keskiviikko 28. elokuuta 2013

Nuortenkirja viikko: Bianca Turetsky: Muotimatkaaja Titanicin kannella

Muotimatkaaja Titanicin kannella
Bianca Turetsky
Suomentanut Aila Herronen
268 s. 
2011
WSOY

 Nuortenkirja viikkoni sai uusia ulottuvuuksia, kun otin kirjastopinostani Bianca Turetskyn Muotimatkaajan Titanicin kannella. Se oli eilinen kirjastolöytöni, ja olen lukenut sen kerran aikaisemminkin. Muistelin että pidin siitä, ja ajattelin kokeilla sitä nyt uudemman kerran.

Louise Lambert on aivan tavallinen 12-vuotias tyttö, mutta hän rakastaa vintage vaatteita. Elämässä kaikki tuntuu vähän tylsältä, eikä tarpeeksi innostavia vaatteitakaan tunnu Conniecutista löytyvän. Kuitenkin eräänä päivänä hän saa mystisen kutsun vintagevaatteiden myyntitilaisuuteen, ja Louise löytää sieltä upean mekon... mutta mekossa on taikaa, tai Louisessa on taikaa, ja hän matkaa mekon mukana, minnekäs muualle, kuin Titanicin kannelle. Pystyykö Louise pelastamaan ketään traagiselta onnettomuudelta?

Olisi ihana päästä matkustamaan ajassa, vaikkapa jonkin vaatteen mukana, kuten Louise tässä kirjassa pääsee. En ehkä haluaisi Titanicin kannelle, vaikka olisi upeaa nähdä tuo hieno laiva, mutta niin monta hienoa asiaa ja tapahtumaa löytyy menneisyydestä mitä haluaisin nähdä ja kokea.

Muotimatkaaja Titanicin kannella ei ole mikään tavallinen nuortenkirja. Siinä on mukana paitsi fantasia elementtejä, myöskin paljon muotia. Ne yhdistämällä on saatu aika oivallinen pakkaus aikaan.

En osannut samaistua kehenkään kirjan hahmoista - Louise oli minun samaistuttavakseni liian nuori, ja Neiti Baxter jota kirjassa kuvaillaan, hän ei vain ollut minunlaiseni ihminen.

 Melkein unohdin mainita kirjan kuvituksen. Nyt laiskottaa, joten en jaksanut alkaa kuvaamaan sisäsivuja, mutta kirjan kuvitus oli ihanaa. Kirjan kuvat oli taiteillut Sandra Sky, joka oli piirtänyt hienoja kuvia niin vintage vaatteista kuin Titanicin sisustuksestakin. Lumoavaa, kertakaikkiaan!

Pidätkö aikamatkustus asioista? Suosittelen tätä kirjaa,

 ★★★★

5 kommenttia:

 1. Minusta kirja kuulosti tutulta, ja kun menin Goodreads-sivustolle, huomasin, että olen laittanut tämän puolisen vuotta sitten to read -listalleni. Olin oikeastaan jo unohtanut koko kirjan, vaikka idea kuulostaakin kiehtovalta. Kiitos muistutuksesta. :) Tämä jotenkin kuulostaa sellaiselta hieman kevyemmältä kirjalta, josta voisin pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosiaan kevyempi, ja juoni toimi hyvin. Toivon todella että tälle kirjalle tulisi jatkoa!

   Poista
  2. Ainakin englanniksi on kirjalle ilmestynyt kaksi jatko-osaa: The Time-Traveling Fashionista at the Palace of Maria Antoinette ja The Time-Traveling Fashionista and Cleopatra, Queen of the Nile. Toivotaan, että nuo myös suomennetaan. :)

   Poista
  3. Ei kun tuo viimeinen ilmeisesti ilmestyy tämän vuoden joulukuussa, mutta tuo ensin mainitsemani on ilmestynyt viime vuonna.

   Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!