maanantai 24. marraskuuta 2014

Tutustuminen rikosylikomisario Kylmäkorpeen.

Kylmäkorpi: Elä ja anna loisten kuolla
Jasu Rinneoja
272 s. 
2013
Texthouse

Arvostelukappale


Sain jo jokin aika sitten Reuna kustannukselta arvostelukappaleena Jasu Rinneojan Kylmäkorpi kirjan. Se on jotenkin jäänyt hyllyyni - niin kuin monet muutkin laadukkaat kirjat. Mutta luin kirjamessujen jälkifiiliksissä Rinneojan Myrkyttäjän, koska olin juuri tavannut kirjailijan. Tykkäsin Myrkyttäjästä kovasti, joten päätin nyt lääkitä dekkarinälkääni tutustumalla rikosylikomisario Kylmäkorpeen.

Kylmäkorpi työtovereineen saa töitä, kun asunnosta löytyy ruumis. Ruumis, joka on ammuttu. Paikalla on vain uhrin hätääntynyt sisar, joka on sattumalta osunut paikalle. Tähän soppaan onkin sekoittunut niin punainen Corvette kuin nuorimies nimeltä Jesus Stonehillkin, eikä Kylmäkorpea saakaan ihan helpolla huijatuksi...

Se, mihin ihastuin Myrkyttäjässä, oli nimenomaan Rinneojan tapa kirjoittaa dialogia. Se sama kyky on tässä kirjassa mukana, joten kirjan mukana jaksoi matkustaa hyvin. Dialogit olivat miellyttävää luettavaa, ja huumorinpilkahduksia riitti paljon. Minä tykkään!

Dekkari, jossa on huumoria. Se on sellainen asia, johon ei kovin usein törmääkään, varsinkaan kun puhutaan hyvästä huumorista, joka minuun kolahtaisi. Kyllähän monissa dekkareissa ainakin yritetään pelata huumorinkin voimin, mutta läheskään aina nuo yritykset eivät tämän lukutoukan makuun vain toimi. Mutta Rinneojan huumori toimii. Kiitos siitä.

Hahmot ovat tässäkin kirjassa hyvin rakennettuja, ja mielenkiintoisia. Kritiikkinä voisin kyllä sanoa sen, että hahmoja oli aika paljon, ja heistä kaikista tuli paljon tietoa. No, kun jaksoi keskittyä, niin sekään ei haitannut. Joissakin kirjoissa se oikeasti haittaa - mutta tässä dekkarissa kuitenkin pysyin kärryillä kuka oli kuka, ja missä mennään. Joten tätäkään en siis suurena haittapuolena näe.

Kylmäkorpi, tuo piippuaan poltteleva rikosylikomisario, oli hahmoista kaikista kiinnostavin, rauhallinen, mutta kuitenkin suoran toiminnan mies. Hänestä haluan ehdottomasti kuulla lisää, ja suosittelen muillekin dekkarin ystäville, että tähän mieheen kannattaa tutustua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!