maanantai 26. elokuuta 2013

Nuortenkirja viikon aloitus!

Yhtäkkiä mieleeni pompahti, että nyt olisi sopiva aika pitää pitkästä aikaa nuortenkirja viikko. Olen pitänyt sellaisen ennenkin, viime talvena, ja se oli aikamoisen mukava kokemus. Nykyisin kirjoitetaan niin monenlaisia nuortenkirjoja, että aiheetkin risteilevät ympäriinsä.

Tähän viikkoon sisältyy myöskin kirjastokäynti, joten pääsen täydentämään varastojani. Tällä hetkellä varastoni näyttävät tällaisilta:


Eli kirjoja löytyy kyllä moneen lähtöön, vaikka kovastihan tuo Tuija Lehtiseen onkin painottunutta. Ihanaa on myös huomata että Muumeja lukuunottamatta kaikki kirjat tähän mennessä ovat kotimaisia. ♥ Lasken siis tässä yhteydessä Muumipeikko ja pyrstötähti-kirjankin nuortenkirjaksi, koska en halua eritellä tästä LaNu viikkoa vain yhden kirjan tähden.

Nyt jääkin kysymys, että mistä oikein aloittaisin...

9 kommenttia:

 1. Tuo Karikko tuolla on kyllä ihanan kamala kirja. Parempi ehkä olla tietämättä liikaa etukäteen, mutta surullinen se on kuin mikä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Minuun se ainakin teki vaikutuksen, kun sen viime keväänä luin. Aika erilainen, mitä olin odottanut, mutta hyvällä tavalla. Suosittelen! :)

   Poista
  2. Eräs sukulaiseni on minulle Karikkoa mainostanut, ja sitä odotan innolla. Tosin jotenkin olen arvellut sen surulliseksi, mutta ei se mitään. Kaikki nuortenkirjat eivät saakaan olla liian iloisia. :)

   Poista
 2. Saan huomenna kirjastosta Simukan uusimman, odotan jännittävää iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkea kuin lumi oli ihana, tykkäsin hirmuisesti. Niin kuin kaikista Simukan kirjoista olen tähän mennessä tykännyt. ♥

   Poista
 3. Mä olen jo viikon lukenut nuortenkirjoja :) Kivaa, että joku muukin! Mulla on just luvun alla tuo Noaidin tytär ja se vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, täytyykin käydä blogissasi. Jännää että sattui yhtäaikaa! Noaidin tytär vaikuttaa kyllä kiinnostavalta. :)

   Poista
 4. Nuortenkirjaviikko kuulostaa hyvältä :) Minun tekisi mieli lukea Ronja Ryövärintytär pitkästä aikaa <3

  Ovathan Muumitkin kotimaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Ronja Ryövärintytär ja Veljeni leijonamieli olisi molemmat luettava, en ole pitkään aikaan palannut niihin. Veljeni leijonamieli olisi tuossa elokuvanakin. :)

   Olen mieltänyt muumit jollain tavalla käännöskirjallisuudeksi aina, vaikka ovathan ne kotimaisia kyllä, kun tarkemmin ajattelee. :)

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!