sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Tuija Lehtinen: Rakas Laura

Rakas Laura
Tuija Lehtinen
190 s. 
2002
Otava
Kun ulkona myrskyää, tuntui hyvältä käpertyä sohvannurkkaan hyvän mielen kirjan kanssa. Sitä tämäkin toinen osa Laura-sarjasta todella oli.

Rakas Laura on jatkoa Laura kultatukka kirjalle. Laura on tässä 14-vuotias, kahdeksannella luokalla. Ja hän on viimein saanut oman huoneen ja oman rauhan, isoveli Saken muutettua pois kotoa. Elämä sujuu eteenpäin vailla suuria pettymyksiä, eivätkä poikatututkaan sykähdytä. Sitten Laura alkaa saada mystisiä viestejä radion yöohjelman kautta, ja alkaa ottaa selvää kuka viestien takana oikein on...

Linkitän nyt tähän vielä uudelleen Demin Laura-sarja keskustelun. Se jätti miettimään, niin paljon että luin tätä kirjaa hieman eri tavalla. Tuossa keskustelussahan Laurasta on tehty Miss Täydellisyys joka alistaa Jennaa jokaisella mahdollisella tavalla. Yritin etsiä noita asioita lukiessani, mutten vaan yksinkertaisesti onnistunut vetämään sellaisia herneenpalkoja nenääni kuin keskustelijat Demin sivuilla. Toki Lauralla onnistuvat monet asiat - mutta hän ei todellakaan ole ainoa fiktiivinen henkilö jolle näin käy.

Kuten alussa mainitsin, niin tuntui hyvältä käpertyä sohvalle lukemaan kun ulkona tuuli ja myrskysi, ja vielä kun kädessä oli hyvä kirja. Tuija Lehtinen vain yksinkertaisesti on mahtavuutta.

Pari kirjaa olisi palautettava kirjastoon ensi viikolla, niitä näköjään haluaa joku toinenkin lukea, mutta lainaan ne joskus myöhemmin uudelleen koska nyt on yksinkertaisesti pakko saada käsiin joku hyvä dekkari. Tuli jo tätäkin kirjaa lukiessani sellainen tunne, että dekkari, tähän, nyt. Joskus on sellainen luku into päällä että miettii jo edellistä kirjaa lukiessaan, mitä seuraavaksi lukisi. Näin siis kävi nytkin.

★★★★

2 kommenttia:

  1. Minkä dekkarin ajattelit lukea? Meillä menee kirjasto muuton takia kiinni kolmeksi viikoksi ja kävin perjantaina lainaamassa seitsemän dekkaria :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poimin hyllystä Seppo Jokisen ensimmäisen kirjan, jota een ole lukenut. Mielenkiinnolla odotan :)

      Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!