torstai 10. maaliskuuta 2016

Marjatta Kurenniemi: Onnelin ja Annelin talvi

Onnelin ja Annelin talvi
Marjatta Kurenniemi
86 s. 
1968 
WSOY

Lainattu kirjastosta


Luulen että Onneli ja Anneli ovat minulle tuttuja jo lapsuudesta, mutta joulun aikaan oli ihana palata näiden tyttöjen maailmaan kun luin Onnelin ja Annelin talon. Luin kirjan kuitenkin e-kirjana, joten jäin paitsi Maija Karman mahtavasta kuvituksesta. Päätin että näihin kirjoihin on palattava painettuinakin versioina, että näen myös kuvituksen.

Onneli ja Anneli ovat varmasti lähes kaikille blogin lukijoille tuttuja ainakin lapsuudesta, mutta muistutellaan silti hiukan. Onnelin ja Annelin talossa nämä hurmaavat 8-vuotiaat tytöt ostivat talon rouva Ruusupuulta ja jäivät vanhempiensa luvalla siihen asumaan. Tässä, Onnelin ja Annelin talvessa tytöt saavat vieraakseen herra Vaaksanheimon hyvin pienen perheen ja talven mittaan ehtii sattua kaikenlaista kun perhe käy taloksi.

Suosittelen tutustumaan Onneliin ja Anneliin nimenomaan painettuna versiona, vaikka minua houkuttelikin Onnelin ja Annelin talossa alennuksessa oleva e-kirja. Onneksi lastenkirjoja löytää helposti kirjastosta, ja minä onnistuin saamaa käsiini tämän vuoden 1968 painoksen, siis ihan alkuperäisen! Oli jotenkin hirvittävän nostalgista lukea kirjaa, hieman tahriintuneita sivuja ja muutenkin kulunutta painosta.

Onneli ja Anneli ovat hirvittävän ihana kaksikko. He ovat lempeitä ja ystävällisiä, ja toivottavat jokaisen tervetulleiksi taloonsa. Valitettavasti myös ne, jotka osoittautuvat hieman pahiksiksi - mutta onneksi tytöillä on paljon erilaisia ystäviä jotka puolustavat heitä noita pahoja tyyppejä vastaan. Seikkailujakin näistä kirjoista siis löytyy, eikä pelkkää tyttömäistä kerrontaa.

Satujen maailmaan on välillä ihanaa heittäytyä ja Onneli ja Anneli ovat parasta lääkettä siihen tuskaan. Palatkaa näihin kirjoihin, jos ne ovat vain lapsuudestanne tuttuja! Mitään ette menetä, saatte vain lämpimän ja hyvän olon.

P.S. Muistuttelen vielä keskiviikkona 16.3. päättyvästä arvonnasta: arvon yhden kappaleen Kiera Cassin maailmalla hitiksi nousutta nuorten aikuisten kirjaa Valinta. Kannattaa osallistua!

1 kommentti:

  1. Nämä ovat todella ihania kirjoja ja kuvitus on kaunis :)

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!