maanantai 12. elokuuta 2013

Tuija Lehtinen: Rebekka tähtityttö

Rebekka tähtityttö
Tuija Lehtinen
253 s. 
2010
Otava

Hoidin lukujumini lopullisesti pois nuortenkirjalla, joka oli oiva lääke tähän "sairauteen". Nyt se on onneksi taaksejäänyttä elämää, ja voi taas tarttua mihin tahansa kirjaan!

Rebekka saa oivan ajatuksen isältään: hän alkaa ystäviensä kanssa esittää Tiernapoikia! Juttu vaatii paljon harjoittelua, mutta löytyykö pienestä kaupungista tarpeeksi yleisöä että saisi vähän rahaa taskunpohjalle? Ja entäs kilpailijat, ilmaantuuko niitä? Rebekan arki saa myös romanttisia piirteitä, kun eräs tuttu poika alkaa aiheuttaa kummia väristyksiä...

Olen lukenut kaksi ensimmäistä osaa Rebekka sarjasta, ja tämä on viides. Kaksi osaa siis jäänyt välistä, ja sen huomasi, joskaan se ei suunnattomasti lukemista haitannut. Joitakin asioita olisin kaivannut Lehtisen hieman selittävän niille lukijoille, jotka eivät ole sarjan kaikkia osia lukeneet. Mutta mitään korvaamatonta tietoa tuskin menetin...

Rebekka on tässä kirjassa kahdeksannella luokalla, ja aikuistumista on selvästi tapahtunut. Myös kirja on hieman erilainen kuin kaksi ensimmäistä osaa, ihan siitäkin syystä että mukana on nyt hieman rakkautta, toisin kuin sarjan alkuosissa. Kiltti tämä sarja silti on, mutta tällaistakin on mukava lukea välillä.

Varasin kirjastosta Tuija Lehtisen Sara-sarjan kolme osaa. Sara on lempisarjani Lehtiseltä, koska hänessä on ihanaa särmää.

+ + + ½

2 kommenttia:

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!