sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Hyppäsin taas rosvoauton kyytiin!

Me Rosvolat ja Iso-Hemmin arkku
Siri Kolu 
270 s. 
2012
Otava
Ja taas jatkuu bloggauspinon purkaminen. Ahnhemin rajun dekkarin jälkeen oli pakko saada jotain kevyempää, ja vähän hauskempaakin. Onneksi kirjastopinoista löytyi vielä pari lukematonta Me Rosvolat kirjaa, joista järjestyksessä seuraavan nappasin käsiini.

Henkilöt kirjassa ovat samat vanhat tutut: Vilja Vainisto ja Rosvolan perhe. He ovat päässeet varsinaisen aarteen, kaikkien aikojen rosvousoppaan jäljille. Mutta eivätpä ole ainoita - muutkin rosvoperheet etsivät tätä aarretta. Helmeri Kvist on tehnyt kuitenkin selväksi, että Vilja on ainoa, joka rosvo-oppaan voi löytää. Vilja alkaa saada vihjeitä jopa uniinsa. Mutta onko Vilja valmis siihen seikkailuun, mitä rosvo-oppaan etsiminen on? Ja siihen, että jopa hänen perheensä sotketaan tähän seikkailuun?

Vaikka valmistauduin hauskaan ja kepeään lukukokemukseen, niin sitä en kuitenkaan kokenut. Koin varsinaisen seikkailun, jopa dekkarihenkisen tarinan. Tai ainakin sillä tavalla tarinaan eläydyin! Jännitin Viljan ja Rosvoloiden seikkailun etenemistä lähes yhtä paljon kuin Ahnhemin Pimeään jäänyttä lukiessani, ellen jopa enemmänkin. Siri Kolu tosiaan osaa kirjoittaa!

Teille aikuisille, jotka ette ole lukeneet Me Rosvoloita siksi, että ne ovat lastenkirjoja, sanon että hui hai! Nämä ovat kaiken ikäisille suunnattuja seikkailukertomuksia, jotka ovat vieläpä todella hyvin kirjoitettuja. Kolu on onnistunut luomaan Rosvolan perheenkin niin ihanasti, että ei voi kuin nauraa hyreksiä mukana.

En voi tietenkään paljastaa mitään, mutta sanonpa vain: tämän kirjan myötä sarja ei kun vaan paranee, luulen. Olen lukenut sarjan uusimman osan, mutta koska luin sen epäjärjestyksessä, olin vähän pihalla kuvioista. Nyt kuitenkin alan tajuta, mistä kaikesta kirjassa puhuttiin. Ja tulen ehdottomasti lukemaan kirjan vielä uudelleenkin.

Me Rosvoloistahan on tulossa elokuva! Maaliskuussa siis kaikki elokuvateattereihin nauttimaan, varmasti mukana on naurua, ja myös tietenkin seikkailua. Joensuulaisia hemmotellaan vielä enemmän tänä keväänä: kaupunginteatteriin on tulossa Me Rosvolat näytelmä.

Te, jotka vasta aiotte aloittaa matkanne Rosvoloiden kanssa: aloittakaa ensimmäisestä kirjasta! Ja sitten luette nämä kaikki, aivan varmasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!