maanantai 3. elokuuta 2015

Kaisa Haatanen: Meikkipussin pohjalta + arvonta

Meikkipussin pohjalta
Kaisa Haatanen
170 s. 
2015
Johnny Kniga










Arvostelukappale


Johnnny Kniga muisti bloggaajaa kirjapaketilla, jossa oli tuplakappale Kaisa Haatasen ihanaa kirjaa. Tietämättä tarkoitusta päätin heti, että pidän blogissani arvonnan: aluksi ajattelin arpoa molemmat kappaleet, mutta kirjaa lukiessani tiesin, etten voisi luopua omasta kappaleestani. Tämä on vain niin ihana kirja!


Meikkipussin pohjalta kertoo viisikymppisestä kustannuspäälliköstä, Tytistä. Onko kirja chick lit romaani vai elämäntapaopas, se jää lukijan omiin käsiin, mutta kumpanakin sen voi lukea. Tytin into kohdata uutta tuntuu päättyvän, ja hän päättää tehdä jotain ihan uutta. Hän päättää altistua ihmiskokeelle, vuoden ajaksi. On tullut aika laittaa asioita aakkosjärjestykseen, asioita, joilla on Tytille merkitystä. Niistä asioista on koottu tämä kirja.

Takakansi lupaa kirjan olevan "Salaviisas viihderomaani aikuisille naisille". Jostain syystä kirja oli kuitenkin mennyt minulta ohi katalogien selailun aikana (kiitos kustantajalle kirjasta, kiitos että sain käsiini tämän aarteen!), ilmeisesti en ollut tutustunut siihen mitä kirja pitää sisällään. Takakannen lupaus lunastetaan: Meikkipussin pohjalta on älykäs, hauska, kepeä mutta painava kirja, jonka voi ottaa itsetutkiskelun kannalta tai sitten vain lukea ja nauraa. Itselleni tämä oli hieman kumpaakin.

Tytti on aivan mahtava tyyppi! Juuri sellainen minäkin tahdon olla viisikymppisenä, riippumaton miehistä tai parisuhteesta ylipäätään, rakastunut kirjallisuuteen ja työskennellä kustannusalalla. Voinko jopa sanoa että Tytti on idolini? Voin! Siinä mielessä onkin jännittävä miettiä, kuinka paljon Tytissä ja kirjailija Kaisa Haatasessa on samaa, sillä Haatanen itsekin työskentelee kustannusalalla. Hmm. Onko näin ollen Haatanenkin idolini? Hmm.

En ole hetkeen lukenut mitään näin hyvää. En ole lukenut kirjaa, josta tulisi itkettävän hyvä olo, jolle voisi nauraa hykerrellä, jonka kanssa voisi ajatella: "mutta minä mietin sen juuri noin". Sillä tätä kaikkea on Meikkipussin pohjalta. Yksi kirjan hienouksista on se, miten kirja on höyhenen kevyt, sitä lukiessa tulee ihanan kevyt ja naurava olo, mutta kuitenkin siihen kuuluu paljon painavaa asiaa, suhteista, yksin olemisesta, elämästä. Haatanen on saanut kirjaan todella paljon suuria asioita.

Oi voi, lukekaa tämä kirja! Vaikka paksuutensa vuoksi Meikkipussin pohjalta voi olla välipalakirja, se on oikeasti paljon enemmän. Todella paljon enemmän.

***

Seuraa arvonta. Kustantaja lähetti minulle ystävällisesti kaksi kappaletta tätä mahtavaa kirjaa, ja tahdon jakaa teidän lukijoiden kanssa tämän ilon kirjasta. Arvon yhden kirjan tätä bloggausta kommentoivien, ja lukuvinkin minkanulle jättävien kesken. Toivon lukuvinkin olevan hieman vanhempi kirja, joka olisi helppo saada käsiin kirjastosta. 

Yhden arvan saavat kaikki. Kaksi arpaa saavat rekisteröityneet lukijat, ja kolmannen arvan saat jakamalla bloggauksen blogissasi/facebookissa/twitterissä. Ilmoitathan monellako arvalla olet mukana. Jos kommentoit anonyymisti, jätäthän mukaan sähköpostiosoitteesi.

Nyt kannattaa osallistua, tämä kirja on oikeasti ihana! Arvonta on käynnissä 9.8.2015 kello 21.00. saakka. 

35 kommenttia:

  1. Oi kun kuulostaa kivalta!
    vinkki vois olla Eowyn Ivey: Lumilapsi
    uusi lukija rose86
    jaettu, linkki blogin sivupalkissa . http://kirjajakuppikuumaa.blogspot.fi/
    3 arpaa :)

    VastaaPoista
  2. Pakko kai se olisi lukea, mitä mun entinen kustannustoimittaja on saanut aikaan :) Vaikka voi olla, että en ole aivan kohderyhmää :D

    Lue vaikka Kärpästen herra.

    VastaaPoista
  3. Oi ihanaa! Tää olis tosi kiva saada.
    Lue ehdottomasti Pikku Prinssi jos et oo lukenu
    Ja olen kahdella arvalla mukana (:

    VastaaPoista
  4. Lukuvinkkinä vaikkapa Hannu Raittilan novellikokoelma Pakosarja. Siinä oleva novelli Koiran kuolema on tosi nerokkaasti rakennettu. Kahdella arvalla onnea koettelemassa, kiitoksia!

    VastaaPoista
  5. Lukuvinkki Katukatti Bob. Hurmaava tarina kohtaamisesta :) tosi tarina.

    Mukana arvonnassa :)

    VastaaPoista
  6. Zafonin Tuulen varjo on aika tajunnanräjäyttävä, Enkelipeli myös. Kahdella arvalla mukana. :)

    VastaaPoista
  7. Kahdella arvalla mukana, ja sait todella kiinnostumaan tästä kirjasta. Olisin saattanut tämän kirjan ohittaa ihan surutta, mutta kiitos sinun se on lisättävä luettavien listaan. Mitähän arvaisin suositella? Ehkä kirjahyllystä sellaista, joka on itseltäkin unohtunut ja kaipaisi uusintakierrosta. Ensimmäisenä käteen tarttui Kajsa Ingemarssonin kirja Vettä vain. Takakansi tuo vain hämärät muistot mieleen ja jos joskus aikaa on, niin luen uudestaan. Uudemmista aioin suositella Garnerin Vierashuonetta, mutta sehän on sinulle jo tuttu. Joten sanotaanpa sitten kirja Islantilainen voittaa aina (Satu Rämö). postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Mukana arvonnassa..ja jos joku vanha kirja,niin olisiko John Steinbecin tuotannosta joku kiinnostava ? Mukavia lukuhetkiä t:nutturanurin

    VastaaPoista
  9. Lukuvinkkien keksiminen on aina jännää!
    Hmmmm. Olisi kiva kuulla, mitä tykkäisit Sisko Istanmäen novellikokoelmasta Peili. Minusta se on upea: verkkainen, arkinen ja täynnä viisautta.

    Mukana arvonnassa kahdella arvalla :)

    VastaaPoista
  10. Pakko osallistua arvontaasi ja laitan nt tällä kertaa yhden arvan, ai, mutta miä olenkin siun lukijasi, niin kaksi arpaa sitten :)
    Lukuvinkkinä vaikka joku Kaari Utrion kirja, vanhempaa tuotantoa, vaikkapa sama, mitä miä nyt luen, eli Pirita, Karjalan tytär :)

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  13. Kahdella arvalla mukana! :) Mitähän sitä suosittelisi? En tiedä oletko koskaan lukenut Torey Haydenin kirjoja, mutta hän on ainakin yksi minun suosikki kirjailijoistani ja parhaita kirjoja häneltä ovat mielestäni Aavetyttö, Tiikerin lapsi sekä Toisten lapset, jotka kaikki perustuvat tositapahtumiin :)

    VastaaPoista
  14. Oi ihanaa, kuulostaa juuri sellaiselta kirjalta, joka tässä elämäntilanteessani kolahtaisi ja kovaa!

    Kahdella arvalla mukana.
    leevilotta(at)luukku.com

    VastaaPoista
  15. Ihana arvonta! :) Lukuvinkkinä John Boynen romaani, Poika raidallisessa pyjamassa.
    Kahdella arvalla mukana.
    jelena.nieminen@hotmail.com

    VastaaPoista
  16. * Roger Ackroydin murha (Agatha Christie)
    * Yksi arpa
    * irmeli.nieminen(At)hotmail.com
    * Irmeli

    VastaaPoista
  17. Julia Voznesenskaja: naisten decamerone. Aivan loistava kirja. Sijoittuu Neuvostoliiton aikaiseen naistensairaalaan. Pieniä kauniita kertomuksia eri ikäisten naisten elämästä. Ihan helmi.

    VastaaPoista
  18. Naisten decameronen suosittelija ribjork@gmail.com :)

    VastaaPoista
  19. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  20. Suosittelen Rakel Liehun Heleneä ja kahdella arvalla mukana :)
    ameliarose211@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Suosittelen Myrskyluodon Maija -sarjaa historiasta pitävälle. Koskettava ja kaunis, elämänmakuinen tarina nuoruudesta vanhuuteen.
    Yhdellä arvalla arvonnassa mukana. miianblogi(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
  22. Kyllähän tähän pitää ostallistua kun kirjaa niin hehkutettiin.

    Kolmella arvalla olen mukana :)

    -Lilli-

    VastaaPoista
  23. Kevyttä luettavaa kaipaisinkin :)
    Aika ajoin luen kirjan
    Lapsi 312
    Horster, Hans-Ulrich
    Joka kerta se koskettaa erilailla....
    2 mukana
    bikkenpilttuu@hotmail.com

    VastaaPoista
  24. mukana arvalla!
    elina_Jokitalo(at)luukku.com
    lukuvinkki! : http://www.adlibris.com/fi/kirja/miten-saan-ystavia-menestysta-ja-vaikutusvaltaa-9789510396230

    VastaaPoista
  25. Tämä kirja on miulla lukulistalla. Kuulostaa just miun tyyppiseltä kirjalta.
    Suosittelen Terry McMillanin kirjoja, erityisesti 2000-luvun alussa julkaistua ja kirjastoista hyvin löytyvää kirjaa Kaikki kotona?
    Osallistun yhdellä.

    VastaaPoista
  26. 2arpaa!
    Robert Fisherin Prinsessa joka uskoi satuihin on paras kirja!

    luumunkukka(at)luukku.com

    VastaaPoista
  27. Arvonnassa mukana kahdella arvalla! :) Suosittelen Lisa Seen historiallista romaania "Lumikukka ja salainen viuhka".

    VastaaPoista
  28. Mukana arvonnassa, kaksi arpaa :) Kirjavinkkinä Vicki Myron & Brett Witter: Kirjastokissa , se on ihana kirja <3

    VastaaPoista
  29. Mukana arvonnassa kahdella arvalla :-)
    Lukuvinkkinä Annie Hawes: Extra virgin : elämää Ligurian oliivilehdoissa

    VastaaPoista
  30. Tämän lukisin enemmän kuin mielelläni! :)
    mmyheartishere@gmail.com
    Suosittelen kirjaa Pingviinien saari, hyvin kirjoitettu satiiru!

    VastaaPoista
  31. Löysin blogisi vasta instan kautta. Hyviä vinkkejä saan itselleni. Voisin suositella Anja Snellmanin Rakkauden maanosat.
    -Laura S.-
    salli0679@gmail.com

    VastaaPoista
  32. Suosituksena oma vahvin lukukokemukseni tältä vuodelta eli Zusakin Kirjavaras. Klassikkoainesta ehdottomasti.
    Mukana arvonnassa yhdellä...
    vuosikerta (at) live (piste) fi

    VastaaPoista
  33. Lukuvinkkikirjan takakannesta: "Oskar Matzerath päättää lopettaa kasvamisen kolmivuotiaana. Peltirumpu aarteenaan Oskar rummuttaa kertomuksensa läpi Euroopan mullistusten, natsiajan ja toisen maailmansodan - läpi koko aikuisten tekopyhän maailman, armoa antamatta."

    Vinkkinä siis Günter Grass ja Peltirumpu (1959) - ehdottomasti Oili Suomisen suomentamana vuodelta 2009!

    Olen mukana ainakin yhdellä arvalla ellen toisellakin :) Terveisiä myös Peltirummun tapahtumapaikoilta Puolasta, Gdanskista (kirjassa Danzig) - Mervi

    VastaaPoista
  34. Lukuvinkkinä Elina Halttusen Saaressa kaikki hyvin. Erityisesti minua viehätti ajankuvaus menneiltä, kiireettömimmiltä vuosikymmeniltä. Arvonnassakin mukana tietysti. flight(at)luukku(piste)com

    VastaaPoista
  35. Pakko antaa lukuvinkkinä sama kuin täälä oli jo, mutta pidin kirjasta niin paljon ja sen suunnittelin jo tänne laittaa: Eowyn Iveyn lumilapsi. :)
    Olen lukija, eli kahdella arvalla mukana vielä näin viimetingassa :)
    minea.mariella@gmail.com

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!