maanantai 7. maaliskuuta 2016

Kirsti Ellilä: Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin

Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin
Kirsti Ellilä
286 s. 
2005
Karisto

Lainattu kirjastosta


Kirjastoreissulla on aina muutama pakollinen juttu: lasten- ja nuortenosasto, dekkarihylly, tietysti uutuushylly sekä juuri palautettujen hylly. Näiden lisäksi kirjastoreissuun kuuluu satunnainen seikkailu hyllyjen välissä, joista löytyy usein kaikkea mukavaa. Viimeksi mukaan tarttui Kirsti Ellilän viihderomaani Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin, minulle niin sanotusti ihan uusi kirja.

Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin kertoo toimittajana työskentelevästä Selmasta. Hän pääsee haastattelemaan kuuluisaa viihdekirjailijaa ja saa ajatuksen: hän kirjoittaisi itsekin rakkausromaanin. Niitä kun myydään tolkuttomia määriä, ja kyllähän nyt jokainen sellaisen osaa kirjoittaa, varsinkin kun Selma on lukenut lukuisia rakkausromaaneja. Rahaa Selma tarvitsisikin, sillä he ovat hankkineet hänen avopuolisonsa Samin kanssa puutalo-osakkeen, ja remontti nielee enemmän rahaa kuin on kuviteltu. Kirjoittaminen ei vain ole niin helppoa kuin Selma olisi kuvitellut, ja muukin arki alkaa hieman tökkiä.

Niin kuin Selma, minäkin olen lukenut lukuisia rakkausromaaneja. Ihan Harlequin kirjoja en ole lukenut ikinä, mutta esimerkiksi chick lit tyylilajina viehättää minua todella paljon - kuten myös muu laadukas hömppäkirjallisuus. Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin on juuri sitä laadukasta viihdettä, hömppäkirja jossa on myös syvällinen ajatus. Tämä on myös jollain tapaa erittäin tuore viihderomaani, sillä kirja pitää sisällään muutakin kuin vain miehen metsästystä.

Olen aina luullut olevani niin kokenut viihdekirjallisuuden lukija, että arvaan heti alkumetreiltä miten lopussa käy. Täytyy tunnustaa: Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin yllätti minut täysin. En tietenkään paljasta enempää, mutta luulen että moni muukin on kirjan kanssa yllättynyt. Vaikka rakastankin sitä, että tiedän heti alusta saakka kenen kanssa päähenkilö päätyy yhteen, oli tämä erittäin virkistävä poikkeus. Yllättyminen on aina mukavaa!

Selma ei ole varsinaisesti kirjailijaksi syntynyt, ainakaan hänen rakkausromaaninsa näytteiden perusteella. Kirjassa nimittäin on otteita kirjasta jota Selma kirjoittaa, ja minä voin sanoa että minä en ainakaan sellaista kirjaa lukisi. Onneksi tämä Ellilän kirja on aivan toista maata, hömppäkin tuntuu olevan hieman liian kepeä ja höttöinen sana kuvaamaan tätä. Nainen joka kirjoitti rakkausromaanin on aito ja elämänmauinen - ja suomalainen!

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut suuren osan Ellilän aikuisille suunnatuista romaaneista (tosin juuri tätä en, mutta haluaisin lukea) ja voin todeta, että niissä on kepeyden (ja "ellilämäisen huumorin") lisäksi syvyyttä. <3

    VastaaPoista
  2. Olen myös Ellilän kirjoja lukenut, tämänkin, ja komppaan, niissä on viihdeainesta mutta eivät ole mitenkään höttöistä luettavaa.

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!