torstai 2. toukokuuta 2013

Blogiajan top 10 - viimeinkin!

Tämä haaste on pyörinyt blogeissa jo jonkun aikaa, ja kiertänyt aika monta blogia jo, joten minä en nyt haasta ketään tekemään tätä. Itse sain tämän haasteen Annikalta - kiitos ystävä sinulle tästä! Oli enemmän kuin vaikeaa valita kymmenen parasta kirjaa jotka olen lyhyen bloggaamishistoriani aikana lukenut, mutta tiukan valintaprosessin jälkeen, tässä ne nyt ovat, jonkinlaisessa järjestyksessä.
                                               
Laura Save: Paljain jaloinJennifer Weiner: Hyvä sängyssä
Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja
Miika Nousiainen: Vadelmavenepakolainen
Haruki Murakami: Norwegian wood
Sofi Oksanen: Stalinin lehmät
Arto Salminen: Kalavale
Kira Poutanen: Ihana meri
Maria Peura: On rakkautes ääretön
Juha Vuorinen: Juoppohullun päiväkirjaSiinä oli top kymppini. Jälleen huomaa miten paljon luen kotimaista - olihan tuossakin listassa kahdeksan kymmenestä kotimaisia kirjoja.

10 kommenttia:

 1. Olen saanut viime aikoina useita kehuja lukunopeudestani, mutta kyllä sinä ylität minut siinä... On kyllä kiva, kun sinulla on blogi, jota jaksat päivittää näin ahkerasti. :) Minä luen melko vähän kotimaista kirjallisuutta, joten sinulta saa myös hyviä kirjavinkkejä, sillä yritän parantaa tapojani suomalaisen kirjallisuuden suhteen.

  Paljain jaloin on kyllä koskettava ja rohkea kirja. Lisäksi olen lukenut listaltasi Norwegian Woodin ja Ihanan meren. Norwegian Wood ihastutti kovasti. Ihanan meren lukemisesta on niin kauan, että en osaa sanoa, pitäisinkö kirjasta enää, mutta lukuhetkellä kyllä siitäkin pidin. Vadelmavenepakolaisen aion lukea, kun suosittelit sitä ensimmäiseksi Nousiaiseksi. :)

  VastaaPoista
 2. Työttömänä tosiaan ehtii lukea paljon. :) Ja kyllä täytyy sanoa että sinullakin on hyvä lukutahti, kiitosta siitä, ja päivityksistä. :) En ole mitenkään tietoisesti paneutunut kotimaiseen kirjallisuuteen, tulee ihan huomaamatta napattua kirjastosta ja kirjakaupasta enimmäkseen kotimaista kirjallisuutta. Mutta ihanaa että saat vinkkejä täältä. :)

  Suosittelen tosiaan Vadelmavenepakolaista lämpimästi, se on mahtava kirja. Niin hauska! :)

  VastaaPoista
 3. Tuo Paljain jaloin on mennyt minulta jotenkin kokonaan ohi. Täytyypä laittaa lukulistalleni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen sitä ehdottomasti, rankka ja surullinen kirja mutta todella hyvä.

   Poista
 4. Mukavaa, että sait tämän tehtyä! Näitä on aina valaisevaa lukea :) Olen huomannut itsessäni saman, luen paljon enemmän kotimaista kirjallisuutta eikä se ole edes mikään tietoinen valinta!

  Mielensäpahoittaja <3 Kai se pitäs munkin Nousiaiseen tutustua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielensäpahoittaja on kyllä ihana. <3

   Näitä on tosiaan mukava lueskella, oon saanut melkein jokaisesta listasta jotain vinkkiä omaan lukemiseen. Tuntuu vaan joka tuutista tulevan aina lisää mitä pitäisi lukea. :D

   Kannattaa tutustua Nousiaiseen, sullekin vinkkaan Vadelmavenepakolaista. :)

   Poista
 5. Minusta on tosi hienoa, että luet paljon kotimaista kirjallisuutta! Lukisin itsekin enemmän, jos olisi tänne saatavuus parempi. Tosin viime aikoina kirjavaihtojen sun muiden ansiosta olen saanut paljon suomalaistakin luettavaa.

  Mielenäpahoittaja ja Vadelmavenepakolainen kiinnostavat erityisen paljon. Stalinin lehmistä pidin kovasti, sen voisi melkein joskus lukaista uudelleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielensäpahoittaja on kyllä ihana. <3 Samoin kuin Vadelmavenepakolainen, mutta Kyrö vaan on niin parhautta. Mä olen lukenut Stalinin lehmät varmaan viidesti, eikä kyllästymistä näy. :)

   Poista
 6. Mahtavaa, että kotimainen kirjallisuus näkyy listassasi näin! Kyllä meilläkin osataan ;)

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!