sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Vilja-Tuulia Huotarinen: Rakkaudella, Silja

Rakkaudella, Silja
Vilja-Tuulia Huotarinen
205 s. 
2010
Karisto
Enpä ole taas hetkeen lukenut nuortenkirjaa! Kaikessa hiljaisuudessa olen kantanut nuortenkirjoja takaisin kirjastoon niitä lukematta, koska muuton tieltä kirjastohylly on tyhjennettävä ihan minimiin saakka. Nyt, kun tuli sellainen olo, että nuortenkirja voisi olla paikallaan, putkahti eteeni kuin sopivasti Rakkaudella, Silja.

Tämä kirja on Vilja-Tuulia Huotarisen Silja-sarjan päätösosa. Sisko bändin solisti Silja on muuttanut kaupunkiin ilmaisutaidon lukioon, omaan pieneen kotiinsa. Vaikka kaikki tuntuu uudelta, ihmeelliseltä ja ihanalta, silti ikävä ajoittain vaivaa. Ystäviä ja etenkin poikaystävää, Johannesta. Johannesta Silja kaipaa erityisesti - vaikka lukiosta löytyykin hurmuri Ben, joka on iskenyt silmänsä Siljaan.

En oikein syttynyt Siljan syksylle, sarjan toiselle osalle. Se ei mielestäni oikein tarjonnut mitään uutta. Nyt mennään jo aivan uusissa ympyröissä, kun Silja on aloittanut uudella paikkakunnalla lukion ja muuttanut omilleen. Uusia ihmisiä ja uusia haasteita. Näistä Huotarinen on saanut aikaiseksi hyvän kirjan.

Mietin pariinkin otteeseen lukiessani, että tähänpä olisi hyvä lopettaa tämä kirja. Silti, loppuun asti päästessäni tiesin että loppukin täytyi vielä kertoa. Ja että loppukohtaus oli aivan täydellinen päätös tälle sarjalle.

Haikein mielin sanoin hyvästit Siljalle ja Sisko-bändille. Viihdyin heidän matkassaan hyvin.

★★★★

1 kommentti:

  1. Blogissani on sinulle haaste: http://annaminunlukeaenemman.blogspot.fi/2014/01/haastevastauksia.html

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!