lauantai 21. syyskuuta 2013

Outi Pakkanen: Toinen kerros

Toinen kerros
Outi Pakkanen
366 s. 
2012
Otava


Oletteko lukeneet Outi Pakkasta? Minä kuulun tämän dekkaristin ihailijoihin, ja ihastuin suuresti kun löysin kirjastoautolta viime viikolla hänen pari kirjaansa, jotka nappasin mukaani.

Anna Laine on viettämässä tapaninpäivää kotonaan, kun hänen ovensa taakse ilmestyy säikky, vasta taloon muuttanut Vilma Saario. Nuori nainen käyttäytyy omituisesti ja väittää kuulevansa ääniä. Toinen kerros esittelee Vilman perheen, joka on kerrassaan kummallinen: äiti on entinen pappi, joka tätä nykyää on eronnut kirkosta ja isä on naimisissa Vilman ikäisen naisen kanssa. Anna Laine sotkeutuu jälleen kerran murhamysteeriin kun Vilma ryntää huutaen Annan ovelle, eikä se ole enää harhaa...

Kuulun tosiaan Outi Pakkasen ihailijoihin, ja ennen kaikkea pidän näistä kirjoista joissa esiintyy graafikko Anna Laine. Ainoa paha puoli Anna Laineesta kertovissa kirjoissa on ainoastaan se, että niitä lukiessa tulee pirunmoinen nälkä. Laine on taitava kokki, ja tämänkin kirjan lopusta löytyy muutama resepti. Pakkanen on julkaissut muuten myös keittokirjan, Porosta parmesaaniin: Anna Laineen keittokirja.

Olen Annikan kanssa samaa mieltä siinä, että verrattuna vanhempiin Pakkasiin, niin Toinen kerros ei välttämättä tarjoa mitään uutta. Silti se on hyvä dekkari, se sai minut mukaansa ja piti otteessaan, ja pienessä jännityksessäkin varsinkin loppupuolella. Ja eikös yksi hyvän dekkarin tunnusosa ole se, ettei lukija arvaa ainakaan heti rikoksen tekijää? Siinä Pakkanen ainakin onnistui minun kohdallani. Tekijä tuli ihan puskista!

Ihmeellistä on se, etten ole aiemmin blogissani esitellyt mitään Pakkaselta lukemaani. Sillä kuitenkin jossain vaiheessa kun tulin kirjailijattaren tuotannon kanssa tutuksi, luin paljonkin hänen kirjojaan. Nyt aion kuitenkin ottaa vahingon takaisin.

★★★½

4 kommenttia:

 1. Olen lukenut ja pitänyt Pakkasen kirjoista, mutta en ole niitä pitkään aikaan lukenut - ehkä johonkin väliin joku kirja uppoaisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli pitkä tauko etten lukenut lainkaan, mutta nyt tosiaan olen aikonut lukea vähän enemmän. :)

   Poista
 2. Toinen kerros <3 Luin ja ihastuin ! Kirja kolahti ensimmäisen 10sivun kohdalla, itselle näin käy harvoin. Ensimmäistä kertaa luin Pakkasta, mutta se kannatti. Nyt olen tekemässä kirja-analyysiä tästä kirjasta äidinkielen tunnilla. Pari kohtaa on muistissa hiukan ei pimennossa, mutta "harmannossa? :D ehkä ne putkahtavat sieltä esiin !..luin kirjan siks jo kesällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lue ihmeessä muutakin Pakkasta, eniten minulle on jäänyt mieleen Seuralainen joka oli todella vetävä. Se oli minun eka Pakkaseni, luin sen ja ihastuin täysin. Onneksi on vielä paljon häneltä lukemattakin, tuottelias nainen hän kun on.

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!