torstai 21. heinäkuuta 2016

Naistenviikko: Asta Ikonen: Rakkautta rantahuvilassa

Rakkautta rantahuvilassa
Asta Ikonen
152 s. 
2016
Reuna

Arvostelukappale kustantajalta


Naistenviikko on edennyt torstaihin saakka ja tänään juhlitaan esimerkiksi Johannaa, Hannaa ja Hannelea. Kirjablogeissakin naistenviikko on ollut näkyvästi esillä ja blogistania on ollut pullollaan naisten kirjoittamia ja naisista kirjoitettuja kirjoja. Toivottavasti hyviä lukuvinkkejä on löytynyt, itse olen ainakin poiminut useamman kiinnostavan tuntuisen vinkin!

Asta Ikosen Rakkautta rantahuvilassa oli sellainen kirja jota minä odotin kovasti. Olen tutustunut Ikoseen hänen nuortenkirjojensa kautta, joiden parissa viihdyin hyvin, mutta tiensä minun sydämeeni Ikonen löysi edellisen viihderomaaninsa, Rakkautta rappukäytävässä, kautta.


Rakkautta rantahuvilassa on kepeä viihderomaani, jossa pääroolia näyttelee Tanja. Hän saa kuukaudeksi käyttöönsä ystäviensä rantahuvilan, mutta ei pääse iloitsemaan siitä kauaa. Huvila on luvattu samaan aikaan Vilin, erään itsevarman nuoren miehen käyttöön joka ärsyttää Tanjaa suunnattomasti ensi näkemästä alkaen. Kumpikaan ei halua antaa periksi ja lähteä huvilalta siitä huolimatta että Vili ja Tanja ovat keskenään törmäyskurssilla, vaan päättävät savustaa toisen tiehensä keinolla millä hyvänsä. Yhteiselo ei suju ollenkaan kitkattomasti ja sitten vielä kohtalo puuttuu peliin...

Asta Ikosen tyyli sopii erittäin hyvin nuortenkirjoihin, mutta sopii se todella hyvin myös näihin viihderomaaneihin. Ikosen tyyli on kepeä, vaivaton ja sujuva, ja sitä lukee todella mielellään. Ja onhan toki tällaisessa viihderomaanissa myös juoni tärkeä - eikä haittaa ollenkaan että arvasin alusta saakka mitä kirjassa tulee tapahtumaan, niinhän viihderomaanin kuuluukin mennä. Matkan varrelle kuitenkin mahtui useampi yllätys ja monta hauskaa sattumusta.

Rakkautta rantahuvilassa on juuri sellainen kirja jonka lukee yhdeltä tai kahdelta istumalta. Tarinan ahmii, eikä siitä tule edes lainkaan huono olo. Päin vastoin, Ikosen tekstistä tulee hyvä olo, hyvä mieli, juuri sellainen "tällaista lisää" olo, joka hyvän kirjan jälkeen kuuluukin jäädä.

Kesäkirja? Sitä Rakkautta rantahuvilassa todellakin on. Se sopii sellaisenkin käteen joka ei ole mikään lukutoukka - sellaisen, joka ei edes välttämättä harrasta kirjallisuutta: Ikosen kepeä tyyli sopii kenen tahansa luettavaksi, ja siitä on helppo nauttia. Ikonen kirjoittaa hyvää chick litiä, jota lukee mielikseen.


3 kommenttia:

 1. Nuorena luin Asta Ikosta paljon, joten tämä kuulostaa kiinnostavalta. Toivottavasti tyyli iskee näin aikuisiälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle Asta Ikonen on tullut tutuksi vasta nyt viime vuosina, ja olen kyllä tykännyt hänen tyylistään. Sopii hyvin niin nuortenkirjoihin kuin tällaiseen retrotyyliseen chick litiinkin. :)

   Poista
 2. (Jos kiinnostaa, vilkaisepa tänne http://kingiakahviajaempatiaa.blogspot.fi/2016/07/kolme-viimeisinta-viipaletta.html =D )

  VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!