lauantai 28. maaliskuuta 2015

Maria Kuutti: Anna ja Elvis kylpylässä

Anna ja Elvis kylpylässä
Maria Kuutti
Kuvittanut Katri Kirkkopelto ja Ilmari Kettunen
111 s. 
2014
Karisto
Arvostelukappale

Tie oli niin rankkaa luettavaa, että sen jälkeen teki mieli saada käsiinsä jotain hauskaa. Onneksi hyllystä löytyi Maria Kuutin Anna ja Elvis kirja, jota arvelin hauskaksi lastenkirjaksi takakantensa peristeella. Enkä arvellut yhtään väärin.

Mitä tapahtuu, kun Annan perhe lähteekin Italian sijaan pääsiäisen lomamatkalle Imatran kylpylään? Perheen mukaan lähtee myös räväkkä mummo, joten lomasta ei ainakaan tylsä ole tulossa. Ja löytää Anna reissulta myös uuden ystävän: Elviksen, joka ei ole mikään ihan tavallinen poika.

Takakannen perusteella tosiaan arvelin, että kirja voisi olla hauska. Enkä muuten arvellut yhtään väärin, sillä Kuutti on onnistunut kirjoittamaan todella hauskan ja vetävän lastenkirjan. Varsinkin perheen mummo oli räväkkä ja hauska tapaus, jolle taisin nauraa ääneenkin pariin otteeseen.

Kirjan piirrokset ovat mukavia, varsinkin Ilmari Kettusen taiteilemat Elviksen piirrokset. Ne tuovat mukavan sävyn kirjaan.

Suosittelisin kirjaa alakoulu ikäisille, vastikään lukemaan oppineille. Teksti on isoa, ja sitä on varmasti sen ikäisen mukava lukea. Huumori myös varmasti kolahtaa sen ikäiselle todella hyvin (ja kyllä se kolahti ihan aikuisellekin lukijalle!). Kyllä nuoremmatkin lapset varmasti tästä pitäisivät, joten iltasatukirjanakin tämä on varmasti mukava.

Minulla odottaa kirjahyllyssä vielä Annan ja Elviksen jatko-osa, Anna ja Elvis mummolassa. Se odottaa sellaista väliä, jolloin on lukenut jotain raskasta, ja haluaa huokaista. Tällaiseen väliin tämä kirja toimi todella hyvin.

Lämmin suositus tälle, hyville lastenkirjoille on aina paikka sydämessäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!