torstai 12. helmikuuta 2015

Ystävänpäivän lukumaraton.


Hei sinä lukutoukka. Ystävänpäivänä juhlitaan rakkautta, ystävyyttä - miksi ei siis myös rakkautta kirjohin? Me bloggarit olemme keksineet juhlia tätä päivää lukumaratonin merkeissä. Jos siis viikonlopun suunnitelmat ovat vielä auki, mikset osallistuisi lukumaratoniimme? Ehtona ei ole se, että sinulla olisi blogia, vaan se, että rakastat lukemista. Voit valita joko puolimaratonin, 12 tuntia, tai kokomaratonin, 24 tuntia. Tarkoituksena on siis tuon maratonin aikana lukea PALJON. Saa toki nukkua, syödä, ja puuhastella muutakin, mutta pääpaino on lukemisella. Itse esimerkiksi aion olla mahdollisuuksien mukaan irti somesta, pitää telkkarin kiinni ja vain musiikin päällä, ja aijai, lukea!

Mukaan voit ilmoittautua ihanan Emmin Lukutoukan ruokalista blogissa. Että mukaan vaan!

Kun Emmi tämän ajatuksen keksi, kauhistuin ensin. Voi ei, minulla on lauantaina tiedossa reissu Savonlinnaan siskoni luokse. Mutta sitten tajusin, että voinhan aloittaa vasta lauantai-iltana, ja jatkaa sunnuntai-iltaan. Eli maratonin voi siis aloittaa jo huomenna, ja jatkaa lauantaihin. Pääasia, että lukee myös lauantaina, ystävänpäivänä. :)

Minä olen aloittanut jo valmistelut. Valmistelut ovatkin tärkeitä, se, että on hyviä kirjoja siinä sohvannurkan tai lukutuolin vieressä odottamassa. Minä valitsin ohuita, sellaisia vetävän tuntuisia teoksia, sellaisen pinon, että niissä on ainakin valinnanvaraa. Jos joku ei lähdekään vetämään, aina voi valita uuden. Mutta nyt tuntuu, että noista kirjoista jokainen lähtee kyllä vetämään.

Siinä massiivinen kasani kirjoja, hieman epäselvässä kuvassa. Kirjoja löytyy aina lastenkirjoista hyytävään tulevaisuudenkuvaan, löytyy nuortenkirjaa ja Agatha Christien dekkaria, löytyy jos vaikka mitä. Kaikki todella kiinnostavia. Voi, miten maltankaan odottaa lauantaita!

Jos et pääse osallistumaan maratonille, kannattaa pitää blogeja silmällä viikonlopun aikana. Maratonpostauksen katseleminenkin on aina jännää puuhaa!

2 kommenttia:

  1. Minullakin alkaa jo lukupino hahmottua, ja samoilla linjoilla olen kanssasi: paljon kaikenlaista, niin on mistä valita. :) Ja pääsen itsekin aloittamaan lukemisen vasta lauantai-iltana, joten ollaan mukavasti samassa aikataulussa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos muistutuksesta! Pitääkin heti illalla valita hyviä ehdokkaita hyllystä maratonia varten!

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!