maanantai 28. huhtikuuta 2014

Yllättävän hyvä dekkari.

Laura
J.K. Johansson
221 s. 
2013
Tammi
Joskus viime vuonna sain joltakin (anteeksi, en muista keneltä) bloggariystävältäni J.K. Johanssonin dekkarin, Lauran. Se kuitenkin unohtui hyllyyn, eikä vähiten siitä syystä että luin jonkun parjaavan arvostelun tästä kirjasta. Nyt kuitenkin Laura on saanut jatko-osan, Nooran, ja se herätteli minut lukemaan tämän kirjan. Enkä lukenut suotta!

16-vuotias Laura Andersson on kadonnut. Hän on hyvästä perheestä, ja asuu rauhallisessa Palokasken kaupunginosassa. Laura on viimeksi nähty lauantaina 13.8. kello 23 Palokasken uimarannalla juhlimassa kesäloman päätöstä. Minne Laura on kadonnut? Löydetäänkö häntä elossa?

Annika tätä minulle kovasti kehui, eikä yhtään suotta. Laura on nopealukuinen, etenee vauhdilla, mutta ei liian nopeasti, ettei mukana pysyisi. Lauran henkilöhahmot ovat kiinnostavia, ja varsinkin päähenkilö Miia, Palokasken koulun erityisopettaja, herätti mielenkiintoni. Kovasti toivon että hän on tosiessakin osassa päähenkilönä.

J.K. Johansson nimimerkin taakse kätkeytyy ryhmä suomalaisia kirjailijoita. Mistään en ole lukenut, ketä, mutta ilmiselvästi kaikki ovat hyvin lahjakkaita. Ja miten ryhmä laatukirjailijoita voisikaan saada huonon dekkarin aikaan?

Laura on viihteellinen dekkari. Vaikka tietenkin nuoren katoaminen on vakava asia, niin tämä ryhmä kirjailijoita on onnistunut kirjoittamaan "kepeän" dekkarin, jonka lukeminen on varsin miellyttävää. Suosittelen välipalakirjaksi!

Mistä tykkäsin kirjassa, oli facebookin runsas esiintyminen. Päähenkilö Miia on facebook riippuvainen, ja on sen takia joutunut luopumaan entisestä työpaikastaan nettipoliisina. Facebook kuitenkin näyttelee suurta roolia tässä kirjassa, ja sekin oli sellainen piristävä seikka Laurassa.

Suosittelen lämpimästi, ja odotan, että saan Nooran käsiini!

★★★★½

1 kommentti:

  1. Minä kirjoitin tästä kirjasta aika nuivasti, mutta perustelin kyllä mietteeni. Ei osunut eikä uponnut minuun tämä kirja, vaikkei sen lukeminen kärsimystä ollutkaan. Makuja on monia ja on kiva kuulla, että tästä tykätäänkin! :)

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!