Bukowskiakin, joten en sano tähän mitään negatiivista niistä piirteistä.

★★★★½

5 kommenttia:

 1. Hei onko nämä Jokisen kirjat niitä Hervantaan sijoittuvia? Siskoni asuu siellä, niin olisi hyvä joululahjaidea. On aina hauskaa lukea tuttuihin paikkoihin sijoittuvia kirjoja, vaikka tapahtumat olisivatkin kamalia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitäpä juuri! Minustakin on hauskaa lukea Joensuuhun sijoittuvia kirjoja, koska silloin tietää aina missä liikutaan. :)

   Poista
 2. Olen lukenut tästä sarjasta ensimmäiset 4-5 kirjaa, pidän (tietenkin!) siitä, että ne sijoittuvat Tampereelle. :) Tämä Siimamies on minusta sarjan huonoimmasta päästä, ja silti tämäkin on hyvä kirja! Pitäisikin palata komisario Koskisen maailmaan, joten kiitos tästä postauksesta, otin sen nyt "muistutuksena" itselleni. :)

  VastaaPoista
 3. Sulla on vielä se lisä, että tapahtumat sijoittuvat Tampereelle ja tietenkin pidät siitä. :) Mutta eihän Koskisista voi olla pitämättä muutenkaan. Minulla on onneksi vielä monta Koskista kokonaan lukematta, ja ehkä joitakin tulen lukemaan vielä uudelleenkin. :)

  VastaaPoista
 4. Koskinen on vaan niin symppis... :-) uusikin on juuri ilmestynyt.

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!