maanantai 27. tammikuuta 2014

Blogistanian äänestyspäivä on täällä tänään!

On koittanut se päivä vuodesta, jolloin äänestetään parhaista kirjoista täällä blogistaniassa. On ensimmäinen kerta kun minä tähän osallistun, ja olenkin lukenut paljon aiheeseen soveltuvaa kirjallisuutta. Blogistanian palkinnot jaetaan neljässä kategoriassa: Blogistanian Finlandia jaetaan kotimaiselle kirjallisuudelle, Blogistanian Globalia käännöskirjallisuudelle, Blogistanian Kuopus lasten ja nuortenkirjallisuudelle sekä Blogistanian Tieto tietokirjallisuudelle. Osallistun kolmeen ensiksi mainittuun. Eli tästä mennään.

3 pistettä

Antti Heikkinen: Pihkatappi

Jouduin hieman miettimään ensimmäisen ja toisen palkintosijan kesken. Kuitenkin, kuitenkin Antti Heikkisen esikoisteos sai minut niin omakseen viime vuonna kun sitä luin, että se ansaitsee ensimmäisen sijansa.

2 pistettä

Pauliina Rauhala: Taivaslaulu

Taivaslaulu jyräsi minut viime keväänä: se oli vaikuttavin kirja mitä olen pitkään aikaan lukenut. Viime vuosi oli esikoiskirjailijoiden juhlaa.

1 piste

Pekka Hiltunen: ISO

Pekka Hiltusen upea ISO oli kirja, joka kävi eniten sydämeeni viime vuonna. Se oli kuin minulle kirjoitettu, se oli upea, mahtava, enkä olisi mitenkään voinut jättää sitä pisteittä.

3 pistettä Blogistanian Globaliassa menee:

Haruki Murakami: 1Q84 (kolmas osa täällä)

Tämä on THE kirja. Tämä kirja on minulle teos, jonka ottaisin mukaan autiolle saarelle. Tarvitseeko enempää perustella sitä, että valitsin tämän ehdottomaksi ykköseksi Globaliassa?

2 pistettä

Chimamanda Ngozi Adichie: Kotiinpalaajat

Adichien neljäs kirja oli uskomattoman vahva, ehdottomasti parasta mitä olen tältä upealta kirjailijalta lukenut. Pidin suunnattomasti kirjasta, ja tuntui että se olisi saanut vain jatkua ja jatkua. Adichie on ehdottomasti yksi lempikirjailijoistani.

1 piste

Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin osa 1: Rakkaus

Globalia oli uskomattoman vahva. Olisin nimittäin helposti jossain toisessa tilanteessa voinut palkita tämän kirjan kolmella pisteellä, nimittäin kun tämän kesällä luin, olin suunnattoman vaikuttunut. Odotan jatkoa, odotan paljon.

3 pistettä Blogistanian Kuopuksessa menee:

Marja-Leena Tiainen: Khao lakin sydämet

Khao lakin sydämet oli upea kirja - parasta Marja-Leena Tiaiselta koskaan! Itkin vuolaasti kun luin sitä, se oli koskettava ja hieno.

2 pistettä

Marja Björk: Poika

Luin Pojan kahdesti kuluneen vuoden aikana, ja se kesti toisenkin lukukerran hyvin. Makken tarina oli kerrottu hyvin, ja koska kirjassa on omakohtaisuutta, se paransi sitä entisestään. En lukenut  tätä ensimmäisellä kerralla nuortenkirjana, mutta Finlandia Juniorin kohdalla koin herätyksen ja pohdin - kyllä tämä hyvinkin voi olla sellainenkin.

1 piste

Annukka Salama: Piraijakuiskaaja

Annukka Salama otti voiton viime vuonna Kuopuksessa Käärmeenlumoojalla. Eikä ihastuttava kirjailija pettänyt nytkään, tämä kirja oli hauska, liikuttava, koskettava. Odotan jatkoa.

Huomiseen asti täytyy jännittää, ketkä saavatkaan palkinnon!

19 kommenttia:

 1. Kiinnostavat listat sinullakin! Kotiinpalaajat täytyy kyllä jossain välissä lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue, se oli ihana. Murakami on Murakami, se oli ehdoton ykkönen, mutta Kotiinpalaajat oli.. huh, ihana. <3

   Poista
 2. Näyttää vähän siltä, että 1Q84 voisi menestyä ihan hyvin. *peukut pystyssä*

  VastaaPoista
 3. 1Q84. <3 Kotiinpalaajia en ehtinyt vielä lukea, mutta odotan sitä niin. Lisäksi aion lukea Hiltusen ISOn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ISO kannattaa lukea, se oli minulle merkittävä, niin kuin Katja ehkä bloggauksestani muistat. Se jäi sydämeen.

   Poista
 4. Me ollaan ihan samiksia Finlandiassa: samat kirjat ja sama järjestys! :) Minua vähän harmittaa, etten ehtinyt lukea Khao Lakin sydämiä, luulen, että sekin olisi saanut minulta äänen ihan sen perusteella, mitä kirjasta olen kuullut/lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on Amma erittäin hyvä kirjamaku. ;) Toki olen tiennyt sen ennenkin, mutta että makumme oli niin yhtenevä että laitoimme kirjat samaan järjestykseenkin! Ja mikä ihaninta, Pihkatappi on siis saanut pisteitä!

   Poista
 5. Taivaslaulu ja Piraijakuiskaaja minullakin pistesijoilla :)

  VastaaPoista
 6. Pihkatappi, Taivaslaulu ja Kotiinpalaajat minullakin. ISOn lukemista odotan kovasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, sinullakin huikeat kirjat! Käynpä vielä katsastamassa listasi, mitä muuta oletkaan nimennyt. :)

   Poista
 7. Hienot listat! Samoja meillä on Taivaslaulu ja 1Q84, mutta moni ehdokkaistasi on lukulistallani, esim. Kotiinpalaajat.

  VastaaPoista
 8. Hienot listat sulla(kin). Kaikki Finlandia-ehdokkaasi ovat omalla lukulistallani, samoin Globalia-listan kaksi ensimmäistä. Ei hyvät kirjat kyllä maailmasta lopu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei. :) Välillä ihan huimaa ajatus, miten paljon kaikkea hyvää onkaan vielä lukematta! Niin kuin esimerkiksi sinun juuri lukemasi Linnuntietä, mutta sen otinkin nyt heti käsittelyyn sinun inspiroimana. :)

   Poista
  2. Linnuntietä on todella upea kirja! Sehän on ollut aika paljon esillä kirjablogeissa ja tosi moni on siihen rakastunut. Mielestäni se on lähes täydellinen kirja, mutta siitä kirjoittaminen ei tule olemaan helppoa.

   Poista
 9. Pihkatapin haluan lukea.
  Murakamiakin pitäisi ehdottomasti ehtiä kokeilemaan!
  Samoin Björkin Poika on kiinnostava.
  Jokaiselta listaltasi siis jotain jäi kainaloon :-)...

  VastaaPoista
 10. Uskoisinpa pitäväni tuosta Taivaslaulusta. Sitten sen näkee kun reilut parisataa Tampereen kirjastosta sen varannutta on saanut sen luettua ennen minua ;)

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!