sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Blogistanian kirjallisuuspalkinnot jaettiin, olin paikalla!

 
Lauantaina 11.3. jaettiin Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa Blogistanian kirjallisuuspalkinnot. Palkinnot neljän eri kategorian vuonna 2016 ilmestyneille kirjoille, jotka me kirjabloggarit olimme äänestäneet parhaimmiksi. Itse äänestys oli tammikuun lopussa, mutta vielä muistutukseksi voittajat: 

Blogistanian Finlandia: Minna Rytisalo: Lempi
Blogistanian Globalia: Sadie Jones (suomentanut Marianna Kurtto): Kotiinpaluu
Blogistanian Tieto: Mari Manninen: Yhden kansan lapsi
Blogistanian Kuopus: Siri Kolu: Kesän jälkeen kaikki on toisin

Minäkin lähdin täältä Joensuusta pikapyrähdykselle Helsinkiin, päivän reissulle seuraamaan palkinnonjakoa. Monet ovat kauhistelleet pitkää junamatkaa kahteen suuntaan päivän aikana mutta minä vain hymyilen - junassa voi lukea, junassa voi juoda kahvia, junassa voi nukkua. Mikäs siinä. Hyvä on, kyllä hieman puudutti kun pääsin illalla kotiin - ehken aivan välittömästi tee vastaavaa reissua.

Itse palkinnonjakotilaisuus meni todella hienosti. Haastattelijoina olivat Tanja Aina joku kesken -blogista sekä Tiina, omalla nimellään toimivasta blogista. Haastattelijat olivat riittävän rentoja mutta kuitenkin asiallisia, perehtyneitä asiaan ja kirjoihin ja saivat haastateltavat hyvin mukaan keskusteluun. Kuuntelijankin oli ilo seurata haastatteluja!
  
 Sivusta seuranneelle, mutta ohjelman suunnitteluun ja ohjelmaan osallistuvalle oli ilo että paikalla oli kuuntelijoita. Akateemiseen oli tullut monia kirjabloggareita ja olikin todella mukavaa edes pikaisesti tervehtiä monia tuttuj

 
 Lopuksi oli kukituksen ja kunniakirjojen ojentamisen aika. Vasemmalla on Minna Rytisalo ja hänen vieressään Sadie Jonesin Kotiinpaluun suomentanut Marianna Kurtto. Toinen oikealta on Mari Manninen ja aivan oikealla on Siri Kolua edustava Otavan lasten- ja nuortenkirjallisuuden vetäjä Emma Alftan.

Lukutoukka onnittelee vielä kerran jokaista ihanaa voittajaa!
Pakko lisätä tähän hovikuvaajani (Anneli Airola) ottama kuva. Kuva on otettu sattumalta, mutta jotenkin hykertelin ja nauroin junassa nähdessäni tämän kuvan - kyllähän minun on nyt kerättävä koko klassikkosarja.

Kokonaisuudessaan päivä oli onnistunut, se piti sisällään pari täysin puun takaa tullutta kohtaamista jotka molemmat ilahduttivat todella paljon. Bloggariystäväni olivat aina vaan yhtä ihania, vaikka olen näiden ihmisten kanssa paljon blogeissa ja somessa yhteydessä niin aina se on eri asia kun pääsee juttelemaan kasvoista kasvoihin ja halaamaan. Puss, toverit, olette mahtavia!

Ilman ostoksia en voinut Helsingistä lähteä vaan tuli käytyä parissakin kirjakaupassa sekä Tigerissa. Tuore bujoilija teki Tigeristä ihanan edullisia löytöjä ja bullet journalini saa mahtavia uusia koristuksia....
Hyviä lukuhetkiä jokaiselle sunnuntaihin - ja iloa ja valoa maaliskuuhun!

 
 
 

14 kommenttia:

 1. Miten tämä palkintojenjako menikin ihan ohitse minulta! Isot onnittelut palkituille. Ostoksesi näyttävät mukavan houkuttelevilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin tästä pöhistä etukäteen somekanavissa, mutta kaikki ei vaan aina tavoita kaikkia. Ostokset kyllä olivat hyviä :)

   Poista
 2. Kiva kun kirjoitit tästä! Niin ihanat kuvatkin iloisista kirjaihmisistä. Suloista sunnuntai-iltaa, ihana Krista ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, oli kyllä lämminhenkinen ja iloinen tapahtuma, niin kuin aina kirjaihmisten kanssa. <3 Iloa viikon alkuun Maria <3

   Poista
 3. Hihii, kyllä sinun on nyt hankittava nuo kaikki 12 klassikkoa. Oli kiva nähdä ja tilaisuus oli kaikkinensa ihanan lämminhenkinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, oli kyllä todella mukava nähdä! Ja tuo kuva on ovela - kyllä nyt on hankittava nuo kirjat omaan hyllyyn. Ei kyllä yhtään huonompi homma, niin hyvä tuntuu tuo sarja olevan. :)

   Poista
 4. Minua niin harmittaa, etten päässyt paikalle - minulla oli yövuoro, enkä olisi millään jaksanut herätä niin aikaisin, että olisin ehtinyt tilaisuuteen. Mutta mukavaa, että tilaisuus oli onnistunut ja sinulla oli mukavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hande, sinulla oli kyllä hyvä syy - vaikka olisikin ollut mukavaa nähdä sinua. Tilaisuus oli kyllä todella onnistunut!

   Poista
 5. Hyvä postaus tästä mukavasta tilaisuudesta.

  VastaaPoista
 6. Hei! Kiitän instassa lähettämästäsi halauksesta <3 Oli ihana tavata akateemisessa! Olet lämmin ja sielukas ihminen, ja tämä välittyy myös blogisi tekstien välityksellä. Ostin muuten näyttämäsi Sysimetsän :) Nyt odotan, että ehdin istua alas ja lukea sen. Olet ihana <3 T: Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena, kiitos kommentistasi, se lämmiti kovasti! Oli kyllä ihanaa tavata, niin kuin sanoinkin Akateemisessa että tällaiset tapaamiset tuovat niin paljon iloa arkeen ja bloggaamiseen ettei mitään rajaa. Vitsi, sinäkin ostit Sysimetsän! Se kyllä vaikuttaa todella mielenkiintoiselta takakannen perusteella.

   Sinäkin olet ihana <3

   Poista
 7. Olipa kiva päästä kurkkaamaan tilaisuuteen, kun emme itse olisi paikalle päässeet :) /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, ajattelinkin että kauempana asuvat pääsevät bloggauksen kautta kurkkaamaan millaista tilaisuudessa oli. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!