sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Timo Parvela: Ella ja kaverit liemessä

Ella ja kaverit liemessä
Timo Parvela
93 s. 
2015
Tammi

Lainattu kirjastosta


Ella-sarja on tullut minulle tutuksi viime aikoina äänikirjojen kautta. Useampi sarjan kirja on tullut kuunneltua pätkittäin nukkumaan mennessä, ja täytyy sanoa että olen sängyssä tirskahdellut kirjojen huumorille useamman kerran. Onnekseni löysin kirjastosta tämän sarjan uusimman osan, että pääsin tutustumaan sarjaan myös kirjan muodossa.

Ellan ja hänen kavereidensa opettajalla on mahavaivoja. Näihin vaivoihin hänen vaimonsa kehittelee terveellisen eväspirtelön, jota päätyvät opettajan sijaan hörppimään oppilaat. Lapset saavat juomasta kuitenkin odottamattomia sivuvaikutuksia, joilla on seurauksensa...

Hyvä lastenkirja on mahtava juttu. Silloin kun maailma ja elämä tuntuu raskaalta, niin lastenkirja pelastaa. Uutiset tuntuvat suoltavan päivä toisensa perään huonoja asioita ja kaamos aiheuttaa ajoittaista väsymystä ainakin minulle. Silloin ei jaksa jatkuvasti raskasta ja syvällistä kirjallisuutta, vaan aina silloin tällöin täytyy käteen ottaa lastenkirja - ja juuri Ella ja hänen kaverinsa ovat mitä parhainta lääkettä näihin oloihin.

Ella ja kaverit liemessä on hauska. Se on hauska, se on nopealukuinen ja se on lastenkirjallisuutta parhaimmillaan. Uskon että kirjasta nauttivat monen ikäiset lapset, sillä se on varmasti mukavaa kuunneltavaa jos ei vielä osaa lukea, ja se on myös hyvä kirja niille jotka jo itse osaavat lukea. Ella-kirjoista nauttii myös tällainen lapsenmielinen aikuinen, sillä Timo Parvelan huumori vaan toimii.

Lastenkirjallisuus on siitäkin mainio asia, että kirjastosta löytyy helposti uusiakin lastenkirjoja. Näitä kirjoja varmasti harvemmin varataan kirjastosta, ja ne myös palautetaan aika nopeasti, joten lastenosastolla saattaa usein yllättyä positiivisesti kun löytääkin jonkun hyvän kirjan jota katalogista on innoissaan katsellut. Nykyisin yksi ehdoton paikka onkin lastenosasto, jossa kirjastossa käyn.

Koska olen tutustunut Ella-sarjaan vasta tämän vuoden aikana, olen tavattoman onnellinen että edessä on monta hauskaa hetkeä näiden tyyppien kanssa. Lempityypikseni heistä on noussut Ellan rinnalle Tuukka, joka on aivan ihana nero. Vaikka ovat nuo muutkin aivan ihastuttavia, omalla tavallaan.

Suosittelen Ella-sarjaa ihan kaikille. Uskon että monelle lapsiperheelle se on jo tuttu, mutta myös te muut - tarttukaa lastenkirjaan!

2 kommenttia:

  1. Pitääkin käydä lukemassa tai ainakin selailemassa tätä kirjastossa, vaikka lapdet ovat vielä liian nuoria.

    VastaaPoista
  2. Pidin itsekin kovasti Ella-kirjoista ala-asteikäisenä. Suosikkini oli ehdottomasti Ella luokkaretkellä, jonka luin moneen kertaan aina naurun kera :) Suosittelen lämpimästi!

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!