torstai 19. joulukuuta 2013

300. bloggaus: Astrid Lindgren: Lapsen joulu

Lapsen joulu
Astrid Lindgren
Suomentaneet Irmeli Järnefelt, Laila Järvinen, marikki Makkonen, Aila Meriluoto, Riitta Mäyrälä sekä Kerttu Piskonen
Kuvittaneet Björn Berg, Ingrid Vang Nyman, Haral Wiberg sekä Ilon Wikland
184 s. 
1986 
WSOY

Tämä on jo 300. bloggaukseni! Niin se aika vaan rientää, tuntuu että ihan vasta kirjoittelin kahdettasadatta. Blogini on myös tässä hujauksessa täyttänyt yhden vuoden! Marraskuun lopussa, joulukuun alussa, vuosi sitten perustin kirjablogini, joka alunperin oli Neulovan Nörtin kirjablogi, siitä on menty Lukutoukan kirjablogin kautta tähän kulttuuriblogiin. Blogisynttäreiden kunniaksi järjestän heti tammikuun alussa arvonnan, joka piti järjestää jo aikaisemmin, mutta tässä on ollut jouluhässäkkää, ja kaikkea muuta. Mutta heti tammikuun alussa ilahdutan teitä arvonnalla.

Ajattelin saada itseäni (vieläkin!) enemmän joulutunnelmaan, ja lainasin kirjastosta Astrid Lindgrenin Lapsen joulu teoksen. Pääsinkin hyvin tunnelmaan, kun eilen lämmitin itselleni mukillisen ihanaa Hehku glögiä, joka on ehdottomasti mielestäni parasta, ja luin samalla noita Lindgrenin joulusatuja.

Lapsen joulu kirjassa on erilaisia satuja, jotka liittyvät jouluun. Sieltä löytyy Melukylää, Marikkia, Peppiä ja Eemeliä. Ehkä kaikkein ihanin oli Marikkia koskeva satu, josta itseasiassa sain innostuksen tähän kirjaan, kun Sinisen linnan Maria siitä bloggasi. Astrid Lindgrenin sadut olivat minulle jo lapsena kaikkein tärkeimpiä, mutta Marikkia en lapsuudestani muista. Siksi juuri olikin niin ihana lukea sitä nyt. Peppi on ollut sankarini jo lapsena, ja on meillä Melukylääkin luettu.

Tuntuu että lapsena jouluisin oli aina lunta, sellainen valkoinen joulu jolloin hiljaa sateli isoja lumihiutaleita taivaalta. Nyt joulun lumitilanne näyttää aika ankealta, täällä Itä-Suomessakaan ei ole kuin kurja pieni valkoinen lumipeite. Onhan tässä vielä muutama päivä aikaa sataa kunnolla lunta, mutta... Kyllä valkoinen joulu pitäisi olla!

Pitäisi tehdä kirjavalintoja jouluksi, sillä olen lähdössä yli viikoksi joulun (sekä uuden vuoden) viettoon vanhempieni luokse. On oletettavaa että saan muutaman kovan paketin joulupukilta, joten paketeistakin voi paljastua luettavaa, mutta aina täytyy varautua. Meillä on kyllä aikamoista häsellystä, paljon sukulaisia ja yksi pieni ekaluokkalainenkin joukossa, joten saa nähdä tuleeko niitä lukuhetkiä paljonkaan. Mutta aina täytyy varautua, ilman kunnon kirjavarustusta en osaa reissuun lähteä.

Nauttikaa joulun odotuksesta, sillä se joulu on ohi ennen kuin huomaammekaan!

 ★★★★12 kommenttia:

 1. Olet kyllä tosi ahkera! Katsoin juuri, että kahtena edellisenä vuonna olen kirjoittanut 190 juttua vuodessa, tänä vuonna ei taida 150 täyttyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta sä käytkin Kirsi töissä! Mulla taas on päivisinkin aikaa lukea. :) Ja onhan tuokin mainio määrä.

   Poista
 2. Onnea kolmestasadasta postauksesta! Kiva, että pääsit Lindgrenin joulutunnelmiin :). Luminen joulu olisi kyllä niin unelmaa... Ihanaa joulunaikaa, Krista! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa joulunaikaa sinullekin, Maria. <3 Ja kiitos Marikki suosituksesta!

   Poista
 3. Onnea 300. bloggauksesta! Paljon olet kirjoittanut.

  Ja Lindgren. <3 Sinun pitää nyt lukea Marikki-romaanitkin, ne ovat silkkaa parhautta.

  Hyvää joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä täytyy, koska en muista Marikkia tosiaan lainkaan lapsuudestani. Se olkoon ensi vuonna heti alkuvuodesta projektina.

   Hyvää joulun aikaa tätäkin kautta, Katja sinullekin! <3

   Poista
 4. Onnea komeasta postausluvusta! :) Minulla on paha tapa unohtaa varautua juhlapyhiin kunnon kirjavalikoimalla. Hyvä kun muistutit tällä postauksellasi, pitääkin alkaa miettiä joulukirjoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. :) Mieti ihmeessä, joulun aikaan on tärkeää lukea jotain Hyvää. :)

   Poista
 5. Mahtava määrä postauksia ja kivoja lukutunnelmia, onneksi olkoon (myös synttärien johdosta). :)

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!