perjantai 6. syyskuuta 2013

3 Simoa

3 Simoa
Suomi
2012 
1 h 26 min
Komedia
Paula Vesala, Rami Rusinen, Olli Rahkonen

3 Simoa kiinnosti minua jo silloin kun se pyöri elokuvateattereissa. Silloin jäi kuitenkin katsomatta, ja nyt kun löysin tämän Anttilasta suhteellisen halvalla, niin päätin ostaa itselleni. Ja tämän perjantai aamupäivän vietinkin sitten kotimaisen komedian parissa.

Lasse ja Simo toimivat pääkaupunkiseudulla murtovarkaina. Simolla on iso velka ja perijät perässään, ja hän yrittää etsiä uusia rahanlähteitä. Simolla on myös lapsi, joka on syntynyt yhden yön suhteesta Eevan kanssa. Simo ei ole koskaan tavannut lastaan, mutta hän keksii juonen (johon liittyy tietenkin myös raha) jonka takia Lasse päätyy esittämään Simoa...

Pidän kotimaisista elokuvista, ja usein kun uusi kotimainen leffa tulee elokuvateattereihin, sen käyn kyllä katsomassa. 3 Simoa pyöri vain niin vähän aikaa teattereissa, että sen katsominen jäi väliin.

Onneksi ostin tämän elokuvan itselleni, sillä se oli oikeasti hyvä. Huumori oli toimivaa, se nauratti oikeasti, ja varsinkin Lasse eli Rami Rusinen oli loistava roolissaan. Siitä kauas ei jäänyt myöskään Paula Vesala Eevana. Sivuroolit toimivat myös, esimerkiksi Eevan serkku Anders oli hieno hahmo.

Juonenkulku ei ole ainakaan ennalta arvattava, siitä pisteitä rutkasti. Katson niin paljon romanttisia komedioita että niissä on arvattavaa mitä lopussa tulee tapahtumaan, mutta tässä elokuvassa ei kyllä tiennyt mitä murtovaraskaksikko seuraavaksi keksii. 

Suomessa tehdään hyvää komediaa nykyisin - ehkä lempiohjaajani suomalaisista on Perttu Leppä, joka on tehnyt kolme loistavaa komediaa joista tulen vielä kirjoittamaan. Mutta 3 Simoa on hyvä osoitus siitä, miten muutkin ohjaajat osaavat Suomessa tehdä viihdyttäviä elokuvia.

★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukutoukka ilahtuu kommentistasi!