perjantai 20. syyskuuta 2013

Maija Vilkkumaa: Nainen katolla

Nainen katolla
Maija Vilkkumaa
334 s. 
2013
Kaiku booksArvostelukappaleMuistinpa tuossa bloggarikollekoiden avulla sen, että Maija Vilkkumaan esikoisromaani ilmestyy. Pyysin kirjan arvostelukappaleeksi, ja kun se tiistaina postiluukusta kolahti, oli pakko ottaa heti luvun alle.

Nainen katolla kertoo tarinan stand-up koomikko Siljasta, äidinkielen opettaja Villestä joka ryhtyy luovan kirjoittamisen kurssin vetäjäksi, internetin ja bloggaamisen löytäneestä juorutoimittaja Leilasta ja kotiäiti Siljasta sekä Siljan sivupersoonasta Gwendolynistä. Kuinka näiden henkilöiden tarinat saadaan risteytymään? Onnistuuko Vilkkumaa siinä?

No onnistuuhan tuo mahtava laulajatar siinä, ja hyvin onnistuukin. Päähenkilöitä on siis paljon, ja varmasti jokaiselle lukijalle muodostuu oma suosikki. Minulle suosikiksi muodostui Linda, jonka räävitön huumori kolahtaa ainakin minuun täysillä. Inhokkikin löytyi, juorutoimittaja Leila, jonka blogimerkinnät ovat vastenmielistä luettavaa kaikkine hymiöineen ja sydämineen. Mutta luulen ainakin että Vilkkumaa on juuri tuollaista reaktiota hakenutkin luodessaan Leilan hahmon.

Olen siis pitänyt Maija Vilkkumaasta jo hyvin kauan, ja kuuntelinkin Spotifystä montaa hänen levyään samalla kun luin tätä kirjaa. Maija Vilkkumaan kappaleiden sanoitukset toimivat mielestäni kuin tauti, ja sama Vilkkumaalle tyypillinen asioiden suoraan sanominen jatkuu kirjassa.

Maija on lukenut tämän minun lisäkseni, ja hän kertoo että hänelle jäi hyvä fiilis tästä kirjasta. Niin minullekin! Nauroin monta kertaa ääneen Vilkkumaan huumorille, ja luin tekstiä hymy huulilla. Luin välillä erään nuortenkirjan, Lotta-sarjaa, mutta jätin sen bloggaamatta koska en keksinyt siitä mitään uutta sanottavaa. Mutta kun palasin tähän kirjaan, niin tuntui että olisi ystävien seuraan palannut.

Vaikket niin välittäisikään Maija Vilkkumaasta laulajana, niin suosittelen tätä kirjaa silti.

★★★★

4 kommenttia:

 1. Ihailen kovasti muusikkona, ja aion lukea kirjankin, kiva kuulla arvioita! Olin kovin epäileväinen, kun Peter Franzén kirjoitti kirjan - ettäkö näyttelijä luulee olevansa kirjailija - mutta kirja (kirjat) oli loistava ja käänsin kelkkani menosuuntaan. Toivon, että tässä on sama ilmiö, se, että lahjakkuus näkyy monella alalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole Peter Franzenin kirjoja lukenut, ehkä pitäisi niitäkin kokeilla. Kyllä Maija Vilkkumaan lahjakkuus näkyy mielestäni tässä kirjassakin. :)

   Poista
 2. No olithan sinäkin jo blogannut tästä! (Näköjään en ole enää lukijasi, vaikka en ymmärrä miksi en, eikä blogger antanut liittyä uudestaan. Omituista.)

  Linda oli ehdottomasti minunkin suosikkini :) Vilkkumaan musiikki on hienoa ja toivon kirjojakin tulevan lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger ei aina ymmärrä ihmisen tarpeita. :)

   Linda oli kyllä mahtava, jotenkin Vilkkumaa oli päässyt huumorin ytimeen kirjoittaessaan Lindasta. Vilkkumaa on laulajana ihana, olen kirjan myötä taas jotenkin palannut hänen musiikkiinsakin pitkästä aikaa. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!