torstai 29. elokuuta 2013

Tuija Lehtinen: Mirkka ja Amerikan reissu

Mirkka ja Amerikan reissu
Tuija Lehtinen
164 s. 
1989
Otava


Nuortenkirja viikkoni kirjastokasassa on paljon Tuija Lehtistä. Siihen kuuluu Sara-sarjaa, Rebekka-sarjaa ja myöskin tätä Mirkka-sarjaa. Siihen päätinkin nyt sitten tarttua, tähän sarjan kolmanteen osaan, joka on osa Mirkka kesäkuumalla nidettä.

Mirkka kokee yllätyksen - naapurin vanha rouva Sylvi pyytää häntä lähtemään seurakseen Amerikkaan! San Franciscossa asuu Sylvin sukulaisia - ja ennen kaikkea Juuso, johon Mirkka tutustui sarjan ensimmäisessä osassa. Mirkka pääsee tapaamaan Juusoa, näkemään Amerikkaa, ja saapa Mirkka kuulla ihania uutisiakin kirjan lopussa...

Välillä on parhautta lukea kirjoja joista tulee hyvä mieli. Minulle niin käy kun luen Mirkka-kirjoja, ja tämän kirjan lopussa ennen kaikkea minulle tuli niin hyvä ja lämmin olo. Vähän spoilaan, mutta tästä kirjasta varsinaisesti alkaa Mirkan ja Juuson rakkaustarina, joka kestää... niin, se kestää.

Mirkka ja Juuso ovat kyllä yksi fiktiivisistä pariskunnista, joista pidän suunnattomasti. He sopivat niin hyvin toisillensa, ja Juuson lempinimet Mirkalle "Kinuski" ja "Missis Jones" ovat hellyttäviä. 

Valitettavasti Masaa ei pahemmin tietenkään tässä kirjassa ole, kun Mirkka on merten takana. Kuitenkin pienen osan Masan tekemisistä saa lukea kirjeistä, joita posti Amerikkaan kantaa perheeltä ja Pirjolta, Mirkan ystävältä.

Tätäkään osaa en ole montaa kertaa näin aikuis iällä lukenut, joten vaikka juoni oli tuttu niin tapahtumat eivät olleet niin tiukasti painuneet mieleeni.

★★★★

2 kommenttia:

  1. Tuo juonikuvaus herätti mukavia muistoja :) Näitä Mirkka-kirjoja tuli aikoinaan ahmittua innolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, minäkin luin kyllä kaikki osat, ja nyt tavoitteena onkin lukea kaikki osat uudelleen. Kaikkein uusimmat, kaksi viimeistä Masasta kertovaa osaa ovat varmaankin parhaiten muistissa. :)

      Poista

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!