perjantai 6. syyskuuta 2013

Marja-Leena Tiainen: Khao lakin sydämet

Khao lakin sydämet
Marja-Leena Tiainen
237 s. 
2013
Tammi


Luin mahtavan kirjan! Kiitän siitä Kirsin kirjanurkan ihanaa Kirsiä, jonka bloggauksen perusteella tämän kirjan kirjastosta lainasin.

Khao lakin sydämet kertoo Emmasta. Emma ei ollut ihan seitsemääkään vuotta, kun oli viettämässä lomaa perheensä kanssa Thaimaassa, Khao lakissa. Tsunami tappoi Emman perheen, pikkuveljen Kasperin, vanhemmat sekä isovanhemmat. Emman hengenpelastajana oli Thaimaalainen mies, jota Emma lähtee nyt isoäitinsä kanssa etsimään kahdeksan vuotta myöhemmin. Löytävätkö he miestä?

Minä itkin kun luin tätä kirjaa. Marja-Leena Tiainen on onnistunut vangitsemaan kirjaansa aitoja tunteita Tsunamia koskevien faktojen sekaan, ja tarina, ja sen ihanat yksityiskohdat saivat minut kyynelehtimään vuolaasti.

Olisin lukenut varmasti kirjan ilman Kirsin bloggaustakin, koska mielestäni yksi parhaita kotimaisia nuortenkirjoja on Tiaisen Rakas Mikael, joka sekin on koskettava, kipeästä aiheesta kerrottu kirja.

Mukana tarinassa on takaumia, jossa kerrotaan Emman muistoja tuolta vuoden 2004 Tapaninpäivältä. Ne on kirjoitettu hyvin, ja lukija pääsee hyvin mukaan noihin järkyttäviin tapahtumiin, jotka kaikki varmasti hyvin muistavat.

Minä noteeraan tämän kirjan hyvin korkealle kun äänestetään Blogistanian Kuopusta. Aivan varmasti.

★★★★★

2 kommenttia:

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!