keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Vilja-Tuulia Huotarinen: Siljan syksy

Siljan syksy
Vilja-Tuulia Huotarinen
226 s. 
2008
Karisto


Innostuin vähän aikaa sitten lukemastani Vilja-Tuulia Huotarisen Siljan laulusta niin paljon, että varasin kirjastosta kirjasarjan kaksi seuraavaa osaa, tämän Siljan syksyn, sekä kolmannen osan, Rakkaudella, Silja. Kun sain luettua Terhi Rannelan Punaisten kyynelten talon, tarvitsin ikään kuin hengähdystauon. Tarvitsin jotain kevyttä, jotain välipalaa. Koska niin hengästyttävän hieno kuin Punaisten kyynelten talo olikin, se oli silti kovin rankka ja itkettävä.

Mutta takaisin Siljan syksyyn. Kirjoitin Siljan laulusta täällä, ja siellä kerron myös hieman enemmän Siljasta sekä tyttöjen Sisko-bändistä. Nyt, bändikesän jälkeen on tullut syksy, ja koulu alkaa. Yläkoulu saa uuden rehtorin, ja meno muuttuu. Siljan koulu muuttuu kokeilukouluksi, asennetaan turvakameroita ja tupakoivista ja lintsaavista koulukavereista saa kannella palautelaatikkoihin. Nuoret ovat ymmällään. Koulusta huolimatta Silja yrittää panostaa bändiin, ja löytyy onneksi myös poikaystävä Johannes, jonka kainaloon käpertyä.

En saanut Siljan syksystä niin hyviä tuntemuksia kuin Siljan laulusta sain. Sain siitä jopa painajaisia! Ihan totta, torkkuessani tänään aamupäivällä näin painajaisunen kokeilukoulusta, joka tosin oli vielä montaa astetta pahempi kuin kirjassa. Mutta ilman muuta se pohjautui tähän kirjaan. Ajatus kirjan kaltaisesta kokeilukoulusta on kammottava, ja saa miettimään onko tällaisia todella nykyään olemassa.

Mietinkin voiko sarjan toinen osa olla yhtä hyvä nykyaikainen tyttökirja kuin ensimmäinen osa, eikä se siihen yltänyt. Mukana oli tottakai ihana musiikki, ja olin siitä hyvin tyytyväinen. Mukana olivat myös luvun aloittavat musiikkikappaleet ja kuvailut musiikkivideoista, ja olisin ollut hyvin pettynyt jos ne olisivat kadonneet. Mutta ei - onneksi!

Vaikka kirja olikin pienoinen pettymys, aion silti jossain vaiheessa lukea Rakkaudella, Siljan. Ja Valoa, valoa, valoa on ehdottomasti lukulistallani, olen siitä kuullut niin paljon hyvää.

★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!