torstai 16. kesäkuuta 2016

Alyson Noël: Kilpailijat

Kilpailijat
Alyson Noël
Suomentanut Eeva Koskimies
334 s. 
2016
HarperCollins Nordic
Arvostelukappale kustantajalta 


Alyson Noël on minulle aivan uusi kirjailija, vaikka häneltä on suomennettu suosittu Kuolemattomat kirjasarja, joka on käsittääkseni ollut suosittu nuorten aikuisten keskuudessa. Tämän kyseisen teoksen, Kilpailijat, löysin kustantajan sivuilta ja kiinnostuin siitä heti. HarperCollins Nordic ei joko hirveästi mainosta suomennoksiaan tai sitten mainokset eivät vain tavoita juuri minua - eli uusia kirjoja täytyy tästä lähtien pitää silmällä tarkkaillen kustantajan sivuja!

Kilpailijat on trilogian aloitus, ja voi miten minun hermojani jäikään raastamaan kun tiedän joutuvani odottamaan jatko-osaa! Kirja kertoo kolmesta nuoresta aikuisesta, jotka haluavat kukin omasta syystä maineeseen. Layla tahtoo tutkivaksi journalistiksi, Asterin haave on päästä näyttelijäksi ja Tommy taas tahtoo päästä bändinsä kanssa suurille lavoille. Madison taas on ottanut kohtalon omiin käsiinsä, ja on päässyt asemaan jossa on Hollywoodin kuuluisin tähti. Tommy, Layla ja Aster osallistuvat kilpailuun jonka tavoitteena on markkinoida Hollywood-pohatta Ira Redmanin klubeja kuuluisuuksille, voittaja saa hyvän aseman Los Angelesissa - ja auttaisihan se jokaista tavoittelemaan omaa unelmaansa. Kilpailu saa uuden käänteen kun Madison, jota jokainen kilpailija havittelee klubilleen, katoaa jäljettömiin.

Kilpailijoiden kansien sulkemisen jälkeen en voinut olla miettimättä onko tässä jännäri vai hömppäromaani. Ehkä vähän kumpaakin - ja ehkä se juuri on tässä parasta. Noël on taitava viihdekirjailija, sillä hän on luonut kiinnostavat henkilöt joista saa aikaan hyvää viihdettä. Kuitenkin hän on keksinyt trilogiaan sellaisen koukun joka tekee kirjasta paljon enemmän kuin hömppää, ja tekee seuraavan osan odottamisesta paljon jännittävämpää.

En tietenkään voinut olla tykästymättä johonkuhun hahmoista toisia enemmän. Pidin kovasti Laylasta, sympaattisesta toimittajatytöstä, joka on mutkien kautta päätynyt sensaatiotoimittajaksi. Layla joutuu kirjoittamaan pinnallisia juoruja vaikka hän haluaisi oikeasti kirjoittaa tutkivaa journalismia, syvällisiä analyyseja. Voi Layla, toivottavasti haaveesi toteutuu!

Kilpailijat on todella hyvää luettavaa näin kesällä. Kirja on viihteellinen, muttei kuitenkaan ihan hömppää - ainakaan trilogian ensimmäinen osa ei ole mikään rakkausromaani, vaan tarjoaa loppujen lopuksi enemmänkin jännitystä kuin romantiikkaa. Kilpailijat keskittyy Los Angelesin yöelämään, joten vauhtia ja kimmellystä riittää, ja vaikkei alun alkaen voisi kuvitella, mennään kirjassa myös pintaa syvemmälle. Noël ei jätä yöelämää ja nuorten aikuisten kilpailua pinnalliseksi, vaan kirjassa tulee myös hieman pohdittua kuuluisuutta ja sitä, mitä sen eteen saa ja voi tehdä.


Kilpailijat on todella hyvä valinta meille, jotka haluamme lukea välillä jotain vähän kevyempää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!