torstai 16. maaliskuuta 2017

Matti Laine: Pahuuden hinta

Pahuuden hinta
Matti Laine
271 s. 
2017
Bazar

Ennakkokappale kustantajalta (julkaisupäivä 16.3.)


Tänään, 16.3., julkaistava Matti Laineen dekkari Pahuuden hinta lupaa takakannessaan kirjan olevan kevään kovin kotimainen. Kovassa seurassa Pahuuden hinta kilpailee, sillä tänä(kin) keväänä ilmestyy monta kiinnostavaa kotimaista dekkaria. Mutta luettuani kirjan voin sanoa sen vähintään lunastaneen odotukset: Laine vei minut nopeatempoisuudellaan mukanaan ja tämä Elias Vitikka - tämä on hyvin kiinnostava dekkarihahmo.

Elias Vitikka on varmasti monille jo tuttu sillä Pahuuden hinta on kolmas Laineen hänestä kirjoittama dekkari. Vitikka on entinen jääkiekkoilija mutta nyt ovat kuviot hieman muuttuneet - Pahuuden hinta nimittäin vei minut Helsingin alamaailmaan. Jääkiekkoa kuitenkin tässäkin kirjassa sivutaan, sillä Pahuuden hinta alkaa kun jäähallin pukuhuoneesta löytyy ruumis. Elias Vitikka, joka on päätynyt jääkiekkokaukaloist alamaailmapomoksi, yhdistetään tähän tapaukseen ja hän on pian... noh, kusessa. Poliisin päämäärä on yhdistää Elias tappoon. Pahuuden hinta osoittaa muutenkin ettei alamaailman touhu ole kevyttä, sillä kun Vitikan porukka joutuu kilpailevan rikollisjoukon iskun kohteeksi niin otteet ovat kovat.

Pahuuden hinnasta ei tosiaan vauhtia puutu. Matti Laine aloittaa pyörityksen heti kirjan alussa - ja minä olin koukussa. Se, kun kirjailija nappaa kyytiinsä kirjan ensisivuilta saakka, se kertoo paljon. Jännite ei tietenkään aina kestä kirjan loppuun, koukkuja ei riitä mutta ilokseni sain todeta että Laineen vauhti kesti loppuun saakka ja juonen mutkat olivat hienoja, sellaisia etten voinut läheskään jokaista ennustaa. Mutta enpä tunnekaan alamaailmaa, edes dekkareista!

Elias Vitikka on ehdottomasti yksi Pahuuden hinnan vahvuus, tai no, totta kai hän on. Onhan hän Laineen dekkarisarjan päähenkilö, vaikka Pahuuden hinta toimi ainakin minulle hyvin itsenäisenä dekkarina. Se miten Eliaksessa yhdistyy välittävä ja huolehtiva perheenisä sekä kovapintainen alamaailmapomo - se juuri tekee hänestä niin kiinnostavan dekkarihahmon. Täytyy luultavasti lukea myös sarjan aiemmat osat että pääsee paremmin selville Vitikan historiasta...

Juonen käänteiden yllätyksellisyys, lähes kolmesataa sivua kestävä vauhti, Elias Vitikan hahmo. Niistä rakentui kokoon se miksi pidin kovasti Pahuuden hinnasta. Matti Laine todella osaa punoa juonen.

1 kommentti:


  1. Laina tarjous kaikista 2% korolla

    Jos tarvitset taloudellista apua, älä epäröi ottaa yhteyttä. Voit saada lainaa on välillä 2.000 € ja 1.000.000 € erittäin suotuisin ehdoin laillisesti ja luotettavuutta. Jos haluat lisätietoja rahoitusjärjestelyistä, ota yhteyttä sähköpostitse. E-mail: infoslaina@gmail.com

    VastaaPoista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!