lauantai 22. maaliskuuta 2014

Kun Lukutoukka elokuvaa katsoessa itki. Ja nauroi.

Notting Hill
Romanttinen komedia
119 min. 
1999
Pääosissa Julia Roberts sekä Hugh Grant
Katsoin elokuvan. Elokuvan, joka on elokuvien aatelia. Niitä, joita voi katsoa uudelleen ja uudelleen, sillä minäkin matkasin Notting Hilliin jo ties kuinka monennen kerran.

William Thacker omistaa pienen matkakirjakaupan Notting Hillin kaupunginosassa Lontoossa. Eräänä päivänä hänen elämänsä muuttuu, kun kirjakauppaan astelee elokuvatähti Anna Scott. Heidän välilleen syttyy jotain suurta, mutta ovatko heidän elämänsä silti liian kaukana toisistaan?

Tiedän että monet teistä, jotka yhtään katsotte tämänkaltaisia elokuvia, olette Notting Hillin nähneet. Ja vaikkette katsoisikaan. Mutta te jotka ette ole katsoneet! Katsokaa, vaikkei romanttisten komedioiden genre kuuluisikaan siihen teidän mukavuusalueeseenne.

Mitä minä lupaan jos katsotte?

Lupaan kaksi tuntia naurua ja itkua, sulassa sovussa. Sillä varsinkin jos omaa vähänkään romanttisen luonteen, herkkyydellä maustettuna, ei voi yksinkertaisesti olla kyynelehtimättä lopussa. Minä itkin kuin vesiputous. Itkin jo vähän ennakkoon, sillä muistan elokuvan aika hyvin. Se ei kuitenkaan haitannut.

Lupaan myös hyviä näyttelijöitä. Tietenkin päärooleissa hohtavat Grant ja Roberts ovat loistavia, mutta myös sivurooleissa nähtävät näyttelijät ovat loistavia. Ja miten hienosti kirjoitettuja hahmoja sivurooleissa onkaan! Hyvien romanttisten komedioiden suola on usein sivurooleissa (sekä tietenkin käsikirjoituksessa), ja molemmat ovat Notting Hillissä, ei sen enempää eikä vähempää kuin täyden viiden tähden arvoisia.

Niin. Lupaan siis hyvän käsikirjoituksen. Kohtaukset ovat mahtavia, eikä elokuvaa voi katsoa nauramatta, ja usein. Juoni on toimiva, eikä minunkaan, joka luen aina kun katson telkkaria, tarvinnut kääntää kirjan sivua kuin pariin kertaan. Harvinaista, mutta totta.

Lupaan siis kokonaisuudessaan mahtavan elokuva elämyksen. Sillä sitä tämä on. Jos olette katsoneet, niin katsokaa uudelleen, ja jos ette, niin mitä vielä odotatte? Hop hop, vuokraamoon siitä!

+ + + + + 
1 kommentti:

  1. Hei, heitän sinulle Muumikirjat ja minä -haasteen. Sitä on herkkua makustella ennen Jansson-näyttelyssä käyntiä :)

    Haasteohjeet löydät blogistani. http://tuijata.wordpress.com/2014/03/24/muumikirjat-ja-mina-haaste/

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!