torstai 15. elokuuta 2013

Laura Paloheimo: OMG

OMG
Laura Paloheimo
318 s. 
2013
Otava


Arvostelukappale


Sain heti tuoreeltaan ilmestymisen jälkeen käsiini Laura Paloheimon OMG:n, joka on odottanut hyllyssä lukuvuoroaan. Nyt löytyi hömpän mentävä rako, ja päätin tarttua Paloheimon uutuuteen.

Anna Kepponen (kerrassaan ihastuttava nimi tällä päähenkilöllä) pyörittää ystävänsä Karlan kanssa hääpalvelua nimeltä OMG. Hoidettavaa häissä riittää, ja uusia yllätyksellisiä tilanteita tulee eteen jatkuvalla syötöllä. Annan suhdeasiat eivät kuitenkaan ole kunnossa - ja niinpä hän päättää syöksyä nettideittailemisen ihmeelliseen maailmaan. Tarjokkaita löytyy nimimerkki Miss Å:lle heti,  tosin yksi toisensa perään kummallisempia. Mutta eihän tarvitsekaan löytää kuin Se Yksi Oikea...

Taikan bloggauksen luettuani pelkäsin ettei OMG olisi yhtä hyvä kuin Klaukkala. Ei, ei se minun mielestäni ollutkaan. Se oli parempi! Pääsin Anna Kepposen maailmaan sujahtamaan täysin palkein, ja esimerkiksi aakkoskarkkipussi keskeisenä asiana kirjassa toimi hauskasti. Ehkä ei voi sanoa että se olisi merkki vakavasta kirjallisuudesta, nuo aakkoskarkit, mutta tässä kirjassa se toimii hyvin. Eihän chick litin harvitsekaan olla vakavaa!

Luin OMG:n juuri sopivalla hetkellä. Siskoni häät lähestyvät ihanan kovaa vauhtia, ne ovat siis ylihuomenna. Kirjassa oli tietenkin aiheen mukaisesti paljon puhetta häistä, ja olin virittäytynyt sopivaan tunnelmaan tätä lukiessani. Olo oli myös juuri sopiva chick litille, kevyt ja höttöinen.

Anna oli ristiriitainen hahmo. Olisin halunnut, todella halunnut pitää Annasta paljon enemmän mutta hänestä valitettavasti löytyi sellaisia puolia jotka saivat minut melkein repimään hiuksia päästäni. Anna oli aika ärsyttävä - pinnallinen ja aika kummallinen. Kummallisuus voi olla hyväkin puoli, mutta tässä tapauksessa se ei ollut. Oli Annassa kuitenkin hyviäkin puolia, hän oli ainakin oma itsensä!

Olen varma etteivät kaikki tästä pidä, mutta uskollisille romanttisten elokuvien ja chick lit-kirjojen kuluttajille tässä on oiva kirja!

+ + + +
12 kommenttia:

 1. Hih, minulla tökkää tämä kirja jo tuohon karmeaan nimeen... Siis OMG! =D Suomalaista chicklittiä en ole lukenut muuta kuin Tuija Lehtistä, enkä sitäkään enää pitkään aikaan, ja jonkun hirvittävän Kira Poutasen kirjan. =D Muutenkin chiclitin lukeminen on vähentynyt iän myötä, kai minä sitten luen jotain madamelittiä nykyään. =D Jonkinlaista särmää kaipaan viihdekirjoiltakin. Mariean Keyes, ikisuosikkini, ja uusimpana Katherine Pancol. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kira Poutaset ovat kyllä höttöä, ja minä tykkään niistäkin! :D Kotimaista hömppää tulee lisää koko ajan, ja ihan laadukastakin. Mutta tätä en kyllä suosittele jos ei genrestä hirveästi perusta.

   Marian Keyes on ihana <3 Ja Katherine Pancoliin täytyisi tutustua, se vain tuntuu olevan aina kirjastossa menossa! Täytyisi hankkia itselleni.

   Poista
 2. Tuo nimi tökkii minullakin, sillä OMG ei vain vedä minua yhtään puoleensa. Todennäköisesti luen Klaukkalan ensin ja mietin sitten, luenko myös tämän. En ole uskollinen chick litin kuluttaja ja höttöisyys sopii minulle aika harvoin. Kiva kuitenkin huomata, että tällä kirjallakin on tykkääjiä, sillä olen lukenut tähän mennessä vain kaksi todella nuivaa arviota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ehkä lähtisi sinulle suosittelemaan ihan heti Paloheimoa, koska et käsittääkseni hirveästi chick litiä lue. Mutta kokeile toki, aina voi yllättyä positiivisesti. :)

   Joo, itsekin luin pelkästään tyrmääviä arvioita, mutta minä kyllä pidin.

   Poista
  2. Jotenkin Paloheimo kiinnostaa, vaikka en paljon chick litiä lue, joten varmaan jossakin vaiheessa hänen kirjoihinsa tutustun. Kuten sanoit ainahan voin yllättyä positiivisesti.

   Poista
  3. Kotimaista chick litiä kannattaa tukea aina, joten kannatan tietenkin tutustumista lämpimästi. :) Mutta kyllä, kannattaa lukea ensin Klaukkala, sekin oli kyllä hyvä.

   Poista
  4. No tuo kotimaisuus onkin yksi syy, miksi haluaisin tutustua Paloheimon kirjoihin. Kotimainen chick lit on jäänyt minulla vielä vähemmälle lukemiselle kuin ulkomainen.

   P.S. Sophie Kinsellaa on tulossa blogiini varmaan viimeistään huomenna. :)

   Poista
  5. Kotimaista chick litiä ei niin hirveästi ole, mutta se on koko ajan onneksi lisääntymässä.

   Puuh paah, täällä on väsynyt mutta onnellinen tyttö reissusta palanneena, täytyy käydä tutkimassa blogiasi. :)

   Poista
 3. Ai kun kiva, että sä olet tykännyt tästä. Mua aina ihastuttaa, kun ihmisillä on niin erilaisia kirjamakuja. Alan epäillä olevani huumorintajuton kalkkis. Siis sellainen keski-ikäinen tantta pahinta lajia. Onneksi (mun kannaltani onneksi) sunkin suhtautuminen päähenkilöön on edes hieman kriittisen puolella. Mutta eikö sua oikeesti yhtään häirinnyt se hurja hyppeleminen kohtauksesta toiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taika, rupesin nauramaan kommenttiasi lukiessa. Kiitos siitä. :) Mutta en mä usko että olet huumorintajuton kalkkis, se on vaan yksinkertaisesti niin että kirjamakuja on niin erilaisia, sille ei voi mitään.

   Oli joo suhtautuminen päähenkilöön kriittisyyden puolella, en niellyt kokonaisena enkä edes paloissa. Mutta muuten kyllä pidin. :) En edes kiinnittänyt pahemmin huomiota tuohon hyppelemiseen, joten ei se varmaan sitten häirinnytkään. :)

   Poista
 4. Apua, pelkkä hääteema kyllä pelottelee minut pois. Itse aviouduin mieheni kanssa salaa maistraatissa, koska ei kiinnostanut (kumpaakaan) sitten pätkääkään järkätä mitään häitä saati osallistua niihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se olis aika paha jos pitäisitte häät mutta ette osallistuisi niihin. :P No joo, itse olen ollut häätunnelmissa viime ajat, joten sattui tämä sopivaan saumaan.

   Ja ne häät olivat ihanat, missä olin vieraana. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!