tiistai 3. maaliskuuta 2015

Elokuvissa: Luokkakokous


Uudet suomalaiset elokuvat herättävät kiinnostukseni aina. Luokkakokous ei tehnyt poikkeusta; tätä elokuvaa olen odottanut jo pitkään. Siitä on puhuttu paljon - onhan yhdessä pääroolissa Jaajo Linnonmaa, joka juontaa lemppari aamuohjelmaani Aamulypsyä. Tämä minun oli pakko päästä katsomaan.

Luokkakokouksen juoni on oikeastaan aika yksinkertainen: kolme kaverusta, Antti (Sami Hedberg), Niklas (Aku Hirviniemi) ja Tuomas (Jaajo Linnonmaa) saavat kutsun yläasteen luokkakokoukseen, ja matkustavat vanhaan kotikaupunkiinsa tarkoituksenaan bailata kunnolla. Nämä kolme miestä ovat aivan erilaisia, mutta heitä yhdistää lapsuudesta asti jatkunut ystävyys. Kaikki ovat ajautuneet tahoillaan erilaisiin elämäntilanteisiin, mutta nyt otetaan viikonlopun ajaksi ilo irti: unohdetaan huolet ja murheet, ja annetaan mennä!

En ole ikinä nähnyt Joensuun Tapio elokuvateatterin suurta salia noin täynnä. Olen lähes varma, että ihan viimeinenkin paikka oli täytetty, ja elokuva on kuitenkin pyörinyt jo useamman päivän. Markkinointityö on tehty hyvin, ja elokuvan tähdet kiinnostavat. Ja jos yhtään osasin tulkita elokuvateatterissa kanssani olleita ihmisiä, niin he nauttivat puolentoista tunnin ajan aivan yhtä paljon kuin minäkin.

Kelloa en vilkaissut kertaakaan, ei todellakaan ollut tarvetta. Lähinnä ajattelin lopputeksien tultua; joko tämä loppuu. Voin rehellisesti sanoa, etten ole ehkä ikinä nauranut elokuvan aikana niin paljon, kuin Luokkakokousta katsoessani. Elokuvassa oli muutama kohtaus, jotka salin suorastaan repeämään naurusta, enkä liioittele yhtään.

Näyttelijäsuoritukset olivat todella hyviä. Aku Hirviniemi oli itselleni tässä elokuvassa se ykkönen: hän todisti jälleen kerran että on todellinen kuningas mitä tulee komediaan. Taitava näyttelijä, joka osaa huumorin lajin. Yllättäjäkin Luokkakokouksesta löytyi. Pidän Jaajo Linnonmaasta Aamulypsystä todella paljon, hän on juontajana mainio, mutta suhtauduin silti varauksella siihen, millainen hän olisi elokuvassa. Mutta Jaajohan oli todella hyvä! Näyttelijäsuoritus oli rento, hauska ja viihdyttävä. Sami Hedberg oli hänkin hyvä - mutta jäi valitettavasti hieman näiden kahden veijarin varjoon.

Jos olet jäykkis, älä mene katsomaan Luokkakokousta. Mutta jos roisimpikin huumori maistuu, etkä turhaan sievistele, niin kehotan nauttimaan tämän puolentoista tunnin herkun! Takaan naurua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!