tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kiera Cass: Valinta & arvonta!

Valinta
Kiera Cass
Suomentanut Laura Haavisto
339 s. 
2016
Pen & Paper








Kustantajalta


Kiera Cass on kirjailija, jonka Selection-sarja on noussut jonkinasteiseksi hitiksi maailmalla. En kyllä yhtään ihmettele, sillä se maalaa lukijan eteen kuvan tulevaisuudesta, mutta samalla se on taattua chick litiä, sellaista jota nuori aikuinen lukee mielellään. Pen & Paper on nyt suomentanut sarjan ensimmäisen osan, Valinnan, ja olin iloinen että sain kirjan luettavaksi. Lue bloggaus loppuun asti, sillä arvon yhden kappaleen Valintaa.

Valinta kertoo America Singeristä, joka päätyy lähes tahtomattaan Valintaan. Valinta on kolmellekymmenelleviidelle tytölle mahdollisuus aivan toisenlaiseen elämeään, oikea unelma. Se on mahdollisuus päästä prinsessaksi prinssi Maxonin rinnalle, elää loppuelämä glamourin ympäröimänä. Americalle se on painajainen. Hän joutuu eroon läheisistään sekä salaisesta rakkaudesta alempiarvoiseen Aspeniin. Linnassa America kuitenkin tutustuu prinssi Maxoniin, ja joutuu muutamaan mieltään.

Tutkin pitkään Goodreadsissa olevia arvioita Valinnasta. Ymmärrän toki, ettei sellainen joka ei viihdekirjallisuudesta välitä, pidä Valinnastakaan. Mutta sellainen nuori aikuinen, joka pitä chick litistä ja tahtoo jotain hieman erilaista - hänelle tämä no juuri oikea kirja. Minulle, vannoutuneelle chick litin ystävälle, Valinta oli lähes täydellinen kirja. Välillä elämässä pitää olla hattaraa, ja vaikka tavalliset sinkkukirjat viihdyttävät kerta toisensa jälkeen, toi Kiera Cass elämääni jotain erilaista.

Valinnassa siis ollaan tulevaisuudessa. Kuinka kaukana tulevaisuudessa, se ei tule missään vaiheessa varsinaisesti ilmi, mutta maailma on todellakin muuttunut. Olisin ehkä kaivannut enemmän Cassilta enemmän tulevaisuudenkuvaa, vaikka oli kirjassa välillä mukana sitäkin. Ennen kaikkea Valinta on kuitenkin rakkaustarina, enkä kirjaa ehkä suosittelisi edes sellaiselle joka ei chick litistä ollenkaan pidä.

Lukiessa ymmärtää hyvin että kirja on suunnattu nuorille aikuisille. Mutta minä, joka olen uusista nuorten kirjoista aina innoissani, minäkin rakastuin Kiera Cassiin. Valinnassa on paljon aineksia, jotka tekevät siitä vetävän ja koukuttavan: kuten jo aiemmin mainitsin, se on rakkaustarina, mutta puitteet Valinta tilanteesta on asia joka tekee siitä erilaisen ja kiinnostavan. Myös se että hömppäkirja on viety tulevaisuuteen, on jotain mikä sai minut innostumana. Cassin koukuttava juoni yhdistettynä Laura Haaviston hyvään käännökseen toimii kuin... peto? Vaikka se.

Raskaampien, vakavien romaanien välissä Valinta on jotain mitä ei voi jättää väliin. Se saa hymyilemään, ehkä hieman liikuttumaankin, se saa kääntämään sivun toisensa perään. Ja lopussa se sai kiroilemaan: miten jaksan odottaa seuraavaa suomennosta? Sillä sen luen ilman muuta.

Nyt on arvonnan aika: kustantajan suosiollisella avustuksella arvon yhden kappaleen Kiera Cassin valintaa. Valitettavasti en arvo kahta, vaikka näitä kaksi on hyllyssä, sillä yhden kappaleen tätä aarretta tahdon säilyttää itselläni. Arvonnan säännöt: kaikki voivat osallistua jättämällä kommentin. Jos olet rekisteröitynyt lukijakseni, saat kaksi arpaa, jos et, saat yhden. Ilmoitathan arpojen määrän kommentissasi. Jos olet anonyymi lukija, lisää kommenttiin sähköpostiosoitteesi niin saan voiton sattuessa kohdalle sinuun yhteyden. Arvonta päättyy keskiviikkona, 16.3. kello 18. Lukutoukka toivottaa arpaonnea!

33 kommenttia:

  1. Minulle tuli yllätyksenä, että tämä on suomennettu. En osaa sanoa miten on onnistunut menemään ohitse. Mukana siis arvonnassa (kahdella arvalla). Englanninkielisenä olen TBR-listalle klikannut Goodreadsissa. :)

    VastaaPoista
  2. Olen jo vuosia sitten nähnyt tästä kirjasta arvosteluja englanninkielisessä kirjamaailmassa. Suurin osa tuntuu olevan samaa mieltä kanssasi: kivan kevyttä, mutta silti siinä on sitä jotain. Eräs Booktuber sanoi yllättyneensä hyvin positiivisesti, sillä odotti huonoa hömppää, mutta haasteen takia päätyi lukemaan kirjan ja huomasin pitävänsä siitä.

    Minuakin on kirja kiinnostanut, ja onkin mukavaa kuulla, että se on nyt suomennettu. Toivottavasti seuraavatkin osat. Osallistun siis arvontaan kahdella äänellä.

    VastaaPoista
  3. Enpä osannut odottaa, että tämä suomennetaan... Olen aina alkuteoksen ilmestymisestä lähtien suhtautunut tähän kirjaan vähän vitsillä, sillä koko asetelma kuulostaa minun korvaani jokseenkin naurettavalta. Mutta meinasin tämän jossain vaiheessa lukea, vaikka sitten ihan huumorimielellä. Olen mukana arvonnassa kahdella arvalla :)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa mielenkiintoisella :) Mukana arvonnassa kahdella arvalla.

    VastaaPoista
  5. Ilman muut mukana yhdellä arvalla.

    Tiia
    tiia_oikarinen@suomi24.fi

    VastaaPoista
  6. Osallistun arvontaan ilman muuta kahdella arvalla. Kiinnostaa todella mielenkiintoiselta kirjalta, jota olisi kiva päästä lukemaan.

    VastaaPoista
  7. Osallistun kahdella arvalla, bloggerin kautta pitäisi löytyä lukijoiden joukosta :) Kirja kyllä alkoi kiinnostamaan!

    mira.kotanen@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Tämän kyllä haluaisin omaan hyllyyn! Tämän lukeminen on kiinnostanut jo kauan. Mukana ollaan siis kahdella arvalla! :)

    lodda.autio@hotmail.com

    VastaaPoista
  9. ''Myyntipuhe'' toimi, erikoisen ja vetävän tuntuinen kirja. :) Olen siis mukana kahdella arvalla.

    VastaaPoista
  10. Tämä kirja on kummitellut ja tullut jo pidemmän aikaa vastaan varsinkin instagramia selatessa mutta en ole sen kummemmin kyseiseen kirjaan tutustunut, nyt voisi olla jo korkea aika siis :D Kahdella arvalla osallistun.

    VastaaPoista
  11. Olen miettinyt tämän kirjan lukemista :) Olen arvonnassa mukana 2 arvalla. katharinettk[at]gmail.com

    VastaaPoista
  12. Mukana yhdellä arvalla. Olisi kevyempää luettavaa, kun omaan blogiin tuntuu kerääntyvän tietokirjallisuutta ;)
    Helena: mor.rizio@hotmail.com

    VastaaPoista
  13. Tämä kirja kiinnostaa kyllä. Kiva että se on suomennettu. Osallistun arvontaan kahdella arvalla.
    lankakeiju@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  15. Kahdella arvalla mukana. Luettavien lista vain venyy ja paukkuu...
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Minun tuli luettua koko trilogia englanniksi jo reilu vuosi sitten, mutta tämä suomennos kiinnostaa todella paljon - ensimmäinen osa tästä oli muutenkin minun mielestäni todella hyvä (harmiksi kyllä paras kaikista kolmesta). Mukana siis kahdella arvalla. :D

    VastaaPoista
  17. kahdella arvalla mukana, tämän tahtoisin todella lukea :) kaljukeiju@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Hei mahtavaa että tämä on nyt suomennettu ! Olen aina ulkomailla yrittänyt tätä kirjakaupoista spottailla, tuloksetta. Kaksi arpaa minulle siis :)

    VastaaPoista
  19. Yhdellä arvalla mukana hippu@outlook.com

    VastaaPoista
  20. Ihana, että tämäkin on nyt suomennettu! Suurin osa kirjoista tulee luettua englanniksi, hauska päästä välillä lukemaan suomeksikin. Yhdellä olen mukana :)
    mmyheartishere@gmail.com

    VastaaPoista
  21. En tiennytkään, että tämä kirja on suomennettu. Vaikuttaa juuri sellaiselta kirjalta, mistä pitäisin. Osallistun kahdella arvalla

    VastaaPoista
  22. En tiennytkään, että tämä kirja on suomennettu. Vaikuttaa juuri sellaiselta kirjalta, mistä pitäisin. Osallistun kahdella arvalla

    VastaaPoista
  23. Tämä vaikuttaa niin mielenkiintoiselta, että mukana ollaan :)

    VastaaPoista
  24. Mukaan yhdellä arvalla =).
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Mukaan yhdellä arvalla =).
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Osallistun yhdellä arvalla
    Bloginpitäjä headisu p. 040-5812530

    VastaaPoista
  27. Mukana, yksi arpa
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  28. Mukana yhdellä arvalla (sirkka.hankonen(at)fimnet.fi). Tykkään blogistasi kovasti ja olen joskus lukenut tästä kirjailijasta aiemminkin. Ylläri, että kirja nyt suomennettu. Olisi kiva saada se.

    VastaaPoista
  29. Mukana yhdellä arvalla! En tiedä mistä tuntuu tupsahtelevan koko ajan nyt suomennoksia joita olen halunnut ja suunnitellut englanniksi lukevan, mahtavaa. oojula@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Mukana yhdellä arvalla! Aivan ihana kirja innolla odottelemaan seuraavan osan suomennosta:)
    melina.tormanen@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Hups Katsoin osallistumis päivämäärät väärin! Onnea voittajalle

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!