tiistai 10. syyskuuta 2013

Bridesmaids

Bridesmaids
2 h
2011
Pääosassa Kristen WiigLainaan aika paljon elokuvia isältäni. Hän on intohimoinen elokuvaharrastaja, ja on tartuttanut intohimonsa minuunkin. Minun onnekseni isäni keräilee myös romanttisia komedioita, joita minä rakastan, joten niitä ennen kaikkea lainaan häneltä.

Annien elämässä on menossa "ei-niin-loistelias" vaihe. Hänellä ei ole miestä, työpaikka on vaakalaudalla, ja asuinolosuhteetkin ovat vähintäänkin erikoiset. Sitten hänen paras ystävänsä pudottaa pommin - Lillian on menossa naimisiin. Ja Anniesta tulee kaaso! Miten Annie hoitaa tehtävänsä, kun morsiusneitojen joukko on mitä erikoisin?

Yksi syy, miksi aloin käsitellä blogissani elokuvia on se, ettei mielestäni esimerkiksi lehtiarvioissa arvosteta romanttisia komedioita tarpeeksi korkealle. Hyvätkin romanttiset komediat saavat usein vain kaksi tähteä, siinä missä vakavammin otettavat, minun mielestäni reilusti huonommat elokuvat voivat saada neljäkin. Makuja on toki monia, mutta onko tässä nyt kyse jotensakin siitä, että romanttiset komediat ovat heppoista kamaa, eikä niitä voi arvostaa kulttuurina?

Olen nähnyt Bridesmaidsin ennenkin. Jotenkin osaan ajatella sen ainoastaan Bridesmaidsina, vaikka onhan se toki suomennettukin Morsiusneidoiksi. Hyvät elokuvat jaksan katsoa useampaankin kertaan, ja hyvin kesti kolmannenkin katsomisen tämä häätunnelmissa menevä elokuva.

Annie oli toki henkilönä hauska - mutta enemmän tunsin myötähäpeää hänen puolestaan. Olikohan se tarkoituskin? Ennen kaikkea minua nauratti eräs morsiusneidoista, Megan, jonka näyttelijää en valitettavasti tiedä. Hän oli ainakin sanavalmis, ja repliikit olivat juuri sellaisia jotka saivat minut nauramaan.

Bridesmaids on muuten tuottajalta, jolta on lähtöisin erinomainen komedia Superbad. Se olisi tullut telkkaristakin viikonlopun aikaan, mutta näin sen vasta jokin aika sitten joten en katsonut. Oletteko te nähneet Superbadia? Senkin voisin joskus arvostella, kunhan vain löytäisin sen jostain itselleni.

Bridesmaids on kelpo komedia joka sai minut nauramaan ääneen pariin otteeseen. Valitettavasti vain pariin, toisin kuin esimerkiksi Neljät häät ja yhdet hautajaiset joista kirjoitin jokin aika sitten ja joka nauratti monesti.

★★★½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!