perjantai 6. syyskuuta 2013

Nina With: Taisit narrata, Stella

Taisit narrata, Stella
Nina With
198 s. 
2013
Myllylahti
Arvostelukappale


 Kiinnostuin tästä Nina Within kirjasta Kuuttaren tekstin perusteella. Niin paljon kiinnosti, että otin yhteyttä Myllylahteen ja pyysin Taisit narrata, Stellan arvostelukappaleeksi omaan hyllyyni.

Taisit narrata, Stella kertoo yllätys yllätys Stellasta. Hieman alta kolmekymppisestä Stellasta, joka joutuu elämässään mitä yllättävimpiin tilanteisiin, joista suurin osa tahtoo olla noloja. Osa tilanteista johtuu siitä, mitä Stella suustaan päästelee, ja varsinkin naapurilleen Markukselle Stella lipsauttelee milloin mitäkin valheita. Ihan vahingossa!

Stella intoutuu nettideittailemisesta ystävänsä vanavedessä, ja löytääkin deittisivuilta hyvän ehdokkaan. Mutta kuka piilee Figaro nimimerkin takana, ja onko tämä mies Se Oikea Stellalle?

Siinä missä Khao lakin sydämet itketti, niin Taisit narrata, Stella nauratti. Nauratti ihan aidosti ja nauroin sydämeni pohjasta Stellan mokille, jotka kolahtivat minun huumoriini todella kovasti. Stella oli muutenkin hahmona loistava, ja elin hänen mukanaan koko kirjan ajan.

Stellassa ja Bridget Jonesissa on paljon yhtäläisyyksiä, jotka eivät varmasti jää lukijalta huomaamatta. Se ei kuitenkaan ole paha asia, vaan ainakin minä sain sellaisen kuvan ettei Nina With salaile että Bridgetitkin on tullut luettua ja että Stella on saanut Bridgetistä vaikutteita.

Niin kuin varmasti blogini lukijoille on tullut selväksi, niin Lukutoukka tykkää chick litistä. Tosin niin tykkään monista muistakin kirjallisuuden lajeista, niin kuin esimerkiksi dekkareista, mutta jotenkin chick lit on saanut erityisen paikan sydämessäni. Varsinkin kotimaiset chick lit kirjat saavat minulta erityishuomion, koska niitä ei liikaa kirjoiteta. Toki koko ajan enemmän, mutta ei missään tapauksessa liikaa. Nina With todistaa tällä ensimmäisellä askeleellaan chick litin maailmaan olevansa nainen paikallaan tässä genressä!

Kirjan loppuratkaisu ei muuten ollut mikään itsestään selvyys, ainakaan minulle. Chick lit kirjoissa, niin kuin romanttisissa komedioissakin, tietää hyvin mitä lopussa tulee tapahtumaan ja ketkä saavat toisensa, mutta minä olin pitkään kahden vaiheilla tämän kirjan kanssa. 

Kuulin bloggarikollegaltaani että tämä ei jäisi viimeiseksi Stella kirjaksi. Melkein hihkun innosta, olen niin tyytyväinen, palan halusta lukea Stellasta enemmänkin!

★★★★½

4 kommenttia:

 1. Minä en hyvistä yrityksistäni huolimatta osaa nauttia chick litistä (poikkeuksia on, mm. klassikot Bridget Jones ja Keyesin ekat kirjat), mutta kotimaiseksi Within kirja on mainio. Minuakin nauratti, ja kuten viime viikolla blogissanikin kerroin, meinasin polttaa muutamat vohvelit pohjaan, kun luin paistamisen lomassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sinäkin luit tämän ihan vasta, taisin lukeakin silloin bloggauksesi, ja vohveleista myös :)

   Kaikille ei vaan kaikki kirjallisuuden alalajit toimi, sehän nyt on selvää. Niitä joille chick lit ei toimi, taitaa olla aika paljon kirjallisuuden harrastajissa. Mutta onneksi löytyy meitäkin jotka tykkäävät. :)

   Poista
 2. Olipa taas piristävä arvostelu, hymy huulilla luin! Ja Stellan kommellukset tosiaan jatkuvat... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina kommentista! Ja ihanaa kuulla että Stellasta kuullaan vielä. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!