sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

"Tapahtumat ovat täyttä totta"

Pimeyden lapset
Kishwar Desai
Suomentanut Terhi Kuusisto
237 s. 
2010
LikeMistä keksin lainata kirjastosta Pimeyden lapset? Kirja oli lukupiirimme Lukevien leidejen kirjalistalla, jonka perusteella valitsemme syksyksi luettavaa. Yksi maista, joihin sijoittuvaa kirjallisuutta luemme syksyllä on Intia, johon Pimeyden lapset sijoittuu.

Pimeyden lapset kertoo surullisen tarinan Intiasta. Se kertoo siitä, kuinka tyttölapset siellä ovat epätoivottuja yksilöitä, ja joille ei edes aina anneta mahdollisuutta elää. Pimeyden lapset kertoo Durgasta, joka on ihmeen kaupalla selvinnyt, mutta jota nyt epäillään syylliseksi kolmentoista perheenjäsenensä murhaan.

Simran taas on sosiaalityötä vapaaehtoisena tekevä nainen Delhistä, joka uskoo vilpittömästi Durgan olevan tapauksessa ennemminkin uhri. Onnistuuko hän vakuuttamaan poliisit Durgan syyttömyydestä?

Luin Pimeyden lapsia samaan aikaan kuin paksua Kultarintaa. Ne ovat kaksi niin erilaista romaania, että niitä oli helppo lukea samaan aikaan. Pimeyden lapset otti minut heti omakseen, ja piti sylissään aina viimeiselle sivulle saakka. Minä pidin tästä.

Alussa ajattelin, ettei tämä varmasti olisi sopivaa luettavaa Lukevien leidejen lukupiiriin. Kirjan edetessä tulin toisiin aatoksiin. Niin kuin olen jo täällä aiemmin kertonut, käsittelemme lukupiirissämme Naisten asemaa eri maissa, ja mielestäni Pimeyden lapsissa kuvataan intialaisen naisen asemaa aika hyvin. Lisäksi kirja olisi tyystin erilainen mitä olemme aiemmin lukupiirissä lukeneet.

Kirjaa lukiessani tuli mieleen yksi kustantamoja koskeva seikka, minkä ajattelin jakaa kanssanne. Onko teillä lempikustantamoa? Minulla on. Se on Like. Liken kirjat, jos puhutaan kaunokirjallisuudesta, ovat melkein poikkeuksetta sellaisia jotka herättävät kiinnostukseni ainakin jossain määrin. Ne ovat melkein aina jollain tavalla hieman erilaisia, ja siksi jo se, että kirja on Liken kustantama, herättää kiinnostukseni.

Kirjan tapahtumat ovat valitettavasti täyttä totta. Kirjan henkilöt ja tapahtumapaikat ovat keksittyjä, mutta tapahtumat ovat oikeasti tapahtuneet. Kirja yhdisteleekin faktaa ja fiktiota hyvin taidokkaasti.

Aion ehdottomasti suositella tätä kirjaa Leideillemme.


★★★★

10 kommenttia:

 1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta, vaikkei ehkä peruslukemistooni kuulukaan. Minulla on omassa hyllyssäni Desain Postimyyntilapset, johon en ole vielä ehtinyt tutustua, ja olen hieman miettinyt, että pitäisikö ensin lukea tämä Pimeyden lapset. Saas nähdä mihin ratkaisuun lopuksi päädyn, mutta kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, Jonna! :) Minäkin tulen lukemaan Postimyyntilapset, sillä kiinnostuin tästä kirjailijasta niin kovasti.

   Poista
 2. Mun suosikkiteos 💕 mikä pettymys olikaan, kun Postimyyntilapset ei samalle tasolle yltänyt... Lähellekään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, se on mulla vielä edessä. :( Aion ainakin kokeilla sitä!

   Poista
 3. Minäkin kiinnostuin tästä, kun huomasin Goodreadsista, että tätä luet. Jo viime vuonna kiinnostuin Postimyyntilapsista, mutta sitäkään en ole vielä ehtinyt lukea. Milloinkohan tämän ehtisin?

  VastaaPoista
 4. Tämä on lukematta ja kiinnostaa kovasti. Postimyyntilapset olen lukenut ja siinähän on sama päähenkilö. Katherine Boo on kirjoittanut mielenkiintoisen kirjan intialaisesta slummista, jossa asui : Kätkössä kauniin ikuisen - Mumbain slummien toivo ja toivottomuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, laitankin heti tuon kirjan varaukseen kirjastosta! :)

   Poista
 5. Hei Krista! Kyllä on hienot sivut, olet todella ahkera lukemaan ja taitava blogin pitäjä :-)! Hauskaa Vappua! T: Maria

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!