sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kolmen kirjan haaste


Useampikin blogikamu on muistanut minua Kolmen kirjan haasteella, jota näkyy tällä hetkellä blogeissa paljon. Lähdin toki tähän toki mielelläni mukaan, ja mielessä oli heti pari teosta jotka haluaisin lukea uudelleen.

Haasteen tarkoituksena on siis löytää blogin ajalta kolme sellaista kirjaa, jotka haluaisi lukea uudelleen. Olen pitänyt blogia vajaan kolmen vuoden ajan, ja blogin alkuajoilta löytyy useampikin sellainen suosikki, johon olisi mukava nyt palata. Luen mielelläni muutenkin hyviä kirjoja uudestaan, ja onpa näissä kolmessa mukana yksi kirja, jonka tahtoisin lukea jo kolmatta kertaa!

1. Pekka Hiltusen ISO.

ISO on sydänkirjani, lohtukirjani, rakkauskirjani. Se on kirja, jonka haluan lukea silloin kun mikään muu ei kolahda, tai silloin, kun elämä potkii päähän. Silloin kun tarvitsen kirjan tuomaa voimaa, sillä voimaa tästä kirjasta saan. Tuntuu, kuin Hiltunen olisi kirjoittanut sen minulle.

2. Pasi Ilmari Jääskeläisen Harjukaupungin salakäytävät.

Luin Harjukaupungin salakäytävät blogin alkuaikoina, 2013 vuoden kesäkuussa. Se on jäänyt mieleen ehkä Jääskeläisen parhaana teoksena, ja nyt tuntuu siltä, että kirjaan voisi palata.

3. Haruki Murakami: 1Q84

Tämäkin oli helppo valinta. Tahtoisin lukea koko järkäleen uudelleen, sillä tämä on jäänyt mieleen yhtenä elämäni parhaista lukukokemuksista. Murakami on yksi lempikirjailijoistani, ja tämä on minulle hänen kenties paras kirjansa. Voi, tähän tulen palaamaan. Varmasti.

Haaste näkyy kiertävän blogeissa runsaasti, mutta haastanpa mukaan ainakin ihanan kirjasiskoni Emmin.

10 kommenttia:

 1. Minulla on kaikki kolme vielä lukematta, vaikka kultakin kirjailijalta olen lukenut muita kirjoja. Jääskeläisen Lumikko ja yhdeksän muuta oli lähellä päätyä omalle listalleni. Sen haluan.vielä joskus lukea uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuutar, nämä kaikki kolme kyllä kannattaa lukea, kaikki saavat sataprosenttisen suosituksen minulta. Jääskeläisen kirjoista oli hieman hankala valita, sillä minäkin haluan lukea Lumikon uudelleen <3

   Poista
 2. Voihan Murakami. Aina hän pompahtaa jostain esille enkä ole vielä saanut ensimmäistäkään häneltä luettua. :) Jääskeläiseltä voisin kyllä minäkin lukea vaikkapa juuri tuon uudelleen, vaikkei se omalle listalleni päätynytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, Marika, et ole lukenut vielä yhtään Murakamia? Sinulla on kuule hienot ajat edessäsi. :)

   Poista
 3. Mun täytyy varmaan alkaa sivistää itseäni enemmänkin ja lukea aikuisten kirjallisuutta enemmänkin. Nyt ihastuin Riikka Pulkkisen Iiris Lempivaaraan :D
  Blogissa keskityn enimmäkseen nuortenkirjoihin ainakin toistaiseksi mutta eiköhän genreen tule muutos nyt kun olen ensimmäisen askeleen aikuisten kirjoja kohti ottanut. Toki bloggaan nuortenkirjoja silti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riikka, Iiris Lempivaara onkin mahtava aloitus aikuistenkirjoihin tutustumiselle! Muutenkin, jos tykkää hömpästä, niin viihdekirjallisuus on hyvä aloitus, sillä ne ovat tietty kepeämpiä. Suosittelen esimerkiksi Niina Within Stella kirjoja, ne ovat todella hyviä. :)

   Poista
 4. Kaikki kolme lukematta, mutta ISO ja Murakami jos eivät nyt ihan lukulistan kärjessä niin mukana ainakin. Kumma, etten ISOon ole kirjastossa törmännyt, vaikka mielessä se on ollut ja samanikäisiä julkisuutta saaneita kirjoja on paljonkin tyrkyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taina, onpa kumma! ISO ei kuitenkaan mikään ihan uusi kirja enää ole, joten luulisi että se on kirjastosta saatavilla. Mutta ehkä se tulee vastaasi lähiaikoina!

   Poista
 5. Ai kauhee! Meillä on todistetusti samanlainen lukumaku, mutta nyt on pakko myöntää, että en ole lukenut ainuttakaan näistä kolmesta suosikkikirjastasi. Täytyykin korjata asia pian.. Erityisesti tuo Murakami pitäisi kaivella jostain, sitä kun on niin hurjasti kehuttu joka paikassa. Mutta juuri tällaisiin kirjoihin suhtaudun vähän varauksella: jos niin kovasti kehutaan joka paikassa, onko se oikeasti niin hyvä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emmi, esimerkiksi Murakami löytyy jo pokkarina, joten eikun kirjakauppaan. :D Mutta joo, se on kyllä pelottavaa, jos jotakin kirjaa on kehuttu joka puolella. Tuntuu, että entäs jos minä olenkin se yksi joka ei tykännyt... mutta ei huolta, on kyllä bloggareita jotka eivät ole 1Q84:ään syttyneet!

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!