torstai 18. elokuuta 2016

Liisa Kallio: Pikku Papun orkesteri

Pikku Papun orkesteri
Liisa Kallio
45 s.
2016 
Tammi

Arvostelukappale kustantajalta


Kuulin kummityttöni äidiltä että heidän perheessään Pikku Papu on todella suosittu ja että entisen kirjan laulut ovat todella tuttuja. Kyllähän kummitätiäkin alkoi kiinnostaa millainen tämä Pikku Papu oikein on ja sitten vielä huomasin sarjasta ilmestyneen uuden kirjan. Kummi pääsi lastenkirjan maailmaan, tutustumaan Pikku Papuun ja hänen kavereihinsa ja mahtaviin lauluihin.

Kirjassa on mukana kuusitoista Liisa Kallion kirjoittamaa lorua joista tällainen vanha runotyttö innostui. Lorut ovat kertakaikkiaan ihania ja varmasti ihastuttavat lapsia - sekä tällaista lapsenmielistä, vähän vanhempaa lukijaa. Niihin kun yhdistetään värikäs ja iloinen kuvitus, niin loruja lukee oikein mielellään. Selasinpa kirjan useampaankin kertaan läpi.

Kirjan lopussa on nuotit lorujen laulamista varten. Sillä arvatkaapa - Pikku Papun orkesterissa on mukana cd! Ihan mahtava juttu. Tietenkin minäkin cd:n kuuntelin, pariinkiin otteeseen, sillä niin mahtavia Pikku Papun laulut olivat. Osa oli rytmikkäitä, mukana sambaa ja afrikkalaisia rytmejä mutta levylle mahtui myös muutama rauhallisempi laulu. Voisin kuvitella noiden rauhallisempien laulujen olevan sopivia silloin kun aletaan rauhoittua iltapuuhiin, eikä enää tarvitse olla ihan meno päällä. Kokonaisuutena cd oli sellainen josta tulee aikuisellekin hyvä mieli. Uskon että kummityttöni haluaa kuunnella levyn uudestaan ja taas uudestaan ja eiköhän sitä pian heidän perheessään opita mitkä kappaleet ovat lemppareita.

Löysin maininnan jonka mukaan tätä suositellaan yli kolme vuotiaille, mutta uskon kyllä että puolitoista vuotias kummityttöni tästä innostuu ihan yhtä lailla. Hän on kovasti ihastunut Pikku Papuun jo yhden kirjan perusteella, ja olen kuullut puhuessani hänen äitinsä kanssa puhelimessa useamman kerran "Papu" huutoja. Että taidan tietää mikä on kirjan seuraava osoite ja missä sitä eniten kaivataan...

Uskon että lasten on helppo ihastua Pikku Papuun, niin kirjaan kuin levyynkin. Tässä on sellainen kirja josta aikuinenkin varmasti pitää, sillä loruissa on kerrassaan hurmaavat sanat, kirjassa on mukava kuvitus ja musiikissa on hyvät rytmit. Minäkin luin tätä mielelläni ihan ilman lapsirekvisiittaa!

2 kommenttia:

  1. Tämä on kiva ja Liisa Kallio on huippu :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liisa Kalllio on kyllä mahtava! Oli kummityttökin kuulema tästä kovasti jo innoissaan <3

      Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!