maanantai 8. kesäkuuta 2015

Dekkariviikko alkaa!


Tällä viikolla, 8.-14.6. vietetään kansallista dekkariviikkoa. Dekkariviikko on yksi Kirjan vuoden tapahtumista, ja aloittaa oikein mukavalla tavalla kirjakesän. Dekkariviikko tulee varmasti näkymään kirjablogeissa runsaasti, joten kannattaa pitää blogeja silmällä, ja keräillä lukuvinkkejä.

Dekkariviikko näkyy myös Lukutoukan kulttuuriblogissa. Luen yleensäkin aika paljon dekkareita, se on yksi suosikkigenreistäni, mutta luen tasaisesti myös muunlaista kirjallisuutta. Nyt kuitenkin pyhitän viikon ainoastaan dekkareille.

Dekkari kuuluu kesään. Ainakin minulla, ja käsittääkseni myös monella muulla - sellaisellakin, joka ei niitä juuri muuten lue. Riippukeinuluettavaksi sopii monenlainen dekkari, Christiemäinen murhamysteeri, Pakkasmainen ihmissuhdedekkari ja miksei raaempikin meno tyyliin Erik Axl Sund. Minulle ainakin kaikki nuo käyvät! 

Oikeastaan oma starttini dekkariviikolle tapahtui jo eilen. Kokosin kirjahyllystäni tuon itseänikin hieman pyörttyvävän pinon dekkareita, ja huomasin vasta sen jälkeen, että kirjaston kirjoissakin olisi pari hyvää kirjaa tälle viikolle.

Aloitin eilen myös viikon ensimmäisen dekkarin, joka on Arttu Tuomisen Muistilabyrintti. Tuominen on esikoiskirjailija, joka haastaa kirjallaan dekkarikonkarit. Enemmän kirjasta, kun olen sen lukenut, mutta sanon sen verran, että hyvin haastaakin! Olen hieman yli puolen välin kirjassa, ja se on todella koukuttava.

Hyvää dekkariviikkoa, ratkotaan paljon murhia ja jaetaan lukuvinkkejä! Muistilabyrintti on sen verran hyvä, että sen tiimoilta saatan palata asiaan piankin.

10 kommenttia:

 1. Haa miten houkuttava dekkaripino ! Murhia ja salapoliiseja, arvoituksia ja kauhua :) Kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, eikö olekin houkutteleva! Ja pinossa on hyvin monenlaisia dekkareita. Kaikkea en tietenkään ehdi lukea viikon aikana, mutta dekkarit maistuvat toki muutenkin kuin tällä viikolla. :)

   Poista
 2. Täälläkin kesä ja dekkarit on täydellinen pari, vaikka toki dekkareita tulee luettua pitkin vuotta. Mielenkiintoisia kirjoja löytyy pinosta, pari olen lukenut ja loputkin.on lukulistalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuutar, kesä ja dekkarit kuuluvat kyllä yhteen. Koko kesää en silti pystyisi dekkareita lukemaan, niin vahvasti elämääni kuuluvat muidenkin genrejen kirjat. Mutta dekkari aina välillä kuuluu joka vuodenaikaan :)

   Poista
 3. Olisinpa dekkari-intoinen, mutta en ole. En edes tiedä mistä aloittaisin genreen tutustumisen. Iso pino. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, kaikkiin eivät tietenkään dekkarit uppoa. Yksi, mistä on aina helppo aloittaa, on Agatha Christie. Vähän sen kaltainen, uudemmista, on Alan Bradley, jonka kirjat ovat kepeitä, eivätkä raakoja. :)

   Poista
  2. Bradleyn kirjoista pidänkin kovasti ja odotan kolmannen Flavian seikkailun suomennosta jo kovasti. :)

   Poista
 4. Hieno logo :)! Hyvää dekkariviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Logoa en toki ole taiteillut itse, kiitos kuuluu muille. Mutta kiitos bleue, aurinkoa sinunkin viikkoosi <3

   Poista
 5. Päädyin tänne jostain.... Ja jäin lukijaksi - dekkariviikko koukutti :)

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!