lauantai 13. helmikuuta 2016

Paula Noronen: Supermarsu palaa tulevaisuuteen

Supermarsu palaa tulevaisuuteen
Paula Noronen
Kuvittanut Terese Bast
171 s. 
2014
Tammi
Lainattu kirjastosta 


Supermarsu tuli elämääni äänikirjan kautta. Olen viime aikoina kuunnellut äänikirjana Supermarsu ja jääräpää Janne -kirjaa, joka sai minut innostumaan muutenkin tästä sarjasta. Viime kerralla kirjastossa käydessä hyllystä löytyi Norosen Supermarsu palaa tulevaisuuteen, jonka kanssa vietin perjantaina mukavan hetken.

Tässä kirjassa, niin kuin koko Supermarsu -sarjassa, on pääosassa nuori Emilia. Emilialla on ihmeellinen kyky - hän nimittäin pystyy juomapullostaan hörppäämällä muuntautumaan supermarsuksi, joka taistelee maailman vääryyksiä vastaan. Huippu kyky! Tässä sarjan seitsemännessä osassa Emilia pääsee matkustamaan 3000-luvulle itse Jättiläismarsun kanssa, ja hämmästelee mitä kaikkea ihmiset ovat saaneet aikaan. Emilia järkyttyy siitä miten ihminen on tehnyt koirasta tahdottoman ja hajuttoman olennon - ja Supermarsu saa tehtävän estää koirien jalostaminen nykypäivässä.

Käsittelen myöhemmin pidemmin Supermarsua ja jääräpää Jannea, mutta sanonpa vain että kyllä siihenkin lastenkirjaan kannattaa tutustua! Kirjassa on haukkaus historiaa ja kulttuurihistoriallisia henkilöitä, mutta silti lapsille sopivaa huumoria ja menevyyttä. Noita kahta seikkaa on myös sarjan tässä osassa, tarina nauratti hieman minuakin. Lisäksi tässä kirjassa on tuo tulevaisuusosio, joka on kertakaikkiaan herkullinen.

Olisin kenties halunnut että tuo jakso, jossa Emilia matkaa tulevaisuuteen, olisi ollut pidempi. Kirjan kaikkein parasta antia oli nimittäin Norosen kuvailu 3000-luvun maailmasta, jota Emilia ihmettelee. Mukana oli kaikkea hauskaa, esimerkiksi se että myös silloin televisiosta tulee Kauniit ja rohkeat.

Mukana olivat totta kai myös Emilian hauskat luokkakaverit, kuten rikas Rasva-Antero jota Emilia inhoaa. Muutkin hahmot ovat hyviä, ja siinä on ehdottomasti yksi Supermarsu -sarjan voimista - niistä syistä joiden takia tulen lukemaan sarjaa lisää.

Luulisin Supermarsu -sarjan olevan sopivaa luettavaa alakoulu ikäisille tytöille ja pojille, kirjoissa on sen ikäiselle sopivaa huumoria sekä hieman isompaa tekstiä. Myös tekstin välissä oleva kuvitus tuo piristystä kirjaan.

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus, olen itsekin lukenut Norosta, mutta en yli kahteen vuoteen. Ehkä pitäisi?

  Matkakohtiklassikoita.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matzu, ehkä pitäisi? Nämä hyvät lastenkirjat ovat sellaisia kivoja välipaloja, raskaampien kirjojen seassa. :)

   Poista
 2. Kyllä olisi aikoinaan tämäkin satu kulunut käsissä... Oi niitä aikoja, kun joka luettiin pojille iltasatua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja-Liisa, tämä olisi varmasti ollut iltasatuna todella hyvä. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!