tiistai 2. kesäkuuta 2015

Karoliina Timonen: Kesäinen illuusioni

Kesäinen illuusioni
Karoliina Timonen
165 s. 
2015
WSOY


Arvostelukappale


Bloggarikollega on kirjoittanut kirjan! Tämä ei toki ole ensimmäinen kerta kun moista tapahtuu, eikä tämä ole edes Karoliina Timosen, Kirjavan kammarin emännän ensimmäinen kirja. Hänen esikoiskirjansa on päässyt lipumaan ohitseni, joten oli mukava yllätys kun postiluukusta kolahti Kesäinen illuusioni.

Kesäisestä kannestaan huolimatta Kesäinen illuusioni ei ole mitään hömppää. Se on tiivistunnelmainen psykologinen trilleri, joka kertoo ihmissuhteista. Se kertoo Piiliniemestä, jossa keski-ikäinen nainen viettää kesäänsä yittäen kirjoittaa romaaniaan. Toisella puolella salmea kohoaa jylhä Variskallio, josta saapuu eräänä iltana moottorivene, mukanaan Olavi. Kuumat kesäillat tuovat mukanaan jännittyneet tapaamiset, jotka eivät aivan mutkattomasti pääty.

Kesäinen illuusioni ei tosiaan ole kevyt kirja, toisin kuin ensin kannesta erehdyin päättelemään. Takakansi jo kertoi jotain aivan muuta, ja mitä sainkaan kun avasin kirjan kannet. Kirjan, joka tunnelmallaan vetäisi täysin mukaansa.

Karoliina Timonen on taitava kirjoittaja, olenhan sen huomannut jo hänen blogistaan. Sen huomaa myös tästä kirjasta, jonka kieli on taitavaa, ja tunnelma taitavasti kudottua. Vaikka trillerimäiset tapahtumat alkavatkin vasta kirjan loppupuolella, on psykologinen verkko kudottu jo paljon sitä ennen. Timonen on saanut lukijan koukkuun.

Kesä on oivaa aikaa lukea tämä kirja, sillä vaikka tunnelma on latautunut, painostavakin, niin silti kirjassa on paljon kesäisiä elementtejä: on saari, on uiminen, on lämpö. Eihän jokaisen kesällä luetun kirjan tarvitse kevyt olla, ja tämä on hyvä kirja niiden kepeämpien väliin.

Olen iloinen, ettei kirja ole sen pidempi, ettei sitä ole venytetty turhaan. Se on tiivis, pieni paketti, jonka ahmaisee melkein kertaistumalta, niin hyvä tunnelma siinä on. Se olisi täydellinen kirja myrskyiltaan luettavaksi, kun ulkona salamoi.

Suosittelen kirjaa luettavaksi niille, jotka eivät säikähdä tiivistä tunnelmaa ja ihmissuhdesotkuja. Niille jotka haluavat hyvin kirjoitetun, ahmittavan kirjan. Hyvän kirjan ystäville.

Kiitos lukuhetkestä kustantajalle!

8 kommenttia:

 1. Uskon että on tiivistunnelmainen. Minua alkoi jo kihelmöidä kun luin tämän: "Toisella puolella salmea kohoaa jylhä Variskallio, josta saapuu eräänä iltana moottorivene, mukanaan Olavi." :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, kannattaa lukea tämä! Yritin miettiä, miten Olavia hahmona kuvailisin, mutta en keksinyt oikeaa sanaa. Hän on... jännittävä!

   Poista
 2. Tämä on todella hyvä romaani! Tiivistunnelmainen, kieleltään kaunis, vaaraa uhkuva. Ei tosiaankaan kepeä kesäkirja - etukansi lupaa muuta, takakansi näyttää sen mihin tunnelma kääntyy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli hyvä! Ja saa kyllä minut hakemaan kirjastosta käsiini Karoliinan esikoisromaaninkin. :) Ensin muuten petyinkin, että eikös tämä ollutkaan kevyt, mutta mitäs sitten sainkaan kun avasin kannet <3

   Poista
 3. Kannen ja nimen perusteella olin ensin, että hei jess, toihan pitää lukea, varmaan just sellainen "kepeä kesäkirja", jota kaipaan. Mutta, sitten luinkin pidemmälle juttuasi, niin onkin ihan kaikkea muuta... :P Kuulostaa kyllä silti kiinnostavalta kirjalta, mutta en tiedä, uskaltaisinko tarttua. En tykkää liian jännistä kirjoista, kun alkaa jännittämään liikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, tämä oli tosiaan jännittävä, psykologisella tavalla ennen kaikkea, että jos ei sen tyylisestä, tai jännityksestä ylipäätään tykkää, niin sitten täytyy ehkä jättää väliin. :/ Olenkin muuten huomannut, että sun blogissasi ei pahemmin dekkareita näy :D

   Poista
 4. Luin tämän juuri äsken ja pidin kovasti! Tunnelma kirjassa on todella tiivis ja koukuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, huomasin Facebookista että olit jo blogannutkin kirjan! Tuun kurkkimaan <3

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!