torstai 3. maaliskuuta 2016

Timo Parvela: Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa

Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa
Timo Parvela 
Kuvittanut Mervi Lindman
104 s. 
2016
Tammi
Lainattu kirjastostaUusissa lasten- ja nuortenkirjoissa on se hyvä puoli, että niitä saa kirjastosta aika helposti käsiinsä. Lapsiperheet ja nuoret eivät ole ehkä seuraa niin innoissaan uutuuksia kuin vanhemmat lukijat, ja minäkin sain muutaman uutuusherkun käsiini nopeasti. Niin, esimerkiksi tämän Ella-sarjan uuden osan.

Ella ja kaverit kuulevat pelottavia uutisia: salainen järjestö aikoo varastaa heiltä oppikirjat. He käsittävät että kyseessä on jonkinlainen hirviö, digiluudigilei, ja päättävät suojella opettajaansa hirviötä vastaan. Heidän opettajastaan on tullut rehtori, oikeastaan itse majesteetti, joten Ella ja kaverit ovat agentteja hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa. Eivät muuten tyypit arvaa, mitä vastaan ovat ryhtyneet taisteluun.

Lastenkirjallisuus vaan on niin ihana juttu. Silloin kun elämä vähän kolhii ja olo tuntuu ankealta, niin hyvä lastenkirja auttaa kummasti. Olenkin löytänyt muutaman takuuvarman sarjan, jotka viihdyttävät varmasti, mutta lisäksi teen koko ajan uusia löytöjä. Koska tein paluun lastenkirjallisuuden pariin vasta jokin aika sitten, näitä uusia löytöjä piisaa.

Ella ja kaverit sarjassakin minulla on monta osaa lukematta. Muutaman uusimman olen lukenut, mutta vanhemmissa on onneksi vielä paljon luettavaa. Timo Parvela on juuri sellainen takuuvarma kirjailija, joka ei petä. Parvela on hauska, ajankohtainen ja osuva. Olen viime aikoina kuunnellut äänikirjana Pate-kirjoja, joista kirjoitan myöhemmin lisää, mutta silti: on ihanaa kun nukkumaan käydessä tirskahtelee sängyssä äänikirjalle. Täydellinen päätös päivään, sanon vaan!

Ella ja kaverit salaisessa palveluksessa on Timo Parvelaa parhaimmillaan. Tässä sarjan uudessa osassa mennään ajankohtaiseen aiheeseen, varmasti monessa koulussa pohditaan digiaikaan siirtymistä. Aihetta käsitellään huumorin kautta ja lapsen näkökulmasta, ja se on mukavaa luettavaa aikuisellekin. Sitä paitsi, kirja saa päätöksen jota ei voi kuin rakastaa!

Mervi Lindmanin kuvitus on asia, jonka takia haluan lukea Ella-sarjaa ihan perinteisinä kirjoina, enkä ainoastaan e-kirjoina tai kuunnella äänikirjana. Lindmanin kuvitus tukee Parvelan humoristista kerrontaa, ja sitä täytyy tutkia aina hetken jos toisenkin. Voin vain kuvitella miten kuvitus viihdyttää myös lapsia!

Sanonpa vaan: nykyään en voisi kuvitella elämää ilman lastenkirjallisuutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!