lauantai 9. heinäkuuta 2016

Blogistanian kesälukumaraton (päivittyvä postaus)

Tätä on odotettu ja nyt se on täällä. Virallinen blogistanian kesälukumaratonin päivä on sunnuntaina, 10.7., mutta minä aloitan jo tänään - ja jatkan tottakai huomiseen saakka. Aloitan lukemisen kello 15, ja jatkan siis huomiseen kello 15 saakka. Vuorokauteen mahtuu toki myös hyvät yöunet, ruokatauot (olen tehnyt tämän päivän ruuan jo etukäteen, niin paljon kuin sitä pystyi vain tekemään). Ja vähän herkuttelua: ostin äsken kaupasta herneitä ja mansikoita.

Kirjapinoni näytinkin teille jo eilen ja se on kertakaikkiaan houkutteleva. En millään ehdi lukea näitä kaikkia, mutta valitsen pinosta ne, jotka sopivat tunnelmaan parhaiten:


Raportoin tietenkin säännöllisin väliajoin tänne blogin puolelle, varmaankin aina kun pidän kahvitaukoa. Ja arvelen että se on usein (olen melkoinen kahvikissa). Jos mahdollista, kannattaa pitää silmällä myös instagram tiliäni sekä twitteriä, sillä siellä kommentoin maratonin etenemistä ja tunnelmia myös. Totta kai haluan käydä myös blogitovereiden blogeissa katsomassa miten heillä maraton etenee, koska se on osa maratonaamisen ihanuutta. Meitä osallistujia on kuulema 70! Hurjaa, ihanaa ja mahtavaa! 

Tiedän jo kirjan millä aloitan: It Girl on varmasti sopivan kevyt, sellainen kirja jolla saa lukufiilikset nousuun. Olen odottanut tuota kirjaa hurjasti <3

Tsemppiä muille jotka lukevat - tämä on yksi kesän parhaista jutuista! 

18.00

200 sivua Katy Birchallin It girliä luettu. Olen totaalisen innoissani It girlistä, ja vaikka tässä kolmen tunnin aikana on ehtinyt hieman laittaa ruokaa (kanaa, vuohenjuustoa ja kasviksia, nam) ja maistella herkkuja (mansikoita, namnam) niin olen päässyt jo lukumaratonin tunnelmaan. Siihen, että voi vaan lukea ja lukea. Onneksi takana on vasta muutama tunti, ja edessä paljon, paljon lukuaikaa, ja monta hyvää kirjaa. 

Totta kai lukemisen välissä on ollut pakko hieman pitää silmällä instagramia ja twitteriä ja katsella, ketkä kaikki ovat lukumaratonin jo aloittaneet. Kännykkä on vaarallisen kätevä noihin kahteen somekanavaan, niitä tulee vilkuiltua aika usein. Mutta en soimaa siitä itseäni, on se niin hauskaa lukemisen ohella. 

Nyt, kun kahvikuppi on vieressä, menen katselemaan muiden bloggareiden maratonpäivityksiä. Nautitaan lukemisesta!

21.00.

Taas on kahvin aika. Sain Katy Birchallin It girlin loppuun ja aloitin jo toista kirjaa. Minun lukumaratoneilleni kuuluvat aina myös lastenkirjat, ja sellainenkin oli toki kirjapinoon varattu. Nyt kesken on Roald Dahlin Iso kiltti jätti, ja olen kirjasta niin innoissani! En muista Dahlin kirjoja lapsuudestani, joten näihin on ollut ihanaa tutustua nyt viime aikoina. Iso kiltti jätti vaikuttaa vielä paremmalta kuin Kuka pelkää noitia? ja olen nauranut kirjaa lukiessani jo monet kerrat. Suomennos on kertakaikkiaan hieno, niin kuin tietysti Dahlin kertoma tarinakin.

Birchallin It girlistä olin myös todella innoissani, kuten hyvästä nuortenkirjasta aina. En ole vielä päättänyt bloggaanko erikseen jokaisesta maratonilla luetusta kirjasta, mutta näistä kahdesta on ainakin aikanaan tulossa oma, pidempi tekstinsä - mielestäni kumpikin kirja ansaitsee sen.

Olen iloinen että nukuin viime yönä kunnon yöunet, sillä tavoite olisi valvoa mahdollisimman myöhään ja nauttia kirjoista. Luultavasti myöhemmin kahvitaukoja siis tulee useammin...

Lukuiloa kaikille, on ihanaa lueskella blogeja, twitteriä ja instagramia ja iloita ympäri Suomea lukevista lukutoukista!

7.20.

Niinhän siinä kävi, etten jaksanutkaan valvoa tolkuttoman myöhään. Minä vain en ole mikään valvoja, edes silloin kun on tällainen harvinainen tapahtuma kuten lukumaraton. Sain kuitenkin kunnon yöunet, joten nyt taas lukuiloa riittää.

Sain siis eilen luettua Katy Birchallin It girlin 333 sivua, sekä Roald Dahlin Iso kilti jätti lastenkirjan 231 sivua. Lisäksi aloitin Antti Tuomaisen Parantajaa, ja ehdin lukea sitä noin viisikymmentä sivua. Luettuja sivuja on siis  noin 660. Tästä on hyvä jatkaa!

Nyt, kahvia!

10.20.

Toiseen lukumaraton päivään herääminen on vaatinut paljon kahvia, mutta niinhän minä aina vaadin. Kuitenkin tänäänkin lukutunnelma on todella hyvä, ja täytyy vaan todeta että olen maratonilla lukenut todella hyviä kirjoja!

Tänä aamuna olen lukenut loppuun eilen aloittamani Antti Tuomaisen Parantajan sekä Karoliina Korhosen sarjakuvan Suomalaisten painajaisia - molemmista nautin kovasti. Luettu sivumäärä onkin jo melkoinen:  884. Ennusteita lopulliseen sivumäärään en ole miettinyt, mutta ehtiihän tässä kolmeen mennessä vielä lukea paljon.

Tämä lukumaraton on tähän mennessä ollut poikkeuksellisen monipuolinen ja mukava, vaikken jaksanutkaan eilen hirveän pitkään valvoa. Monenlaisia kirjoja on mukaan mahtunut, ja monenlaista on vielä edessä.

Iloa ja lukuflowta muille lukijoille!

15.00.

Lukumaratonini on päättynyt. 24 tuntia meni nopeasti ja mukaan mahtui kaikenlaisia kirjoja ja hyviä lukuhetkiä. Nyt viimeisellä rupeamalla luin Tove Janssonin Näkymättömän lapsen - kirjan jota en ollut tainnut aikuisiällä lukea kertakaan. Yksi parhaista muumikirjoista ehdottomasti, ihastuin tarinoihin kovasti. Osa oli tuttuja Muumilaakson tarinoita -sarjasta, mutta osa aivan uusia.

Toisenkin rupeaman kirjan valitsin maratonpinon ulkopuolelta, se oli aikamoinen satunnaisotos kirjahyllystä. Kirja oli Katy Gardnerin Esher ja Gemma, kirja joka minun on pitänyt lukea jo pitkän aikaa. Pidin tästä kirjasta kovasti, kaunis kirja ystävyydestä ja Intiasta.

Loppujen lopuksi luettuja sivuja tuli oikein mukavasti: 1346. Aina sitä jotenkin toivoo ylittävänsä tuhannen sivun haamurajan, ja olin iloinen kun se ylittyi. Tärkeintä kuitenkin on, että lukufiilis säilyi koko maratonin ajan hyvänä ja että lukemani kirjat innostivat ja saivat hyvän lukuflown.

Jokaisesta lukemastani kirjasta en tule erikseen bloggaamaan, mutta muutamasta kirjasta kirjoitan ensi viikolla erillisen postauksen.

Lukuiloa niille maratonaajille jotka vielä lukevat!

17 kommenttia:

 1. Oikein hyvää maratonia sinulle! Sinulla onkin kunnon pino varattuna luettavaa, on mistä valita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika! <3 On tosiaan mistä valita, ja vielä hirveän hyvältä vaikuttavia kirjoja.

   Poista
 2. Hyviä lukuhetkiä! Itse skippaan tämän kesän maratonin. Luen kyllä huomennakin, aiankin yhtä sarjakuvakirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Liiolii! Hyvä että viikonloppuna kuitenkin ehdit kirjan pariin. <3

   Poista
 3. Tuo sinun kirjapino on uskomaton, mutta tuolla lukuvauhdilla ehdit lukea monta kirjaa loppuun. :) Onnea loppumaratonille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mannilainen, tapanani on tosiaan kerätä maratonia varten iso pino. Toivottavasti muutaman ehtisin saada loppuun! Kiitos <3

   Poista
 4. Hurjan nopeasti luet... Itsellä on niin elämyksellinen kirja, joten hitaasti menee... Lukuiloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, hyvästä kirjasta pitääkin nauttia. Lukuiloa sinnekin! <3

   Poista
 5. Sinulla onkin lähtenyt maraton kivasti liikkeelle! :) Mansikat maistuisi kyllä nyt tännekin, voi nam. Tsemppiä vielä ja lukuiloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, maraton on tosiaan lähtenyt mukavasti liikkeelle ja lukuiloa on. Tulen kohta kurkkimaan miten siellä edistytään <3

   Poista
 6. Lukuiloa! Hyvä fiilis tuntuu olevan menossa mukana.

  VastaaPoista
 7. Ihanaa Krista tuo "en itseäni soimaa". Juuri niin, ei tarvitse soimata. Saa seurata somea ja lukea omaan tahtiin. Lukumaratonin kuuluu olla hauskanpitoa!

  VastaaPoista
 8. Olet edistynyt hurjan hyvin. Minä olisin voinut valita omat kirjat hieman vetävämmin.

  VastaaPoista
 9. Uskomaton tahti sinulla! Itse en ole vielä edes varma koska aloitan vaikka olen kyllä lukenut tänään ja eilen jotakin ja hyviä kirjoja olisi kesken mutta on niin paljon kaikke muutakin hauskaa tekemistä (ja sellaistakin mikä ei ole hauskaa mutta on pakko tehdä), ulkona huomasin, että täällähän alkaa vadelmatkin olla jo kypsiä, haluaisin niitäkin keräämään. Iso kiltti jätti pitää laittaa meillä lukulistalle. Olisi kiva nähdä elokuvakin ja itse tykkään katsella samoja kirjoja elokuvina kun mitä olen lukenut.

  VastaaPoista
 10. Mielenkiintoinen artikkeli! Tässä hyödyllinen linkki yritys, joka tarjoaa siivouspalvelut!

  VastaaPoista
 11. Mielenkiintoinen artikkeli! Tässä hyödyllinen linkki yritys, joka tarjoaa siivouspalvelut!

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!