lauantai 2. heinäkuuta 2016

Kauniita kesäisiä päiviä

Viime päivinä en ole juurikaan ehtinyt lukea. Syykin on ollut todella mukava, sillä tähän viikkoon on mahtunut kaksi mukavaa kesäreissua - ensin kävimme päivän reissulla isovanhempieni mökillä Punkaharjulla ja perjantaina lähdimmekin äitini kanssa yhden yön reissulle Kuopioon. Molemmat reissut olivat todella mukavia, ihan jo siitä syystä että sää todellakin suosi meitä.


Joimme kahvit rannassa, josta oli hurmaava näkymä rantaan. Tämäkin kuva on otettu siitä missä join kahvia - ei siis liene ihme että silmät karkasivat järvelle kerran jos toisenkin kahvia juodessa. Mökki on Puruveden rannassa, ja pitihän sitä tietenkin talviturkki heittää! Vesi oli lämmintä, juuri sopivaa uimiseen sillä lämpimässä säässä kaipasikin hieman virkistystä. Olimme päivän reissulla ja viivyimme mökillä muutaman tunnin ajan - ja ehdin uida kolme kertaa. Voisin uida kesäisin vaikka kuinka, sillä nautin järvessä uimisesta paljon enemmän kuin esimerkiksi uimahallissa. Siinä on oma taikansa, kuten varmasti tiedätte! Jos säät jatkuvat tällaisina, aion kyllä käydä rannalla täällä kaupungissakin.

Perjantaina oli sitten suuntana Kuopio. Yövyimme Puijonsarvessa ja minä taisin olla Kuopiossa hotellissa yötä ensimmäistä kertaa. Ennen aina olemme suunnanneet Kuopion reissulla kauemmas sukulaisten luokse, tai muuten olleet vain päivän reissulla. Tässä oli ihan oma glamourinsa, kun sai hömpötellä päivän, käydä ravintolassa syömässä ja mennä hotelliin.

Kuopion tori on kertakaikkiaan ihana. Pidän Joensuun toristakin ja istumme ystävieni kanssa usein torikahviossa, mutta Kuopion tori on niin paljon isompi ja siellä on niin paljon elämää! Kävimmekin torilla pariin otteeseen, katselimme ympärillemme ja kävimme torilla lounaallakin. Ja tietenkin ostamassa herneitä, kesäherkkuani.

Päivä meni ostoksilla, ja onneksi mukaan tarttui kaunis tunika, olinkin toivonut että jonkin kivan vaatteen löytäisin. En ole mikään shoppailuaddikti mitä vaatteisiin tulee (toista se on kirjojen kanssa!), mutta tiettyihin liikkeisiin astuminen tuottaa aina ilon, ja joistakin kaupoista löytää aina useamman ihanan vaatteen. Niin kävi nytkin, ja tuli jopa valinnan vaikeus.

Hotellille tullessa istahdimme hetkeksi Snellmanin puistoon. Täälläkään en ole ennen käynyt, enkä voinut kuin ihailla puiston kauneutta ja kukkaistutuksia. Kyllä silmä lepäsi! Kun olin hetken levähtänyt huoneessa, lähdimme vielä käymään satamassa - ja heti parkkipaikalla oli iloinen yllätys kun sattumalta meitä tervehti siskoni poika, herra viis-vee. Hän oli ukin luona Kuopiossa käymässä, ja ukki oli huomannut vanhempieni auton. Kylläpä oli mukava nähdä tätä herra viis-veetä, hänkin oli iloinen kun näki mummon ja lukutädin!

Kävimme illallisella hotellin ravintolassa, Frans & Sophiessa. Illallinen oli kaikin puolin hieno päätös päivälle, sillä ruoka oli todella hyvää ja palvelu sanalla sanoen erinomaista. Ruuan ja palvelun puolesta tätä ravintolaa voi suositella niin hotellin asiakkaille kuin muillekin Kuopiossa ruokapaikkaa etsiville!
Enkä tietenkään selvinnyt reissusta ilman kirjaostoksia. Kävimme vielä tänään, lauantaina, ennen lähtöä hieman Kuopion ulkopuolella kauppakeskus Matkuksessa. Minulla oli vielä rahaa jäljellä, ja kun vaatekaupat eivät tuntuneet tarjoavan mitään kiinnostavaa menin aina luotettavaan kirjakauppaan. Mukaan lähti Kingin Se, joka on kirja jonka mielelläni otan omaan hyllyyn. 


Kotimatkalla pysähdyimme kahville Tuusniemen Teboilille. Kylläpä siinä hätkähti kun yhtäkkiä parkkipaikalle alkoi virrata isona letkana moottoripyöriä, eikä letka tuntunut loppuvan ensinkään. Kun juttelimme parkkipaikalla erään moottoripyöräilijän kanssa, hän kertoi että heitä on yhteensä satakaksikymmentä ja kaikki pysähtyivät nyt samaan paikkaan. Huh huh, ei ihme että heitä tuntui olevan paljon! Heidän kohteenaan oli Lieksan Suurajot, kokoontuukohan siellä vielä isompi joukko? 

Onpa tähän viikkoon mahtunut ihania päiviä! Nyt iloitsen mukavista muistoista, mansikoista ja siitä, että hyllyssä on niin monta kiinnostavaa kirjaa jotka kaikki haluaisin lukea just nyt heti - ja että nyt on aikaa lukea. Ihanaa viikonloppua, lukutoukat!

14 kommenttia:

 1. Kiva tyttöjen humputtelureissu, hyvää ne vällillä tekevät hotelleineen kaikkineen. Minä olen käynyt Kuopiossa vain kerran, samoin muistaakseni myös Joensuussa, vaikka Imatran tyttöjä olen...

  Ihanaa tämä kesän lämpö, uimista, mansikoita ja kirjoja. Siinä ne parhaimmat! Lukuiloa sinulle Krista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, oli ihana humputella välillä, vähän irtiottoa arjesta. Kuopio on etenkin kesäisin mukana, samoin kuin tietenkin Joensuu, meillä täällä on kaikenlaista mukavaa ja kaunista kesäisin, että tervetuloa tänne päin vaan! :D

   Lämpö on tosiaan ihanaa, ja aurinko, ja kirjat! Ihania lukuhetkiä sinullekin <3

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kyllä kesä on ihmisen parasta aikaa! Ihanaa kun olet saanut nauttia kaikenlaisista kokemuksista <3
  Ensikuussa sitten Kingin kimppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pia, niin on! Kesä on niin ihana, ja tämän viikon humputtelut ovat olleet mukavia. Ja nyt sitten lukemista ja jalkapalloa :D Elokuun kimppalukua kyllä odotan kovasti <3

   Poista
 4. Sinulla on ollut hyvä reissu! Kiva kuulla. Vaikka Kuopion tori on nyt minua lähempnä, pidän enemmän Joensuun torista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, reissu oli kyllä mukava! Totta, on Joensuun torissakin oma taikansa ja torikahvioon on aina mukava istahtaa. Ja vieressä on vielä kaunis Vapauden puisto! <3

   Poista
 5. Mukava reissu meillä oli. Ehkä mennään joskus toistekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, reissu oli kyllä todella mukava. Kiitokset hyvästä matkaseurasta, toivottavasti mennään toistekin! <3

   Poista
 6. Sydäntäni lämmittää Se:n näkeminen ja toki myös sinun mukavat reissusi! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, odotan niin Se:n lukemista. Pelkään jo nyt klovneja, niin entäs sitten kirjan lukemisen jälkeen :D

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!